Principal Actuaris

Functie
Wil jij het (actuariële)gezicht zijn van Aegon voor onze (financiële) stakeholders? Dan is deze functie op je lijf geschreven.
Als Principal Actuaris Financieel Informatie Management (FIM) ben je de verbindende schakel tussen de actuariële afdelingen binnen FIM alsmede de in-en externe stakeholders. Je staat met je collega actuarissen voor een uniforme werkwijze en wilt de stakeholders verrassen in kwaliteit, snelheid en innovatieve oplossingen. Veelvuldig contact met de stakeholders en vertaling hiervan naar gecoördineerde actieplannen zal daarom ook en belangrijk deel van je agenda bepalen. Naast een analist ben je vooral een regisseur van de processen binnen het actuariële en marktwaarde domein. Je bent een sparringpartner voor actuariële en marktwaarde vraagstukken uit de business en je neemt je omgeving mee in de analyses en oplossingen die hierin geboden kunnen worden.

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

 • Aansturing en coördinatie van de actuariële marktwaarde calculaties en rapportages
 • Aansturing en coördinatie van de actuariële veranderinitiatieven
 • Communicatie en afstemming in-en externe reviewers en auditers
 • Het analyseren en uitdragen van marktwaarde rapportages (o.a. Solvency II regelgeving)
 • Samenwerken met de andere afdelingen van Financiën Nederland op inhoudelijke methodologie vraagstukken.
 • Ad hoc verzoeken van onze stakeholders (o.a. De Nederlandsche Bank) in behandeling nemen en uitvoeren


Profiel
Als Principal Actuaris ben je een functioneel leider in een zeer dynamische omgeving. Je bent onderdeel van een team van hoog opgeleide experts. Je bent communicatief zeer sterk en kan op verschillende niveaus jouw verhaal vertellen. Het verbinden van mensen zit in jouw natuur en gaat je eenvoudig af. Verder wil je jezelf verder ontwikkelen en organisatie op een hoger plan brengen. Met de nodige impact breng je dit tot stand.

Aanvullende heb je:

 • Afgeronde opleiding tot actuaris
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring opgedaan als actuaris
 • Humor, gericht op processen en durf
 • Visie – Inspiratie – Grensverleggend denken
 • Analytisch sterk. Kan snel tot de kern doordringen van complexe materie
 • Gezonde daadkracht
 • Communicatief in Nederlandse en Engelse taal (ook schriftelijk)


Aanbod
Bij AEGON staan vrijheid en verantwoordelijk hoog in het vaandel. Dit betekent dat medewerkers bij ons veel ruimte krijgen om initiatief te nemen en eigen ideeën uit te voeren. Wij vinden samenwerking, performance en een goede sfeer belangrijker dan status of hiërarchie. Bij AEGON is veel aandacht voor coaching en opleiding. Wij geven je de randvoorwaarden voor jouw succes.

Interesse?
Spreekt deze rol jou aan? Wij ontvangen dan graag jouw cv en motivatie via de 'Solliciteer' button. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Paul Visser, telefoonnummer 06-10756612 of paul.visser@aegon.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, fulltime, Den Haag, Actuaris, Actuariaat.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Actuariaat, Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, HBO, 5-10 jaar, Banken, Financiele dienstverlening, Business analist, Zuid-Holland, Noord-Holland