Medewerker Derivaten-Collateral

Je komt te werken in een gedreven en ambitieus team waarin jij als Medewerker Derivate-Collateral een veelzijdig functie uitvoert. Je werkt met de nieuwste systemen en technieken die jouw werk uitdagend en interessant maken.Je bent een belangrijk aanspreekpunt voor het management, de portefeuille managers en Treasury aangaande derivaten en collateral management. Daarnaast coach je met je kennis en kunde een aantal naaste medewerkers in je team voor een optimaal resultaat. Naast de dagelijkse taken houdt je je ook bezig met projecten en verbetertrajecten denk daarbij aan het inregelen van nieuwe klanten en portefeuilles.

Dit zijn jouw dagelijkse werkzaamheden

 • Je verzorgt de dagelijkse aansluiting van openstaande posities intern en extern 
 • Je zoekt (complexe) vraagstellingen uit 
 • Je bewaakt interne en externe deadlines 
 • Je legt transparant de genomen stappen in de procesgang vast 
 • Je bent het aanspreekpunt en vraagbaak voor ketenpartners 
 • Je neemt deel project overleggen en werkt teamacties uit   
 • Je zorgt voor escalatie in voorkomende gevallen aan het management. 

Wat jou uniek maakt als medewerker Derivaten-Collateral

 • Je hebt een afgeronde hbo opleiding  
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan in derivaten en collateral management mocht je ervaring hebben met Simcorp Dimension dan is 3 jaar werkervaring voldoende

Als Medewerker Derivaten-Collateral leg je makkelijk verbanden tussen gegevens en/ of vraagstukken. Verder heb je affiniteit met informatiesystemen en draag je uit eigen beweging ideeën of oplossingen aan om processen te verbeteren. Naast het bedenken van ideeën ben je ook iemand die dit kan vertalen naar de praktijk en deze uitvoert. Je bent in staat om de knoop door te hakken, ook bij twijfel of als er informatie ontbreekt. Ten slotte ga je gezamenlijke conflicten niet uit de weg, maar blijft daarbij respectvol en komt op een tactvolle manier op voor de mening, behoeften of belangen van jezelf of de organisatie. 

Wat wij bieden

Bij Achmea zet jij je elke dag in voor een gezonde, veilige én duurzame toekomst. En daar belonen we je graag voor! Natuurlijk krijg je bij ons een goed salaris, een mooie pensioenregeling mét lage eigen bijdrage (3,25%), 136 verlofuren (op basis van 34 uur per week). Maar er is meer:   

 • Onder de noemer All You Can Learn volg je onbeperkt opleidingen, cursussen en trainingen. Achmea betaalt en toestemming van je leidinggevende is niet nodig.   
 • In 2023 ontvang je een uniek klimaatbudget van €2500. Dit bedrag is bedoeld voor producten en diensten die een bijdrage leveren aan verduurzaming en dus de verbetering van het milieu.  
 • Gezond werken vinden we belangrijk, dus zorgen we ook dat dit kan met een berg healthy initiatieven!   
 • Je ontvangt maandelijks een persoonlijk keuzebudget, opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf op welk moment je dit budget laat uitbetalen, je het gebruikt voor verlofsparen of dat je er vakantie-uren van koopt.  

Interesse?

Reageren op deze vacature kan via de "solliciteren button".
Eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jens Tjalsma (recruiter bij Achmea) jens.tjalsma@achmea.nl, +31623628610.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, > 10 jaar, Dienstverlening algemeen, Utrecht, Gezondheidszorg/Welzijn, Risk Management, Randstad, Treasury, Financieel Adviseur, Financieel Medewerker