Financieel Adviseur

Financieel adviseur
Alblasserdam, 32-36 uur per week

Word jij financieel adviseur in onze organisatie met mooie afwisselende vraagstukken? Werk jij graag in een organisatie met korte lijnen en ruimte voor initiatief? Dan komen wij graag met jou in gesprek!

Waar kom je te werken?
Het team Financiën & Control bestaat uit twee financieel adviseurs, twee medewerkers financieel beheer, en twee juristen. De financiële administratie wordt uitgevoerd door de gemeente Dordrecht waarmee we een samenwerkingsovereenkomst hebben afgesloten. Omdat de gemeente Alblasserdam de werkzaamheden voor een groot deel bij gemeenschappelijke regelingen heeft ondergebracht heeft dat invloed op de manier van werken. Accent ligt op regie, goed de verbinding kunnen maken, relaties onderhouden en invloed uitoefenen via formele en informele kanalen. De adviseur die wij zoeken kan deze verbinding maken en onderhouden.

Wie zijn wij?
In Alblasserdam werken we als gemeente nauw samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties aan de woon- en leefomgeving. ‘Samen doen’ is daarom het motto van onze samenlevingsagenda.
Er gebeurt veel in Alblasserdam. Het is een energieke gemeente met een groot verenigingsleven. Bij de gemeente Alblasserdam zijn veel mooie projecten neergezet en er is veel ambitie is voor toekomstige projecten.

Gemeente Alblasserdam en de mensen voelen als een dorp, maar onder andere door de belangrijke ligging van Alblasserdam kent de gemeente uitdagingen die ze ook kennen in grote steden. Dit maakt werken bij Alblasserdam interessant, afwisselend en uitdagend.

We werken samen in de regio en vinden we het belangrijk dat de Gemeente Alblasserdam zich blijft ontwikkelen en een maatschappelijke bijdrage kan leveren. De lijnen zijn kort, de sfeer is goed, we investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers en er wordt hard gewerkt.

Wat ga je doen?
Als financieel adviseur ben je een allround vakspecialist en lever jij een belangrijke bijdrage aan het op orde krijgen en houden van de financiën van onze gemeente. Je ziet (complexe) financiële vraagstukken als een uitdaging en schakelt tijdig met deskundige (in- en externe) collega’s. Hierbij ben je een sparringpartner op niveau. Je denkt mee zonder de financiële kaders uit het oog te verliezen. Aangezien we een kleine organisatie zijn, kun je multifunctioneel ingezet worden. We kijken daarbij hoe we jouw talenten het beste kunnen inzetten. De werkzaamheden bestaan onder meer uit:

 • Periodiek voeren van budgetgesprekken met kredietbeheerders. Hiermee draag je bij aan het verder ontwikkelen van het financieel bewustzijn van de organisatie.
 • Het leveren van een bijdrage aan de totstandkoming van P&C-producten, zoals jaarrekening, begroting en bestuursrapportage en het uitvoeren van externe verantwoordingen zoals SiSa.
 • Beoordelen van adviezen aan raad en college op financiële kaders en toereikendheid van budgetten.
 • Maken van( financiële) analyses en verstrekken van daarmee verband houdende beleidsadviezen.
 • Begeleiding van projecten vanuit jouw vakgebied. Dit kan bijvoorbeeld financiële ondersteuning zijn in ruimtelijke projecten, projecten buitenruimte, GREX-en, maar ook het trekken van procesverbetering vanuit financiën.
 • Diverse ondersteunende werkzaamheden bij interne controle en administratieve processen.


Wat neem je mee?
Jij bent een financieel professional die analytisch sterk is en weet de wereld achter de cijfers te vertalen en eenvoudig en begrijpelijk uit te leggen aan bestuur, management en collega’s. Je herkent jezelf in de organisatiewaarden: verantwoordelijk, betrokken, verbindend, gedreven en lef. Je hebt een open en toegankelijke persoonlijkheid en bent daardoor gemakkelijk benaderbaar voor collega’s en andere gesprekspartners. Je stelt je kritisch op en houdt anderen een spiegel voor.

Daarnaast heb jij:

 • Tenminste een relevante afgeronde hbo-opleiding richting financiën.
 • Aantoonbare ervaring op het gebied van (bij voorkeur gemeentelijke) financiën en planning en control.
 • Actuele en gedegen kennis van financiële en administratieve processen, P&C-producten, bij voorkeur ook in een gemeentelijke omgeving (kennis van financiële verordeningen, BBV en VPB/BTW).
 • Een sterke analytische blik, bestuurlijke sensitiviteit en ervaring met adviseren van bestuur.
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, een open blik en verfrissende ideeën.


Wat bieden we jou?
Naast een arbeidsovereenkomst voor één jaar voor 32-36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband, kun je rekenen op:

 • een bruto maandsalaris van maximaal € 4.671, waarbij inschaling plaatsvindt op basis van kennis en ervaring;
 • opleidingsmogelijkheden om te blijven groeien in je vak;
 • plaats- en tijdonafhankelijk werken;
 • een laptop en telefoon;
 • een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Dit budget mag je bijvoorbeeld inzetten voor:
  • extra verlofdagen;
  • een bijdrage aan sportgerelateerde zaken.
 • woon-werk reiskostenvergoeding. Reis je met het openbaar vervoer? Dan krijg je deze kosten 100% vergoed;
 • pensioenregeling bij ABP;
 • Collectieve premiekorting bij zorgverzekeraar IZA, Menzis of CZ;
 • Een werkgeversbijdrage voor tegemoetkoming in de zorgverzekering.


Solliciteren of meer weten?
Je kunt direct online solliciteren. Doe dat voor 24 mei 2022 via het sollicitatieformulier op onze website. Wil je meer weten over de vacature, het team of de werkzaamheden? Neem dan vrijblijvend contact op met Martijn Renders (Concerncontroller en Teamleider) via 06-28891841.

Acquisitie stellen wij niet op prijs!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Gemeente, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financieel Adviseur