Junior financieel beleidsmedewerker

Junior financieel beleidsmedewerker
0,8-1,0 fte

Werk jij graag in een informele en vooruitstrevende setting met veel diversiteit aan projecten? En krijg je er energie van om samen met je collega’s helder financieel beleid op te stellen en de organisatie hierin mee te nemen? Word dan Junior financieel beleidsmedewerker bij de Erasmus Universiteit Rotterdam, en start direct met een vast contract!

Functieomschrijving
Als Junior financieel beleidsmedewerker zorg je voor het ontwikkelen en actueel houden van het financieel beleid binnen Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Je duikt in verschillende vraagstukken die betrekking hebben op onze financiën, werkt deze uit en zorgt voor helder advies en beleid voor de organisatie. Dit doe je in een hecht team met vier collega’s. Je hebt de ruimte om je tijd flexibel in te delen, thuis te werken en jezelf snel te ontwikkelen met opleidingen en trainingen.

Concreet zien je werkzaamheden er als volgt uit:

  • Opstellen van financiële scenario’s om als basis te dienen van een helder advies aan het College van Bestuur. Wat zijn bijvoorbeeld de effecten van het regeerakkoord op EUR? Jij zorgt dat dit inzichtelijk wordt.
  • Samen met collega’s van andere afdelingen werken aan (de implementatie van) verbetertrajecten, bijvoorbeeld voor een tool om het begrotingsproces te ondersteunen.
  • De effecten van aanpassingen in wet- en regelgeving op interne processen uitwerken. Dit doe je inclusief een voorstel voor nieuw of aangepast beleid, en vervolgens draag je ook bij aan de implementatie daarvan.
  • Meedenken over samenwerkingsverbanden met (inter)nationale partners op gebied van onderwijs en onderzoek en hoe we deze kunnen vormgeven.


Functie-eisen
Voor de functie van Junior beleidsmedewerker zoeken we naar een scherpe analytische blik en cijfermatig inzicht – jij weet de weg te vinden door begrotingen en beleid en dit zo op papier te zetten dat het ook voor anderen helder is.

Daarnaast breng je het volgende mee:

  • Hbo- of wo-denk- en -werkniveau, vanuit opleiding of eerdere werkervaring.
  • 1 tot 3 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur als (junior) financieel beleidsmedewerker of in een vergelijkbare functie.
  • Affiniteit met de publieke sector en het onderwijs.
  • Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van Nederlands en Engels (C1, Common European Framework). Het is mogelijk om intern taalcursussen te volgen om op het benodigde niveau te komen.
  • Een economische of bedrijfskundige opleiding geldt als pre.


Voldoe je niet aan alle bovengenoemde punten, maar sluit je achtergrond verder aan en vind je de functie interessant? Ook dan nodigen we je van harte uit te solliciteren en gaan we graag met je in gesprek om te kijken wat er mogelijk is.

Arbeidsvoorwaarden
Dienstverband voor bepaalde tijd: Het betreft een vaste aanstelling met een proeftijd van twee maanden.

Arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten (cao NU). Het betreft een vaste aanstelling met een proeftijd van twee maanden. Het salaris bedraagt minimaal € 2.846 en maximaal € 4.490 bruto per maand (schaal 10) bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van ervaring. Een hogere inschaling is bespreekbaar voor kandidaten die meer dan 3 jaar relevante werkervaring hebben.

Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek van 40 uur) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.

Erasmus Universiteit Rotterdam
De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR: www.eur.nl/) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden volgens de ‘being an Erasmiaan’ – concept zijn maatschappelijk betrokken, wereldburger, verbindend, ondernemend en ruimdenkend. Het zijn de kernwaarden, die het denken en handelen weergeven van de EUR - gemeenschap, ingebed in het onderzoek en in het onderwijs meegegeven.

Afdeling Corporate Planning & Control
De belangrijkste opdracht van de afdeling CPC is het bewaken, signaleren en adviseren over de (financieel economische) gezondheid van de gehele instelling. Daartoe verzamelt, ordent, analyseert, ontsluit en rapporteert zij informatie (financieel en niet-financieel) ten behoeve van het ondersteunen van bestuurlijke besluitvorming. De afdeling CPC bestaat uit een drietal clusters ‘Financieel Beleid & Audit’, ‘Control & Risk’ en ‘Data Science’. Het team ‘Financieel Beleid & Audit’ is enerzijds verantwoordelijk voor het financieel beleid en de verdere doorontwikkeling hiervan om de Erasmus Universiteit duurzaam financieel gezond te houden. Anderzijds voert de interne auditfunctie volledig zelfstandig en onafhankelijk operationele audits uit. Het team ‘Control & Risk’ heeft als uitdaging om control & risk in brede zin verder te ontwikkelen en uit te dragen. In de cluster ‘Data Science’ is de ontwikkeling van dashboards en de analyse van niet-financiële informatie georganiseerd.

Additionele informatie
Geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie met je cv via het sollicitatieformulier op onze website vóór 17 juni 2022. We nodigen je graag uit voor een gesprek op de campus. Ondanks dat de vacature tot 17 juni 2022 open staat, za er tussentijds al wel gesprekken worden gevoerd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, HBO, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Onderwijs/Training, Financieel Medewerker