Adviseur Financiële Administratie en Informatievoorziening

Werken bij het Centraal Bedrijfsbureau van de gemeente Dordrecht betekent aan de slag gaan met uiteenlopende onderwerpen op het gebied van gemeentelijke financiën en samen met energie werken aan onze ambities. Draag jij bij aan het realiseren van onze ambities?

Met jouw kennis en ervaring help jij het Centraal Bedrijfsbureau van de gemeente Dordrecht nieuwe wegen te verkennen en processen te verbeteren. Je zet jouw deskundigheid op het gebied van (gemeente) financiën om onze kwaliteit te versterken en met jouw adviesvaardigheid ben je een betrouwbare vertegenwoordiger van het Centraal Bedrijfsbureau naar buiten. Je zoekt de samenwerking binnen en buiten het Centraal Bedrijfsbureau om de kwaliteit van bedrijfsvoering en informatievoorziening te versterken en te borgen, maar je bent ook in staat om zelf acute vraagstukken op te lossen.

Past dit bij jou? Dan verwelkomen wij jou graag in ons team binnen een werkomgeving met tal van kansen en mogelijkheden!

De Gemeente Dordrecht is op zoek naar een

Adviseur Financiële Administratie en Informatievoorziening
36 uur | €3.701,- tot €5.372,-

Waar kom je te werken?
Je komt te werken in het cluster Versterking Bedrijfsvoering en Organisatie op de afdeling Centraal BedrijfsBureau (CBB). Het Centraal Bedrijfsbureau is een team met ambitie. We hebben de ambitie om onze dienstverlening elke dag weer met elkaar goed neer te zetten én beter te worden in uitvoering en vorm. Hierbij staan onze kernwaarden centraal:

  • Continuïteit
  • Efficiëntie
  • Kwaliteit
  • Samenwerken
  • Ontzorgen

De afdeling bestaat momenteel uit 24 medewerkers. Bij ons heerst er een informele en collegiale werksfeer. Het team is verantwoordelijk voor advies, analyse en verwerking van diverse financiële processen. Het gaat hierbij om de personele budgetten, de financiële administratie en informatievoorziening. Ons team is in ontwikkeling. We zijn o.a. bezig met het doorlichten van de processen aan de hand van onze kernwaarden. We werken met een procesgericht perspectief en zetten samen stappen in het verbeteren van de processen en hiermee onze dienstverlening en samenwerking als team.

Wat ga je doen?
Ons team is gebouwd op samenwerking. Je neemt een voortrekkersrol in het verder ontwikkelen van de samenwerking en creëert een omgeving met de medewerkers van het CBB en daarbuiten om dit te bewerkstelligen. Met jouw "helicopterview" signaleer je toekomstige vraagstukken en agendeert deze binnen het CBB. Daarnaast heb je oog voor de kwaliteit van de dienstverlening en stuur je, waar nodig, hierop bij met je collega's.

Samen met je directe collega's ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor onder andere de volgende werkzaamheden:

  • Inrichten, onderhouden en door ontwikkelen van de gemeentelijke administratie.
  • Inrichten en beheren van (financiële) informatiesystemen.
  • Ondersteunen en adviseren van de lijnorganisatie met adequate financiële- en bedrijfsvoeringsinformatie.

Doordat het team in een ontwikkelproces zit vragen we jou ook een prominente rol te pakken in de teamontwikkeling.

Wat neem je mee?

  • Afgeronde relevante hbo opleiding.
  • Gedegen kennis van het functioneren van overheidsorganisaties.
  • Vaardigheid om vanuit verschillende stakeholdersposities goed te functioneren.
  • Kennis van fiscale regelgeving binnen de decentrale overheid.
  • Bij voorkeur ervaring met gebruik van Key2Finance (of vergelijkbaar financieel systeem).

Je hebt uitstekende communicatieve en oplossingsgerichte (advies)vaardigheden. Je bent analytisch en dit helpt jou om zaken snel eigen te maken en makkelijk verbanden te leggen. Je weet kansen optimaal te benutten en bent in staat om prioriteiten te bepalen. Daarnaast werk je nauwkeurig en ben je cijfermatig sterk met een mensgerichte aanpak.

Wat bieden we jou?
We starten met een jaarcontract (voor 36 uur per week) die we bij een positieve evaluatie na 1 jaar omzetten naar een vast contract. Je krijgt een veelzijdige en uitdagende functie in een plezierige werkomgeving waar initiatieven gewaardeerd worden. Daarnaast werk je samen met enthousiaste collega’s. Het salaris voor deze functie is maximaal € 5.372,- (schaal 11 cao gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek.

Wij zijn een moderne werkgever met volop ontwikkelingskansen. Wij kennen uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, pensioen, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen, een opleiding of de aanschaf van een nieuwe fiets.

Solliciteren of meer weten?
Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan nu via onze sollicitatiepagina.

Wil je meer weten over de functie of heb je vragen?
Schroom niet om contact op te nemen met Gwenny van IJzendoorn, teamleider Centraal Bedrijfsbureau, telefoonnummer 06–51919253.

Deze vacature hebben wij in eigen beheer. Daarom gaan wij niet in op acquisitie en stellen dit ook niet op prijs!

Trefwoorden: Adviseur Financiële Administratie, Adviseur Informatievoorziening, Adviseur, Finance, Administratie, Overheid, Gemeente, Dordrecht, Gemeente Dordrecht, Zuid-Holland


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Gemeente, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Randstad, Financieel Adviseur, Financieel Medewerker, Overheid