Internal Auditor

Over deze vacature

"Mijn werk trekt me omdat ik meedenk en advies geef dat ertoe doet. Ik pak een onderwerp beet, vorm een beeld en stel een concreet actieplan op dat impact maakt op de business." Willem - Junior Auditor

Wat wij doen staat niet op zichzelf. In lijn met de coöperatieve identiteit van Achmea sluiten onze werkzaamheden aan bij maatschappelijke behoeften en de daarop gebaseerde doelstellingen van Achmea.
Voor Achmea en haar klanten is het zeer belangrijk dat risico’s optimaal worden beheerst. Internal Audit ondersteunt hierbij door de kwaliteit van de organisatie-inrichting, het risicomanagement en de interne beheersing te onderzoeken en hierover te adviseren. Onze activiteiten en adviezen zijn altijd gericht op het verbeteren van Achmea of een van haar labels. Hiermee willen wij bijdragen aan het versterken van het vertrouwen en daarmee aan de ambitie van Achmea om de meest vertrouwde verzekeraar te zijn.

Wij weten wat er speelt binnen Achmea en haar omgeving, zijn flexibel en kunnen goed inspelen op veranderingen. Door hier proactief op te acteren, houden wij Achmea scherp. Wij doen wat wij beloven en nemen de verantwoordelijkheid voor ons werk. Hier kun je ons op aanspreken.

Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid zorgen wij voor transparantie, stimuleren wij verbeteringen en versterken daarmee het vertrouwen. Onze kracht zit in onze mensen. Wij zijn professionals met veel kennis en ervaring en passie voor ons vak. Die kennis reikt verder dan financiële risico’s. Wij stimuleren de ontwikkeling van een permanente verbetercultuur binnen Achmea én binnen onze afdeling. Investeren in onze mensen vinden wij daarom belangrijk. Internal Audit is hierdoor een belangrijke kweekvijver voor talent binnen Achmea.

Tenslotte staan wij in verbinding met onze (interne) klanten en externe belanghebbenden (toezichthouders, externe accountant) en brengen partijen bij elkaar. Zo zorgen wij voor meer onderling begrip en synergie.

Internal Audit

Internal Audit is een dynamische organisatie van relatief jonge professionals. Bij deze stafafdeling werken ca. 65 professionals. De meeste medewerkers hebben een postdoctorale opleiding afgerond voor RA, RO of RE. 

IA voert onderzoeken uit voor de Raad van Bestuur/Audit & Risk Committee en directies van bedrijfsonderdelen van Achmea. De onderzoeken betreffen de gehele bedrijfsvoering van de organisatie, inclusief betrokkenheid bij grote projecten, IT en compliance. In haar onderzoeken komt zij tot een objectief en onafhankelijk oordeel en/of adviseert zij over mogelijke verbeteringen in brede zin. Dit gebeurt bij voorkeur kort cyclisch, zodat de toegevoegde waarde voor de business zo optimaal mogelijk is. IA probeert, vanuit haar derdelijns rol, Achmea zo veel mogelijk te ondersteunen in het bereiken van haar strategische doelstellingen. Zij stelt daarbij veel belang aan transparantie, heldere verwoordingen, integriteit, risicobewustzijn en verantwoording. 

De meeste teams zijn georganiseerd naar de organisatorische indeling van Achmea, maar werken intensief samen binnen de ketens. De werkzaamheden vinden plaats bij de verschillende vestigingen in Nederland maar ook bij de buitenlandse bedrijven van Achmea. De standplaats van deze functie is afhankelijk van het team waar je wordt ingedeeld.

Wat jou uniek maakt als Internal Auditor

"Elke dag is het een uitdaging om relevantie te vinden. Dat bepaalt hoe mijn aanbevelingen op te schrijven, zodat de business in beweging komt. Ik positioneer me als sparringpartner die toegevoegde waarde brengt." Willem - Junior Auditor bij Achmea

Je voelt je snel comfortabel in deze rol als je meebrengt: 

  • Een afgeronde WO opleiding, het liefst gecombineerd met een RO of RA achtergrond
  • Auditervaring als internal auditor of extern accountant bij een complexe organisatie
  • Je legt gemakkelijk contact en bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk
  • Je brengt een voorstel of argumenten met stelligheid en enthousiasme
  • Je durft verantwoordelijkheid te nemen voor eigen keuzes en denkt buiten de gebaande paden.

Je bent analytisch en kritisch ingesteld, vernieuwend en zelfstandig. Je bent flexibel qua inzet en reizen. Je bent een teamplayer en doorzetter. Eigenaarschap nemen, verantwoordelijkheidsgevoel uitdragen en lef tonen zijn eigenschappen waar wij veel waarde aan hechten.

Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt.

Wat wij bieden

“Je kan het één niet los zien van het ander. Vanuit een helikopter-view zie ik binnen Achmea de samenhang. Hoe afdelingen met elkaar samenwerken. Je kunt ontwikkelingen beter duiden.” Ward - Senior Auditor bij Achmea

Als Hartloper bij Achmea zet jij je elke dag in voor een gezonde, veilige én duurzame toekomst. En daar belonen we je graag voor! Natuurlijk krijg je bij ons een goed salaris, een mooie pensioenregeling mét lage eigen bijdrage (3,25%), 136 verlofuren (op basis van 34 uur per week) én korting op onze verzekeringen (ka-ching!). Maar er is meer:  

  • Een 34-urige werkweek is bij Achmea de standaard! Je werkt dan bijvoorbeeld 4 dagen van 8,5 uur. Zo heb je nóg meer tijd voor vrijwilligerswerk, een goed boek, mantelzorg óf jouw favoriete sport! 
  • Onder de noemer All You Can Learn volg je onbeperkt opleidingen, cursussen en trainingen. Achmea betaalt en toestemming van je leidinggevende is niet nodig.  
  • In 2023 ontvang je een uniek klimaatbudget van €2500. Dit bedrag is bedoeld voor producten en diensten die een bijdrage leveren aan verduurzaming en dus de verbetering van het milieu. 
  • Gezond werken vinden we belangrijk, dus zorgen we ook dat dit kan met een berg healthy initiatieven!  
  • Je ontvangt maandelijks een persoonlijk keuzebudget, opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf op welk moment je dit budget laat uitbetalen, je het gebruikt voor verlofsparen of dat je er vakantie-uren van koopt. 

Investeren in onze mensen vinden wij belangrijk. Internal Audit is hierdoor een belangrijke kweekvijver voor talent binnen Achmea. Wij staan direct in verbinding met onze (interne) klanten en externe belanghebbenden (toezichthouders, externe accountant) en brengen partijen bij elkaar. Zo zorgen wij voor meer onderling begrip en synergie vanuit een derdelijns rol.

Interesse?

Reageren op deze vacature kan via de "solliciteren button".
Eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jurriaan Rang (recruiter bij Achmea) jurriaan.rang@achmea.nl


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, Audit, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Dienstverlening algemeen, Auditor, Controlling, Gezondheidszorg/Welzijn, Gelderland, Financieel Adviseur, Overijssel