Business Controller - Sociaal Domein

Business Controller - Sociaal Domein
Wil jij als enthousiaste, ambitieuze controller met affiniteit en passie voor data en managementinformatie ons controlteam komen versterken?

Wat ga je doen?
Als business controller binnen het sociaal domein geef jij met de managementinformatie een beeld van vertrouwen! Je bent in staat om data te vertalen naar managementinformatie. Je inventariseert de risico’s, signaleert trends en zet deze om naar adviezen voor het management. Je bouwt en onderhoudt netwerken binnen de gemeente, waaronder andere controllers. Je werkt bedrijfsvoering breed, waarbij je waar nodig initiatief neemt om de andere bedrijfsvoerings-disciplines tijdig te betrekken, zoals business intelligence en HR. Je houdt ontwikkelingen in het vakgebied scherp in de gaten en neemt jouw collega’s mee in de kennisdeling en ontwikkeling binnen het sociaal domein. Daarnaast draag je bij aan de vernieuwing van Control en bedrijfsvoeringsdienstverlening van de gemeente Den Haag.

Je komt terecht in het team dat de directies IPV (Inkomen, Participatie en Voorzieningen) van de dienst SZW ondersteunt. Dit team ondersteunt het management bij onderwerpen als bijstandsverlening, participatie armoede en schuldenproblematiek. Dit team bestaat uit een goede mix van medewerkers met veel ervaring, enthousiasme en een gedrevenheid tot verbetering. Spreekt dit jou aan, solliciteer dan nu als controller bij het sociaal domein!

Wat vragen wij?
Om succesvol te zijn in deze functie heb jij goede communicatieve vaardigheden en ben je in staat om uitkomsten van analyses duidelijk te vertalen en trends te signaleren. Je kunt verbanden leggen tussen ontwikkelingen op verschillende beleidsterreinen en de impact hiervan op de financiële situatie. Je bent innovatief, omgevingsbewust, verbindend, wilt graag gezamenlijke resultaten behalen en ben je heel handig met Excel. Daarnaast beschik je over:

  • minimaal hbo werk- en denkniveau;
  • 3-5 jaar relevante werkervaring als controller;
  • een uitstekend gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen
  • affiniteit en passie voor managementinformatie en daarmee samenhangend de vertaling van data naar informatie waardoor management in staat is te sturen.

Wat bieden wij?
Je krijgt volop ruimte voor eigen initiatieven en om met ons mee te denken. Alles gebeurt in een prettige werksfeer en een open cultuur. Jouw werkomgeving is uitstekend te bereiken met het OV en het strand is altijd vlakbij, maar we geven je ook de mogelijkheid om thuis te werken.

Afhankelijk van je achtergrond en (werk)ervaring bieden we je:

  • een arbeidsovereenkomst voor één jaar, die we daarna (bij goed functioneren) graag omzetten in een vast dienstverband (tenzij je bij al de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld of in verband met de ketenbepaling);
  • een maximaal salaris van €5.372- bruto per maand op basis van een volledige (36-urige) werkweek (schaal 11);
  • een 36-urige werkweek en de ruimte om compensatieverlof op te bouwen.

Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:

  • uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
  • opname in het ABP-pensioenfonds;
  • een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
  • een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool gevestigd in het stadhuis.

Wie zijn wij?
Je wordt onderdeel van de Dienst Bedrijfsvoering. Bij de Dienst Bedrijfsvoering maken we het werk van de gemeente mogelijk. Van schone en veilige werkplekken, een solide ICT-infrastructuur, één financiële administratie, communicatie in de stad tot en met beleid voor maatschappelijk verantwoord inkopen en modern werkgeverschap. Wij regelen het, zodat de bijna 10.000 ambtenaren hun werk voor de inwoners van Den Haag goed kunnen doen.

De komende jaren bouwen we stap voor stap samen verder aan de Dienst Bedrijfsvoering. Het is onze ambitie om er een dienst van te maken, die zich snel kan aanpassen aan nieuwe werkelijkheden en moderne dienstverlening biedt. Daarbij is volop ruimte om met elkaar te werken aan nieuwe, slimme oplossingen, innovatie en persoonlijke ontwikkeling.

Meer weten
Voor meer informatie over deze functie en de procedure kun je contact opnemen met Marc van der Bilt, Businesspartner Control – sociaal domein, op telefoonnummer 06 53 43 95 32.

Extra informatie

  • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden.
  • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden.
  • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de selectieprocedure.
  • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt bij externe sollicitanten deel uit van de selectieprocedure.
  • Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
  • Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die binnen komen via het platform www.werkenvoordenhaag.nl.

Indien we niet fysiek met sollicitanten in gesprek kunnen i.v.m. de ontwikkelingen rond het Coronavirus, zullen de sollicitatiegesprekken online met de applicatie Microsoft Teams plaatsvinden. Onderaan de pagina is een bijlage toegevoegd met tips voor een online sollicitatiegesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, Audit, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Gemeente, Business Controller, Zuid-Holland, Randstad, Controller, Overheid