Medewerker Financiële Administratie

De gemeente Nieuwegein is op zoek naar een

 

Medewerker Financiële Administratie

36 uur

 

Ben je een enthousiaste medewerker financiële administratie met een afgeronde hbo-opleiding én enkele jaren relevante werkervaring? Dan is deze nieuwe uitdaging misschien wel wat voor jou. Bij ons ga je aan de slag om de financiële functie van de toekomst te ontwikkelen. Dat betekent dat je enerzijds bezig bent met financieel administratieve taken. Anderzijds ga je actief aan de slag met het onderzoeken van onze kansen en verbeterslagen. Ook zin om te vernieuwen? Word dan onderdeel van onze financiële ontwikkelopgave! 

 

Jouw nieuwe uitdaging in Nieuwegein  

Als medewerker financiële administratie voer je samen met je directe collega allerlei boekingen en analyses uit. Je zorgt dat alle boekingen rond vaste activa, treasury, reserves/ voorzieningen en salarissen correct en tijdig gedaan worden. Hiervoor werk je nauw samen met de financieel adviseurs. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de verwerking van begrotingswijzigingen, memoriaalboekingen en de analyse van tussenrekeningen. Ook ben je, ongeveer 12 uur van je werkweek, bezig met de crediteurenadministratie. Je leest het al: je krijgt een divers takenpakket!

 

Je werkt ook mee aan de financiële functie van de toekomst. Hoe die financiële functie eruit komt te zien en wat dit betekent voor de organisatie? Daar denk jij proactief over mee. Wij zijn benieuwd naar jouw kennis en kunde.

 

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde hbo bachelor-opleiding in financieel(-administratieve) richting;
 • 2-5 jaar relevante werkervaring;
 • Nauwkeurig werken in combinatie met vakkennis (kennis van gemeenten en Besluit Begroting en Verantwoording is een pré);
 • Analytisch- en oplossingsgericht vermogen: je weet processen snel te doorgronden en bent gericht op het aanbrengen van verbetering;
 • Communicatieve vaardigheden: je werkt goed samen met zowel je collega’s binnen het team Financiële Administratie als collega’s van het team Financieel Beleid & Advies.

 

Jouw team: financiële administratie

Team Financiële administratie van de gemeente Nieuwegein bestaat uit 12 medewerkers. Het team verzorgt de debiteuren- en crediteurenadministratie, het betalingsverkeer, invordering, applicatiebeheer van het financieel pakket en overige boekingen. Ons doel is een financiële administratie die juist, volledig en up-to-date is. Daarbij willen we mee met onze tijd en gaan we digitalisering dus niet uit de weg. We werken nauw samen met team Financieel beleid & advies. Samen met dit team en het team P&O vormen we de afdeling Organisatie, Personeel en Financiën (OPF). In ons team vind je vrouwen en mannen tussen de 26 en 63 jaar.

 

Wat krijg je van ons?

Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw ideeën en de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis. Daar maken we graag plaats voor jou. Verder hebben we voor je:

 • een salaris van (afhankelijk van ervaring) maximaal 4.208,- bruto/maand bij een 36-urige werkweek (schaal 9);
 • na één jaar, en bij goed functioneren, een vast contract;
 • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen;
 • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • een laptop en telefoon van de zaak;
 • een warm welkom tijdens ons introductieprogramma;
 • aandacht voor werk/privé balans en de mogelijkheid om deels thuis te werken;
 • prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Overige informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marianne Zaadstra, Teamleider Financiële administratie op telefoonnummer 06 11 79 05 69. 

 

Direct solliciteren?

Heb je zin om als Medewerker financiële administratie bij de gemeente Nieuwegein aan de slag te gaan? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via onze sollicitatiepagina.

 

Je kunt tot en met maandag 9 mei 2022 reageren op deze vacature.

 

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op maandagmiddag 16 mei a.s.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden: Financieel Administratief, Financieel Administratief Medewerker, Financieel Medewerker, Administratief Medewerker, Medewerker Financiële Administratie


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO, 3-5 jaar, Utrecht, Gemeente, Treasury, Financieel Medewerker