Medewerker Planning & Control

Voor de gemeente Venray zijn wij op zoek naar een

Medewerker Planning & Control
het betreft een structurele functie voor 36 uur per week.

Het team
De functie van medewerker Planning & Control valt binnen het team FP&C (Financiën, Planning & Control) en is binnen de afdeling Bedrijfsvoering gepositioneerd.

Het team FP&C is een belangrijke regievoerder en kennis- en ketenpartner voor het bestuur, management en alle organisatieonderdelen binnen de gemeente Venray.

Met 22 enthousiaste collega’s werken we iedere dag met plezier aan:

  • Het ontwikkelen, beheren en regisseren van het financiële en fiscale beleid.
  • Het financieel en fiscaal adviseren van de afdelingen, team en vakdisciplines.
  • De totstandkoming van de P&C-producten.
  • Heffen en innen van gemeentelijke belastingen.
  • Het uitvoeren van de treasury-functie.
  • En het verbeteren en uitvoeren van de financiële administratie.

Dit zijn jouw werkzaamheden
Als medewerker Planning en Control voer je diverse werkzaamheden uit voor onder meer de teams Civiel en Verkeer, Groen en Belastingen, waaronder:

  • Het maken van verschillende complexe berekeningen voor de P&C-cyclus, zoals de capaciteitsraming, kostendekkendheid gemeentelijke belastingen inclusief tariefberekeningen en de budgettair gesloten systemen waaronder afvalstoffenheffing, rioolheffing en havengelden.
  • Bijdragen aan de totstandkoming van de P&C producten zoals: Jaarrekening, kadernota, berap en begroting zoals overzichten maken, totaal overzicht belastingen en leges.
  • Het ondersteunen en adviseren van een aantal teams bij diverse P&C-werkzaamheden samen met de Adviseur Planning & Control.
  • Het toetsen van de analyses van de budgethouders en opstellen van begrotingswijzigingen.
  • Het begeleiden van budgethouders bij overige financiële vraagstukken.

Jouw profiel

  • Je houdt van het analyseren en werken met cijfers, bent digitaal vaardig en verder:
  • Heb je 2 tot 3 jaar relevante werkervaring en beschik je over actuele kennis van gemeentefinanciën, financiële wet- en regelgevingen specifiek de toepassing van het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) in de praktijk.
  • Sta je stevig in je schoenen, ga je voor kwaliteit, neem je het initiatief, enthousiasmeer, innoveer je en neem je verantwoordelijkheid bij het maken van keuzes binnen de processen.
  • Heb je goede kennis en vaardigheden op het gebied van Excel (vereiste).
  • Heb je kennis en ervaring met digitale financiële applicatie Lias (pré) en Cognos (wens).
  • Ben je in staat om de vraag achter de vraag te ontdekken, bedenk je praktische oplossingen en weet je te overtuigen.
  • Ben je gericht op samenwerking, zowel met het eigen team als met andere teams / afdelingen.
  • Beschik je aantoonbaar over minimaal HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur op het gebied van Financiën/Accountancy.

Wie zijn wij?
Venray is een gezellige stad en middelgrote gemeente in Noord-Limburg en ligt op een steenworp afstand van Venlo, Roermond, Nijmegen en Eindhoven. Sinds 1 januari 2010 vormt Venray een plattelandsgemeente met een stedelijke kern en daaromheen dertien dorpskernen. In de stedelijke kern wonen ongeveer 30.000 mensen. De overige 13.500 inwoners wonen in de dertien dorpen (variërend van 200 tot ruim 2000 inwoners per dorp). Venray is na Venlo de tweede stedelijke kern van Noord-Limburg en de plaats speelt een vooraanstaande rol in de regio.

De gemeente Venray heeft een koers uitgezet waarin flexibiliteit, samenwerking en de vraag van de klant de kernwoorden zijn. Venray heeft nadrukkelijk een eigen ambitie en koers die alleen in samenwerking met externe partners waaronder gemeente Horst aan de Maas gerealiseerd kan worden. De gemeente stimuleert de kracht van de samenleving, faciliteert initiatieven en werkt aan zaken waar ze zelf voor aan de lat staan. Deze ambitie heeft ook gevolgen voor de bedrijfsvoering en de manier waarop medewerkers hun werk doen: zelfstandig, met een duidelijk beeld van de klantvraag, gericht op samenwerking én op het behalen van concrete resultaten.

De organisatie bestaat uit drie afdelingen en één stafafdeling. Elke afdeling is onderverdeeld in teams. Totaal werken er ruim 350 medewerkers bij de gemeente Venray.

Dit hebben we te bieden
Een uitdagende en verantwoordelijke functie in een boeiende organisatie. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring in aanloopschaal 8 of functieschaal 9 en kent een range tussen de € 2581,- en het maximum van € 4208,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Gemeente Venray biedt daarnaast eigentijdse secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het Individueel Keuzebudget, van in totaal 17,05%. Hier bepaal je zelf wat je wanneer wilt laten uitbetalen of inzetten voor fiscaal vriendelijke regelingen, zoals een fiets, telefoon, internetvergoeding of een reiskostenvergoeding. Ook betaald ouderschapsverlof en ruime opleidingsmogelijkheden behoren tot de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Jouw reactie
Je kunt reageren op deze vacature tot en met 10 juli 2022 uitsluitend door je motivatie en CV te uploaden via onze sollicitatiepagina. Wil je nog meer informatie over deze vacature? E-mail of bel dan met Mieske Seegers, teammanager FP&C en Kwaliteit, mieske.seegers@venray.nl of 06-28894738

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO+, 1-3 jaar, HBO, 3-5 jaar, Gemeente, Controller, Treasury, Limburg