Senior medewerker Transactieverwerking (team Crediteuren)

Senior medewerker Transactieverwerking (team Crediteuren)
Ben jij een administratief toptalent met stevige ervaring en toe een stap in je carrière? Kom dan werken bij ons team Crediteuren!

Inkooporders, inkoopfacturen, verkoopfacturen, kassen, betalingen en ontvangsten: ze zijn in goede handen bij de financiële professionals van de afdeling Transactieverwerking. Hier wordt de basis gelegd voor relevante, juiste, volledige en tijdige managementinformatie en financiële verantwoordingen. Samen streven we naar eenduidigheid en eenvoud van de financiële systemen en procedures.

Voor het team Crediteuren zoeken we een senior collega die naast de administratieve taken, de werkzaamheden binnen het team gaat coördineren en als sparringpartner voor de teammanager de expertise laat zien. Klinkt dit als jouw nieuwe baan? Kom dan bij ons werken!

Wat ga je doen?
De kwaliteit van het werk is in goede handen bij jou als senior medewerker. Van kloppende werkroosters (we werken tussen 9.00 – 16.00 uur), coördinatie van de werkzaamheden, actueel houden van documentatie tot het verzorgen van instructie en opleiding voor de teamleden en instructie over de procedures en technieken in het primaire proces.

Dat doe je allemaal prima, maar jouw senioriteit wordt echt zichtbaar als je je deskundige rol pakt: begeleiden van collega’s, bewaken van de eenduidigheid en eenvoud van de financiële systemen en procedures en het vinden van oplossingen voor geconstateerde afwijkingen of (complexe) problemen. Omdat je het proces zo goed kent, ben je ook een aanjager voor verbeteringen. Wij staan altijd open voor ontwikkelingen en jij helpt met het signaleren van mogelijkheden om ons werk te evalueren en te verbeteren. Denk aan de implementatie en toepassing van nieuwe technieken, zoals RPA, afletterregels en aanlevering via API’s.

Verder verzorg je de crediteurenadministratie en die werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • het controleren en bewaken van de juistheid van mutaties en verbanden binnen en tussen de (sub)administraties;
 • het zorgdragen voor de periodeafsluiting en grootboekspecificaties opstellen;
 • het bewaken van de kwaliteit van de aangeleverde transacties en zoeken van een passende oplossing voor geconstateerde afwijkingen;
 • het analyseren van saldi op tussenrekeningen, je doet voorstellen voor opschoning van vervuiling, bewaakt oude posten en lost complexe probleemgevallen op.

Je bent de sparringpartner voor de teammanager. Je neemt deel aan werkgroepen en projectteams en vertegenwoordigt daarbij het team/processpecialisme.

Wat vragen wij?
Jij snapt hoe financiële administraties werken en vindt dat dingen moeten kloppen, zeker als het om de verwerking van publiek geld gaat. Je hebt er plezier in om vanuit je kennis en ervaring mee te denken over de beste manier om het werk in te richten én over manieren om het telkens beter te doen. Je gaat makkelijk met mensen om en deelt je kennis en ervaring graag.

Verder beschik je over:

 • een hbo werk- en denkniveau;
 • een relevante opleiding, bijvoorbeeld SPD of een economisch-administratieve opleiding;
 • aantoonbare ervaring in het vakgebied, ook met het coördineren van werkzaamheden.

Wat bieden wij?
Verantwoordelijkheid, afwisseling, leuke en hardwerkende collega’s en een fijne werkplek in ons bijzondere Stadhuis. In deze baan kun je laten zien dat je het overzicht hebt én houdt (ook over soms ingewikkelde processen) en het team kunt motiveren. Het resultaat? Een goed draaiende afdeling transactieverwerking, waar jij echt aan bijdraagt.

Ook kun je rekenen op:

 • een salaris van minimaal € 2.865,- en maximaal € 4.208,- bruto per maand (schaal 9) op basis van een volledige (36-urige) werkweek;
 • een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met eventueel een proeftijd, die we bij goed functioneren graag omzetten in een vast dienstverband. Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud je je arbeidsrecht;
 • een 32 tot 36-urige werkweek;
 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket met opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering en een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool in het Stadhuis.

Onderaan vind je de link naar onze arbeidsvoorwaarden.

Wie zijn wij?
De Financiële Administratie is verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van de financiële vastlegging binnen de gemeente Den Haag. De Financiële Administratie bestaat uit twee afdelingen, namelijk Transactieverwerking (debiteuren, crediteuren, betalen) en Administratie (grootboek, projecten, support).

We streven naar eenduidigheid en eenvoud van de financiële systemen en procedures binnen de gemeente Den Haag. De afdeling financiële administratie kijkt naar welke stappen er gemaakt kunnen worden op het gebied van uniformering, digitalisering en automatisering. Hierbij wordt de kwaliteit van de informatie steeds belangrijker.

Je wordt onderdeel van de Dienst Bedrijfsvoering. Bij de Dienst Bedrijfsvoering maken we het werk van de gemeente mogelijk. Van schone en veilige werkplekken, een solide ICT-infrastructuur, één financiële administratie, communicatie in de stad tot en met beleid voor maatschappelijk verantwoord inkopen en modern werkgeverschap. Wij regelen het, zodat de bijna 10.000 ambtenaren hun werk voor de inwoners van Den Haag goed kunnen doen.

De komende jaren bouwen we stap voor stap samen verder aan de Dienst Bedrijfsvoering. Het is onze ambitie om er een dienst van te maken, die zich snel kan aanpassen aan nieuwe werkelijkheden en moderne dienstverlening biedt. Daarbij is volop ruimte om met elkaar te werken aan nieuwe, slimme oplossingen, innovatie en persoonlijke ontwikkeling.

Meer weten
Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Daniëlle de Jong op telefoonnummer (06) 2442 6403. Mailen kan ook: danielle.dejong@denhaag.nl of door te klikken op de solliciteerbutton.

Extra informatie

 • Reageer alleen op deze vacature als je aan de gevraagde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden kunt voldoen.
 • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op https://www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden.
 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is bij externe sollicitanten een onderdeel van de selectieprocedure.
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, Crediteuren Administratie, Zuid-Holland, Financieel Medewerker, Overheid