Controller Concerncontrol

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Controller Concerncontrol – Samen cijfers betekenis geven.  

Over Vitens

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. We leveren topkwaliteit drinkwater aan 5,7 miljoen mensen en bedrijven in vijf provincies. Met ruim 1.500 collega’s wordt dag en nacht gewerkt aan de productie en levering van drinkwater van topkwaliteit tegen een betaalbare prijs. Een uitdaging met grote verantwoordelijkheid naar onze maatschappij. We gaan nationaal en internationaal de dialoog aan over de rol van drinkwater en over thema’s als duurzaamheid en innovatie. Voor de afdeling Finance & Control zoeken wij een Controller concerncontrol. 

De afdeling 

Finance en Control bestaat uit een team van circa 45 Fte. Ons mission statement is: "Samen cijfers betekenis geven". Dit willen we realiseren door betrouwbaar en objectief te informeren en vanuit onze expertise te adviseren. De functie valt binnen het team Concerncontrol. De afdeling Finance & Control maakt onderdeel uit van het cluster Support, bestaande uit de afdelingen Facilitair Management, Bestuurszaken en Finance & Control. In deze rol rapporteer je aan de Teammanager Concerncontrol. 

De functie 

De Controller Concerncontrol ondersteunt en adviseert de Teammanager Concerncontrol en het 1e lijnsmanagement (met name Manager Finance & Control) bij het ontwikkelen, besturen, beheersen en verbeteren van de kwaliteit van de bedrijfsvoering en prestatiemeting binnen de centraal vastgestelde kaders. Daarnaast is Concerncontrol de spin in het web als het gaat om interne (management)rapportages en externe verantwoording (Jaarverslag, AvA, RvC). De controller concerncontrol is verantwoordelijk voor het opstellen en borging van planning en control cyclus (optimale financiële besturing) en draagt bij aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen (in lijn met de strategie, visie, missie en wettelijke voorschriften). Handelt hierin altijd integer en volgens de Vitens waarden (open, betrokken en innovatief). 

Concerncontrol rapporteert periodiek over financiële-, verslaggeving-, frauderisico’s en belangrijke bedrijfsprocessen binnen de organisatie. De Controller Concerncontrol geeft invulling aan de tweede verdedigingslinie (Risk en Compliance) waarbij belangrijke processen Vitens- breed worden beoordeeld vanuit risicoperspectief. 

Je profiel 

 • HBO/Academisch werk en denkniveau op het gebied van bedrijfseconomie, controlling, accountancy en/of bedrijfskunde. 
 • Tweede of derde stap in je carrière met relevante werkervaring. 
 • Je bent kritisch en onafhankelijk, maar ook toegankelijk, met oog voor de relatie en het organisatiebelang. 
 • Kennis op het gebied van planning en control, waaronder budgeting en forecasting. 
 • Je beschikt over goede communicatieve en adviseringsvaardigheden om concernbrede thema’s te bespreken en op te pakken, op zowel tactisch als strategisch niveau. 
 • Affiniteit met IT-systemen, waar mogelijk met ons financieel systeem (SAP), en de hierbij behorende processen. 
 • Kennis en ervaring van risicomanagement (“three lines of defense” model) en interne controle. 
 • Kennis van externe verslaggeving. International Financial Reporting Standards (IFRS) is een pré. 

Ons aanbod 

 • Een fijne balans tussen werk en privé. Werk is belangrijk en thuis ook. 
 • De kans om je expertise in te zetten bij internationale (water)projecten in ontwikkelingslanden. 
 • Bij deze functie bedraagt het maximum jaarsalaris € 77.143 (Inclusief Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget (FAB), waaronder vakantiegeld). 
 • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden om jouw vaktechnische en persoonlijke vaardigheden te blijven ontwikkelen. 
 • Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld. 
 • Wij kennen een mobiliteitsbeleid, waarbij duurzaam reizen wordt gestimuleerd. 
 • Het aantal vakantie dagen bedraagt 31,5. Een deel van deze dagen en het FAB kun je gebruiken voor het optimaliseren van jouw werk- privébalans en /of voor je levensfase. 
 • Daarnaast ontvang je nog een Employability budget van € 1.000 dat je binnen de fiscale regelgeving kunt gebruiken voor je eigen employability. 
 • Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage (ca. 2/3 deel).  
 • Daarnaast ontvang je nog een tegemoetkoming in de collectieve ziektekostenverzekering. 

 Bijzonderheden 

Vitens maakt onderdeel uit van de vitale infrastructuur in onze maatschappij. Daarom is een pre-employement screening onderdeel van het aanstellingsproces. Dit betekent dat we je in ieder geval vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. Afhankelijk van de functie kan er een uitgebreider onderzoek van toepassing zijn. Hierover word je gedurende de procedure geïnformeerd. 

Solliciteren 

Enthousiast geworden? Stuur dan zsm, maar uiterlijk voor 18 april 2022, jouw CV met motivatie in via de sollicitatie button. Voor informatie omtrent de functie en proces kan je contact opnemen met Jeffrey Hiariej via jeffrey.hiariej@vitens.nl of 06-82806751. 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, Parttime, 3-5 jaar, Belasting, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Controller, Credit Controller, Overijssel, Overheid