Pricing Actuaris

Over deze vacature 

De Actuaris die wij nodig hebben focust zich op een actieve bijdrage en verdere professionalisering van het kapitaal- en risicomanagement. Daarmee maak je als Actuaris impact en voer je mede regie op de KPI's en de daaraan gerelateerde management informatie. Dat je modellen begrijpt en kunt toepassen vinden we vanzelfsprekend. Ben je ook in staat deze informatie helder en bruikbaar te vertalen en vanuit die vertaling het management en de directie van Schade en Inkomen gericht te adviseren?

Je taken en verantwoordelijkheden:

 • (participeren) in de ontwikkeling van actuariële modellen voor reservering, kapitaalberekening en pricing
 • analyseren van zeer complexe stuurinformatie en doorvertaling hiervan naar directie, business en 2e lijn (Achmea Groep)
 • analyseren van de toereikendheidstoets en doorvertaling hiervan naar de directie, business en 2e lijn ( Achmea Groep)
 • analyse, initiëren, uitvoeren en rapportage inzake data-analytics in innovatieve trajecten
 • deelnemen aan afdelingsoverstijgende trajecten rondom data, kapitaal en innovatie
 • analyse, ondersteunen en faciliteren van de sturing inzake het vereiste kapitaal onder Solvency II
 • analyse, uitvoeren en rapportage inzake PARP reviews binnen Schade en Inkomen

Wat jou uniek maakt als Schadeactuaris

We versterken ons team graag met een nog steeds leergierige en nieuwsgierige professional. Je herkent jezelf uitstekend in het door ons geschetste functieprofiel:

 • Een afgeronde WO opleiding Actuariaat, Econometrie of Wiskunde
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring in een actuariële functie bij een schadeverzekeraar
 • Je bent sterk in data-analytics en hebt ervaring met tooling als SAS of R
 • Je bent analytisch sterk, je bent in staat op basis van je bevindingen heldere adviezen te geven aan directie en senior management en hebt de overtuigingskracht om je advies impact te laten hebben          Je hebt een stevige persoonlijkheid, werkt zelfstandig en neemt initiatief. Je bent tactvol, maar zeker niet afwachtend en een sparring partner op niveau.

Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant wat hij/zij werkelijk nodig heeft.

Wat wij bieden

Als Hartloper bij Achmea zet jij je elke dag in voor een gezonde, veilige én duurzame toekomst. En daar belonen we je graag voor! Natuurlijk krijg je bij ons een goed salaris, een mooie pensioenregeling mét lage eigen bijdrage (3,25%), 136 verlofuren (op basis van 34 uur per week) én korting op onze verzekeringen (ka-ching!). Maar er is meer:  

 • Een 34-urige werkweek is bij Achmea de standaard! Je werkt dan bijvoorbeeld 4 dagen van 8,5 uur. Zo heb je nóg meer tijd voor vrijwilligerswerk, een goed boek, mantelzorg óf jouw favoriete sport! 
 • Onder de noemer All You Can Learn volg je onbeperkt opleidingen, cursussen en trainingen. Achmea betaalt en toestemming van je leidinggevende is niet nodig.  
 • In 2023 ontvang je een uniek klimaatbudget van €2500. Dit bedrag is bedoeld voor producten en diensten die een bijdrage leveren aan verduurzaming en dus de verbetering van het milieu. 
 • Gezond werken vinden we belangrijk, dus zorgen we ook dat dit kan met een berg healthy initiatieven!  
 • Je ontvangt maandelijks een persoonlijk keuzebudget, opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf op welk moment je dit budget laat uitbetalen, je het gebruikt voor verlofsparen of dat je er vakantie-uren van koopt. 

Interesse?

Reageren op deze vacature kan via de "solliciteren button".
Eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jens Tjalsma (recruiter bij Achmea) jens.tjalsma@achmea.nl

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Dienstverlening algemeen, Controlling, Utrecht, Business Controller, Gezondheidszorg/Welzijn, Risk Management, Gelderland, Financieel Adviseur