Financial Risk Manager

Over deze vacature 

Financial Risk Management zit in het hart van Achmea Investment Management. Wij zijn als team verantwoordelijk voor het huisbeleid voor financiële risico’s. Het vormt de basis van de advisering van onze klanten op het gebied van risicomanagement. Dat maakt het een belangrijk onderdeel van wat wij doen voor de klant. Als Financial Risk Manager ben je de sparringspartner van de adviseurs en de beleggers en daarmee verantwoordelijk voor het huisbeleid. Ons huisbeleid staat en wij zijn nu op zoek naar een Financial Risk Manager die dit beleid verder gaat ontwikkelen! 

Je draagt er zorg voor dat het beleid verder vorm gegeven wordt en legt daarbij de link met de risicomodellen waarbinnen de monitoring zal worden ingericht. Daarnaast draag je actief bij aan het analyseren van de risico’s voor vermogensbeheer. Dit doe je door zelf het gesprek aan te gaan met onze klanten, stemt hun behoefte aan en brengt de risico’s die zij lopen in beeld. Klanten wijken weleens af   van  het huisbeleid, jij bent degene die daarover een oordeel vormt en de monitoring verzorgt voor deze klanten. Bij overschrijdingen van limieten beoordeel je de situatie, verzorgt de informatievoorziening aan de betrokken klant en eventueel ontstane schade.

Wat jou uniek maakt als Financial Risk Manager

Bij Achmea ben je niet zomaar Financial Risk Manager. Je bent in eerste plaats een ‘Hartloper’. Iemand die zijn hart volgt, vooroploopt in zijn vakgebied en zijn talent inzet voor een gezonde en veilige toekomst. Hartlopers hart hebben voor elkaar, hun vak én de samenleving.

•    Je hebt een afgeronde kwantitatieve wo opleiding 
•    Affiniteit met beleggingen / finance, specifiek op het gebied van LDI, Credits en/of Duurzaamheid 
•    Je hebt minimaal 7 jaar ervaring als financial risk manager 
•    Kennis van modellen, bijvoorkeur in Python
•    Je drukt je zowel mondeling als schriftelijk goed uit in het Nederlands 

In jouw rol heb je te maken met allerlei verschillende belangen, zowel intern als extern. Jij gaat het gesprek aan met de verschillende partijen, voelt aan wat zij nodig hebben en bent in staat om het klantbelang te linken aan de haalbaarheid intern. Dat betekent dat je niet altijd ja zegt, maar ook nee durft te zeggen en van daaruit met alternatieven komt! Je weet uit complexe informatie de rode draad te halen en daar de juiste actie aan te koppelen. 
In het team heb je een coachende rol. Je collega’s stuur je aan en begeleidt je ook in hun ontwikkeling. Je creëert vertrouwen, door te luisteren en anderen in hun kracht te zetten.

Wat wij bieden

Een 34-urige werkweek is bij Achmea de standaard! Je werkt dan bijvoorbeeld 4 dagen van 8,5 uur. Zo heb je nóg meer tijd voor vrijwilligerswerk, een goed boek, mantelzorg óf jouw favoriete sport! 

  • Naast 136 verlofuren per jaar, een persoonlijk keuzebudget opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf of je dit budget laat uitbetalen, spaart of dat je er verlofuren van koopt.  
  • uitstekende pensioenregeling met als uitgangspunt het fiscale maximum, met een lage eigen bijdrage van 3,25%; 
  • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding voor auto, openbaar vervoer én fiets; 
  • korting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis voor jou én je gezin. Je krijgt ook nog een extraatje van €250 bruto per jaar;
  • korting op je schadeverzekering bij Centraal Beheer en Interpolis. 

Interesse?

Reageren op deze vacature kan via de "solliciteren button".
Eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jens Tjalsma (recruiter bij Achmea) jens.tjalsma@achmea.nl


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, 3-5 jaar, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Dienstverlening algemeen, Utrecht, Gezondheidszorg/Welzijn, Risk Management, Randstad, Treasury, Risk consultant, Risk Manager