Medewerker grootboek financiële administratie personeelskosten

Medewerker grootboek financiele administratie personeelskosten
Amsterdam, 36 uur per week

Met jouw talent en ervaring ondersteun je het AVL in een zeer afwisselende rol bij het beheren van het grootboek van diverse (deel) administraties en het opstellen en verstrekken van informatie hierover.

Jouw functie
In deze functie geef je zelfstandig invulling aan de beheersing van de diverse tussen/grootboekrekeningen op het gebied van personeelskosten, waarbij jij de voortgang en de kwaliteit van het proces bewaakt. Je signaleert financiële ontwikkelingen en regelgeving met betrekking tot de verwerking van de kosten en draagt bij aan het verbeteren, ontwikkelen en implementeren van het beleid en de werkprocessen. Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor vragen omtrent de deeladministraties. Jouw taken zijn onder andere:

 • Tijdig, juist en volledig maken van alle gegevens in de deeladministraties en het bewaken van de voortgang en de kwaliteit hiervan.
 • Verzamelen van alle informatie die benodigd is voor de maandafsluiting en de P&C-cyclus. Los van terugkerende activiteiten zal hierbij ook regelmatig een beroep worden gedaan op je alertheid en aanpassingsvermogen vanwege nieuwe of afwijkende procedures en regels.
 • Ondersteuning bieden bij het voorbereiden en opstellen van de jaarrekening.
 • Analyseren van tekortkomingen binnen de (financiële) processen en verbetervoorstellen aandragen.
 • Vraagbaak zijn op financieel administratief terrein en ondersteuning bieden aan de senior medewerker financiële administratie en de andere grootboekmedewerker.
 • Het ondersteunen bij diverse fiscale vraagstukken.


Afdelingsinformatie
Werken bij het AVL betekent werken bij een toonaangevend onderzoeksinstituut en in een ziekenhuis dat landelijke bekendheid geniet. Maar wat ons echt bijzonder maakt is de betrokkenheid en bevlogenheid van al onze medewerkers. Elke dag weer geven wij het maximale. Het AVL is flink in ontwikkeling en groeit onder andere door diverse samenwerkingsverbanden en uitbreiding van activiteiten. Als medewerker grootboek maak je onderdeel uit van het team van ruim 25 collega’s op de financiële administratie, waarvan 10 collega’s zich bezighouden met grootboek werkzaamheden en crediteuren. Het team maakt onderdeel uit van het cluster Informatievoorziening, Financiën en Control (IFC), bestaande uit circa 60 medewerkers. Het cluster bestaat uit de volgende onderdelen: Financiële administratie, Zorgadministratie, Project control, Informatievoorziening & Control. Je werkt in een hecht team, waarbij samenwerking, resultaat- en klantgerichtheid belangrijk zijn.

Jouw profiel

 • Je hebt een relevante hbo-opleiding afgerond.
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring opgedaan.
 • Je hebt kennis en ervaring met één of meerdere ERP-systemen (bij voorkeur SAP en AFAS). Per 1 januari gaan we over van SAP naar AFAS.
 • Je beheerst werken met Excel.
 • Je signaleert problemen en kan zelfstandig vraagstukken oplossen.
 • Je bent resultaatgericht, kunt goed prioriteiten stellen en je hebt een nuchtere hands-onmentaliteit.
 • Je bent zo spoedig mogelijk beschikbaar voor 36 uur per week (4x9 uur is bespreekbaar).


Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden
Vanzelfsprekend staan wij open voor initiatieven die jouw ontwikkeling en die van onze afdeling ondersteunen. De basis voor jouw arbeidsvoorwaarden is conform de cao ziekenhuizen. Jouw salaris zal, afhankelijk van ervaring, tussen € 2.554,- en € 3.468,- bruto per maand bedragen op basis van een 36-urige werkweek. Dit is conform FWG 45 van cao ziekenhuizen. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd, namelijk 1 jaar met kans op verlenging. Bij gebleken geschiktheid krijg je een verlenging voor een jaar of een vast contract. Daarnaast maakt 8,33% vakantiegeld en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% onderdeel uit van je secundaire voorwaarden. Je ontvangt een reiskostenvergoeding van € 0,08 per km, welke middels onze Meer Keuze Arbeidsvoorwaardenregeling aan het eind van het jaar aangevuld kan worden tot € 0,19 per km. Als werknemer van het Antoni van Leeuwenhoek kun je gratis parkeren. Uiteraard stimuleren wij onze medewerkers om de auto te laten staan, daarom bieden wij een interessante fietsregeling en/of korting op een NS-businesscard. Als werkgever dragen wij 50% bij aan jouw pensioen bij het Pensioenfonds Zorg & Welzijn en bieden wij een collectiviteitskorting aan voor de zorgverzekeraars IZZ en Zilveren Kruis en arbeidsongeschiktheidsverzekering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Ziekenhuizen.

Interesse?
Inhoudelijke vragen over de vacature? Liesbeth van Maanen (senior financiële administratie) beantwoordt ze graag. Contact opnemen kan via 020 512 2311.

Solliciteren kan tot en met 30 mei 2022 via het sollicitatieformulier op onze website.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, € 2.000 - € 3.000, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Controlling, Gezondheidszorg/Welzijn, Financial Controller, Noord-Holland