Concerncontroller

Gemeente Beverwijk zoekt een

Concerncontroller
36 uur | Beverwijk

Beverwijk. Stad van aanpakkers en doordouwers. Van doe maar gewoon. Van dadendrang en praktische oplossingen op de vierkante meter. Een stad ook met grote opgaven, grootstedelijke ontwikkelingen en buitengewone problematiek. Dat is het decor waar wij als gemeentelijke organisatie in acteren. Samen met de inwoners en ondernemers pakken wij de kansen, zoeken naar dwarsverbindingen en bundelen we de energie.

Als concerncontroller ben je dé adviseur voor bestuur, directie en organisatie ten aanzien van governance, compliance en risicomanagement. Je bent het ‘geweten’ van de organisatie. Vanuit jouw onafhankelijke rol geef je gevraagd en ongevraagd advies over ontwikkelingen, kansen, bedreigingen en risico's voor de organisatie en draagt zo bij aan de juiste koers en aan verdere professionalisering. Je geeft invulling aan een ‘brede’ control functie waaronder financiën, dienstverlening(s)processen, organisatieontwikkeling, beleid, projecten en grondexploitaties etc. Je neemt als adviseur deel aan vergaderingen van het (breed)managementteam en bent gepositioneerd direct onder de directie.

Je werkt hard aan de doorontwikkeling van de Verbijzonderde Interne Controle. Je coördineert het proces om uiteindelijk de rechtmatigheidsverklaring af te geven. Dit betekent dat jij het controleplan opstelt, het normenkader actualiseert en de eerste en tweede lijn ondersteunt om de processen te beheersen. Zo wordt de controle op de rechtmatigheid zelfstandig door de proceseigenaren uitgevoerd, waarbij jij de resultaten beoordeeld en rapporteert aan het management en college. Daarnaast voer je zelfstandig controles uit. Aan de hand van jouw bevindingen formuleer je heldere, bruikbare adviezen en mogelijke beheersmaatregelen voor het management.

Verder:

  • Ondersteun je het college richting de gemeenteraad en auditcommissie rondom de rechtmatigheidsverantwoording;
  • Ben je verantwoordelijk voor het operationele risicomanagement en toets je de begroting en jaarrekening op dit punt.


Belangrijke competenties voor deze functie zijn:

Visie. Je bent een conceptueel en strategisch denker en adviseur. Je bent analytisch sterk en in staat visie te vertalen naar concrete activiteiten.

Resultaatgerichtheid. Je bent duidelijkheid, besluitvaardig en gericht op het bereiken van doelstellingen.

Politiek-bestuurlijke & organisatie sensitiviteit. Je hebt een sterk ontwikkelde antenne voor maatschappelijke en politiek-bestuurlijke vraagstukken en handelt ernaar. Je bent een betrokken, solide en toegankelijke adviseur van het bestuur.

Ondernemerschap. Je ziet kansen en vertaalt deze naar de organisatie. Je toont lef en bent gericht op ontwikkeling en verbetering. Je bent in staat constructief en effectief te communiceren, ook als de boodschap lastig is.

Daarnaast beschik je over:

  • Een academische opleiding (bedrijfseconomie/bedrijfskunde/accountancy), bij voorkeur aangevuld met een controllersopleiding (RC);
  • Kennis van gemeentelijke bedrijfsvoering en financiële processen;
  • Ruime ervaring als concerncontroller.


Wij bieden jou:

  • Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal €6.103,- bruto per maand (schaal 12);
  • 17,05% individueel keuzebudget én een ABP pensioen;
  • Toegang tot onze Beverwijk Academy, waar je kunt leren en jezelf kunt ontwikkelen.


Mijn stad, jouw werk?
Is je interesse gewekt? Reageer vóór 23 mei 2022 via de sollicitatiebutton t.a.v. Esther Loenen, gemeentesecretaris. Heb je vragen over de functie? Neem contact op met Esther Loenen. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen met Marlieke van Eerden of Joantine Zwiers, HR medewerkers. Allen zijn bereikbaar op 0251 – 256 256.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Concerncontroller, Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Accountancy, Gemeentelijke financiën, Controlling, Finance, vacature Beverwijk, Fulltime


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, In overleg, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Gemeente, Controller, Noord-Holland, Overheid, Group Controller