Manager Finance & IT

Manager Finance & IT
Gelderland, 40 uur per week

Introductie

 • Snelgroeiende, internationale hightech organisatie in Barneveld.
 • Veel ruimte voor ondernemerschap, optimalisatie, professionalisering en procesverbetering.
 • No-nonsensementaliteit en informele werksfeer.
 • Salaris indicatie: afhankelijk van ervaring tussen € 6.850,- en € 10.000,- bruto per maand.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden: 40 uur per week, 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen.


Orlaco Products B.V. is internationaal marktleider op het gebied van camera- en monitorsystemen voor commerciële en industriële voertuigen. Zij maken sinds 2017 deel uit van de elektronicadivisie van Stoneridge Inc. met het hoofdkantoor in Stockholm. Stoneridge is een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf met 4.100 werknemers verspreid over 25 locaties in 15 landen. In Barneveld werken zo’n 300 medewerkers. Wegens de snelle groei en verdere professionalisering van de organisatie, zijn wij op zoek naar een Manager Finance & IT (lid MT)

Functie-informatie
Als manager finance & IT en als lid van het managementteam formuleer je het financiële beleid en bewaak je de financiële positie van de onderneming (inclusief de buitenlandse entiteiten in Amerika, Duitsland en Japan) door een tijdige, correcte en betrouwbare verslaglegging. Daarnaast ben je eindverantwoordelijk voor de budgettering en periodieke controle, alsmede het realiseren van continuïteit met betrekking tot de IT-afdeling. Tevens behoort het opstellen en proactief informeren van diverse stakeholders m.b.t. de periodieke rapportages, liquiditeitsprognoses, driemaandelijkse forecast en bewaking van de solvabiliteit van de onderneming tot jouw takenpakket.

Als manager finance & IT faciliteer en inspireer je jouw team -bestaande uit tien tot vijftien fte - zodat zij hun werk zo optimaal mogelijk uit kunnen voeren. Dit houdt in dat jij de inrichting, uitvoering en controle van het financiële beleid en de (gegevensverwerkende) processen nauwgezet bepaalt, volgt en begeleidt door middel van coachend leiderschap.

Als persoon sta je stevig in je schoenen en beschik je over overtuigingskracht, ondernemersmentaliteit en voorwaartse energie. Je komt graag van je plek af en gaat de organisatie in. Je bent stressbestendig en schakelt gemakkelijk tussen de verschillende aandachtsgebieden. Je weet de grote lijn uit te zetten en communiceert helder ook als er veel ad-hoczaken op je pad komen. Daarnaast ben je proactief, analytisch, hands-on, beschik je over een afspraak is afspraak mentaliteit.

Functie-eisen:

 • Een afgeronde, financieel economische opleiding op minimaal hbo-niveau.
 • Minimaal zeven jaar werkervaring in een soortgelijke functie en bij voorkeur in een productiebedrijf met leidinggevende verantwoordelijkheden.
 • Je hebt kennis van, en ervaring met, functioneel beheer van financiële informatiesystemen (Exact Globe/Exact Synergy is een pre) en met Power BI.
 • Goede kennis van wet- en regelgeving (van SOX en US GAAP).
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Werkervaring in een internationale omgeving.
 • Bereidheid om af en toe te reizen.


Inlichtingen
Neem voor meer informatie contact op met mevrouw M.M.H. (Machteld) Hoogenboom op telefoonnummer 030-284 99 60 of per e-mail: machteld.hoogenboom@bdo.nl.

Aanbod
Orlaco biedt een uitdagende functie in een snelgroeiende organisatie met volop ruimte om je verder te ontwikkelen en door te groeien. In Barneveld heerst een informele doch professionele cultuur, met een echte ondernemersmentaliteit en hoge betrokkenheid van de medewerkers bij de organisatie en elkaar. Als manager finance & IT speel jij een belangrijke rol in de verdere groei en professionalisering van de organisatie.

Naast een uitstekend salaris worden er ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden geboden conform de cao Metalelektro Hoger Personeel.

Solliciteren
De werving en selectie wordt verzorgd door BDO Interim & Recruitment. Jouw sollicitatie, voorzien van een op de functie toegesneden Engels cv en motivatie, kan toegestuurd worden t.a.v. mevrouw M.M.H. (Machteld) Hoogenboom onder vermelding van vacaturenummer 505. Gebruik hiervoor het sollicitatieformulier op onze website. Je sollicitatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, > 10 jaar, € 7.000 - € 10.000, Corporate Finance, Groothandel/Detailhandel, Gelderland, Financieel Adviseur, Financieel Manager