Senior Information Risk Manager

Binnen Achmea Investment Management maak je deel uit van de afdeling Operational Risk & Compliance, een team van 10 hoog opgeleide, nauw samenwerkende professionals dat samen met Financial Risk Management invulling geeft aan de “second line of defence”. Je werkt in het team direct samen met 1 andere Information Risk Manager.

Als Senior Information Risk Manager ben je gericht op de beheersing van de risico’s op het brede gebied van informatiebeveiliging, cybersecurity en business continuïteit. Vanuit je ervaring en kennis weet je directie en management te ondersteunen, uit te dagen en mee te nemen in het proces van voortdurende verbetering in de risicobeheersing. Je bent eerste aanspreekpunt voor de business en je bent een zelfstandig adviseur op alle onderdelen binnen dat domein. Je houdt toezicht op naleving van beleid en richtlijnen en je bent betrokken bij beleidsvorming. Je creëert awareness, bouwt kennis op, legt verantwoordelijkheid waar deze hoort en neemt daarmee eigenaarschap voor onderhouden en ontwikkelen van informatiebeveiliging, en het verhogen van onze digitale weerbaarheid.

De belangrijkste verantwoordelijkheden en bevoegdheden die bij deze functie horen zijn:

  • Ondersteunen van het management en de business bij het identificeren en op evenwichtige wijze beheersen van de informatie- en beveiligingsrisico’s in de bedrijfsvoering van Achmea Investment Management;
  • Periodiek toetsen van de effectiviteit van de beheersingsmaatregelen en daarover rapporteren richting directie en de institutionele klanten van Achmea Investment Management;
  • Eerste aanspreekpunt bij vragen over de beheersing van informatie- en beveiligingsrisico’s voor de business, het management, de institutionele klanten en de toezichthouders van Achmea Investment Management.
  • Adviseren van het management over preventie- en herstelmaatregelen en toezicht houden op de implementatie van deze maatregelen;
  • Actief bijdragen aan het vergroten van het informatiebeveiligingsbewustzijn binnen Achmea Investment Management;
  • In samenwerking met de business en de externe accountant zorgdragen voor het jaarlijkse externe assurance rapport inzake de beheersing van het informatierisico.

Wat jou uniek maakt als Senior Information Risk Manager

Je voelt je snel comfortabel in deze rol als je meebrengt:

  • Een relevante HBO/WO opleiding, zoals Bedrijfseconomie, Informatiekunde of Informatica, aangevuld met specifieke trainingen gericht op informatie beveiliging (bijvoorbeeld CISSP) en/of information riskmanagement. De postdoctorale studie tot register IT auditor (RE) is een pré;
  • Minimaal 10 jaar werkervaring op het gebied van information riskmanagement;
  • Aantoonbare affiniteit met vermogensbeheer;
  • Voertaal is Nederlands, een uitmuntende beheersing in woord en geschrift is gewenst.

Je voelt je bij ons als een vis in het water als je een open houding meebrengt, het leuk vindt om je handen uit de mouwen te steken en niet bang bent om te falen. Dynamiek en snelheid geven jou energie. Je schakelt snel tussen onderwerpen en bent in staat om meerdere ballen hoog te houden. Je stapt makkelijk op anderen af en anderen kunnen ook bij jou terecht met vragen. Om hierbij de aansluiting te vinden pas jij je communicatiestijl aan afhankelijk van je gesprekspartner.

Sluit je achtergrond aan bij het onderstaande profiel? Heb je visie op ons vakgebied? Dan willen we graag kennis met je maken!

Wat wij bieden

Als Hartloper bij Achmea zet jij je elke dag in voor een gezonde, veilige én duurzame toekomst. En daar belonen we je graag voor! Natuurlijk krijg je bij ons een goed salaris, een mooie pensioenregeling mét lage eigen bijdrage (3,25%), 136 verlofuren (op basis van 34 uur per week) én korting op onze verzekeringen (ka-ching!). Maar er is meer:   

  • Een 34-urige werkweek is bij Achmea de standaard! Je werkt dan bijvoorbeeld 4 dagen van 8,5 uur. Zo heb je nóg meer tijd voor vrijwilligerswerk, een goed boek, mantelzorg óf jouw favoriete sport! 
  • Onder de noemer All You Can Learn volg je onbeperkt opleidingen, cursussen en trainingen. Achmea betaalt en toestemming van je leidinggevende is niet nodig.   
  • In 2023 ontvang je een uniek klimaatbudget van €2500. Dit bedrag is bedoeld voor producten en diensten die een bijdrage leveren aan verduurzaming en dus de verbetering van het milieu.  
  • Gezond werken vinden we belangrijk, dus zorgen we ook dat dit kan met een berg healthy initiatieven!   
  • Je ontvangt maandelijks een persoonlijk keuzebudget, opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf op welk moment je dit budget laat uitbetalen, je het gebruikt voor verlofsparen of dat je er vakantie-uren van koopt. 

Interesse?

Reageren op deze vacature kan via de "solliciteren button".
Eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jens Tjalsma (recruiter bij Achmea) jens.tjalsma@achmea.nl, +31623628610.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, Parttime, HBO, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, > 10 jaar, Dienstverlening algemeen, Controlling, Utrecht, Gezondheidszorg/Welzijn, Risk Management, Randstad, Risk Manager