Teamlead FA

Functieomschrijving

De financiële kolom binnen Hivos is bezig met een mooie volgende ontwikkelingsstap onder leiding van de vorig jaar nieuw aangestelde Global Finance & IT Director. Als Teamlead FA ga jij haar helpen door te zorgen voor een stabiele basis met een juiste, tijdige en volledige financiële administratie Hivos breed en van het Global Office. Je stuurt een team van 3-4 medewerkers aan die verantwoordelijk zijn voor de verwerking van de administratie. Vanuit jouw inhoudelijke ervaring en expertise kun je hen begeleiden in de dagelijkse werkplanning, bij issues en door kaders en verwachtingen helder te schetsen. Je hecht waarde aan een goede sfeer op de afdeling en zorgt dat eenieder hieraan bijdraagt. Als Teamlead FA zie je toe op de kwaliteit van het financieel-administratieve proces. Je verzorgt de consolidatie en de jaarrekening. Verder stel je standaard periodieke rapportages op. De grote diversiteit aan taken maakt de rol aantrekkelijk voor jou. Je onderhoudt contacten met de wereldwijde hubs en schippert in de (soms grote) verschillen in kwaliteit waarmee zaken worden aangeleverd. Regelen, faciliteren, borgen en ontzorgen zijn de speerpunten in jouw rol. Bijdragen betekent voor jou ook meedenken. Over de richting en inrichting van de administratie. Over de veranderingen binnen finance & control. Over beheersing en over 'in control' zijn en blijven. En ook over organisatie brede ontwikkelingen. Het betreft een fulltime functie (36 uur) met Den Haag als standplaats. Je rapporteert rechtstreeks aan de Global Finance & IT Director.

Functie-eisen

Je schept pas echt genoegen in je werk als het echt klopt. Door het werk goed te organiseren kun je heldere kaders afgeven en die leiden ertoe dat je een stabiel proces creëert waar anderen op kunnen vertrouwen. Jouw vakmatige en persoonlijke integriteit is je dan ook heilig. Je bent een ervaren leidinggevende binnen het financieel-administratieve werkveld en beschikt over een afgeronde opleiding op HBO-niveau in een financiële richting (bijv. volledig SPD of HEAO-BE). De stabiliteit die jij in de administratie brengt, past ook bij jouw persoonlijkheid. Je bent loyaal aan de organisatie waar je voor werkt en bereidt tot extra inzet en flexibiliteit om het werk samen gedaan te krijgen. "The job must be done" is daarmee vanzelfsprekend voor jou. Je bent een teamplayer en verbindt graag binnen jouw afdeling en met andere afdelingen: wereldwijd! Als leidinggevende zorg je voor een prettige werksfeer met een luisterend oor en humor. Je bent zichtbaar en toegankelijk maar ook duidelijk in wat je verwacht en waar jullie naartoe gaan. Je hebt een natuurlijke senioriteit en denkt graag mee, maar gelooft ook in eigenaarschap, toewijding en het nemen van verantwoordelijkheid. Waar mensen dat niet tonen, schroom je niet om ze daarop aan te spreken. Jouw ervaring en mensenkennis zorgen er voor dat je een scherp oog hebt voor onderlinge verhoudingen. Je weet dit te benoemen en duiding en richting te geven. Je waardeert het vertrouwen dat jouw collega's jou geven op de onschatbare waarde die het heeft en weet dit handen en voeten te geven. Dit geldt voor jou én voor jouw medewerkers en ook onderling. Stabiliteit betekent niet stilstand. Ook jij vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en bijvoorbeeld RJ650 te doorgronden en te beheersen. Hierdoor word je een centraal aanspreekpunt in de organisatie voor alles wat met de financiële administratie, verslaggeving en de vigerende richtlijnen te maken heeft. Verandering omarm jij als een proces dat leidt tot een krachtigere stabiliteit, al geef je zelf ook de sterke voorkeur aan een stabiel proces. Gezien het internationale karakter van Hivos is een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift van essentieel belang. Verder ben je IT-minded wat betekent dat je kunt bijdragen aan de optimalisatie van het gebruik en de inrichting van de gebruikte systemen. Acquisitie naar aanleiding van de vacature of rechtstreeks solliciteren worden door Hivos niet op prijs gesteld. Hivos wordt bij de werving ondersteund door externe partner ISA GROUP middels Recruitment & Sourcing Advice.

Bedrijfsprofiel

Hivos is een internationale mensenrechtenorganisatie en strijdt voor gelijkwaardige en inclusieve samenlevingen. De organisatie richt daarbij op drie gebieden:

• Gendergelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie

• Klimaatrechtvaardigheid

• Burgerrechten en vrijheid van meningsuiting

Hivos is ervan overtuigd dat moedige mensen de sleutel zijn in het bestrijden van machtsongelijkheid. Hun ideeën en inzet zijn cruciaal. Al meer dan vijftig jaar gaat Hivos uit van de kracht van mensen en hun vermogen zélf hun leven vorm te geven. Lees meer over Hivos op: www.hivos.nl Wereldwijd werken er bij Hivos ca. 370 mensen van alle nationaliteiten en achtergronden. Hiervan werken er ca. 80 op het Global Office van Hivos in Den Haag.

Arbeidsvoorwaarden

Hivos biedt een stimulerende werkomgeving in een internationale organisatie met zeer toegewijde medewerkers. Teamlead FA is een fulltime functie. Je standplaats is Den Haag (en vanuit huis). Hivos zoekt een geschikte kandidaat waarvan de persoonlijke waarden passen bij die van Hivos. Salaris is niet jouw drijfveer. Je wilt bijdragen aan een betere wereld en je wilt de mensen die in de frontlinie hieraan werken ondersteunen door jouw bijdrage. Je wilt graag werken in een organisatie die op hoog tempo werkt aan complexe vraagstukken die mensen raakt in veel verschillende landen. Jouw salaris is gebaseerd op Hivos schaal 12 en ligt daarmee, afhankelijk van jouw ervaring, tussen € 4.213,51 en € 5.362,89 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Jouw reiskosten worden vergoed conform de Hivos arbeidsvoorwaarden en je kunt deelnemen aan het pensioenfonds. We zoeken een kandidaat die zo snel mogelijk kan beginnen en zich langjarig wil verbinden aan Hivos. Een contract voor onbepaalde tijd behoort daarmee tot de mogelijkheden.

Contactgegevens

Is dit de functie waarin jij jouw (financiële en management) ei kwijt kunt, herken jij je in de functie-eisen en wil je bijdragen aan Hivos en daarmee aan een betere wereld? Reageer dan direct met jouw CV via de vacature op de website van ISA GROUP. Voor vragen kun je contact opnemen met Marianne Plugge (Recruiter / Sourcing Assistant van ISA GROUP) via 06 - 445 737 18. Om jouw ontwikkeling binnen Hivos vanuit een juiste basis aan te vangen, zal in de afronding van het wervingsproces een TMA (Talent Motivatie Analyse) worden afgenomen, bellen wij referenten na (voor een blik in het verleden en gericht op de toekomst) en zullen wij kopieën van jouw diploma's opvragen.

 

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financial Controller, Non-profit organisaties, Financieel Manager, Overheid, Den Haag