Strategisch Financieel Beleidsadviseur gemeente Hillegom Lisse Teylingen

Geeft het vertalen van trends naar relevant strategisch financieel beleid je energie? Houd je ervan om proactief en oplossingsgericht te kunnen adviseren? En al helemaal, als je dat voor vier organisaties kan doen? Dan is deze functie iets voor jou!

HLTsamen is op zoek naar een:

Strategisch Financieel Beleidsadviseur

36 uur | vast | werken waar het werkt

Dit ga je doen

 • Je werkt voor de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen èn voor HLTsamen, onze ambtelijke organisatie. In dit complexe krachtenveld voel jij je thuis.
 • Je volgt de externe ontwikkelingen op de voet en weet die te vertalen naar relevant strategisch financieel beleid.
 • Je zoekt steeds naar verbetering van de planning en control cyclus. Je verbindt de informatiebehoefte van college en gemeenteraad met het dagelijkse werk in de ambtelijke organisatie.
 • Met de ontwikkeling van beleid en de vertaling naar instrumenten draag je bij aan een transparante en gezonde financiële huishouding van de drie gemeenten en de werkorganisatie.
 • Je draait mee in organisatiebrede en regionale projecten. Daarmee sta je aan de ‘voorkant’ van ontwikkelingen en initiatieven.
 • Je werkt dicht tegen de directie en de besturen aan. Je hebt dan ook een uitstekend ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne.
 • Je bent niet bang om zelf de handen uit de mouwen te steken.

 

Interesse?
Wij hebben een aantrekkelijk aanbod:

 • Een salaris van maximaal € 6.103,- bruto per maand, plus een persoonlijk budget van 17,05% daarvan om naar eigen inzicht te besteden.
 • Een vast contract (als we na een jaar nog steeds een goede match hebben!).
 • Een collegiale werksfeer in een team met professionals.
 • ‘Werken waar het werkt’: je bepaalt zelf aan de hand van wat je op een dag te doen hebt, of wat voor jou persoonlijk op dat moment het beste past, waar je je werk doet.
 • Flexibele werktijden en goede thuiswerkfaciliteiten.
 • Goede faciliteiten voor opleiding en ontwikkeling.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een ruime werkgeversbijdrage in je pensioenopbouw bij het ABP, een reiskostenvergoeding voor de dagen waarop je op locatie werkt, een thuiswerkvergoeding voor de dagen waarop je thuis werkt, een tegemoetkoming in de premie voor enkele collectieve ziektekostenverzekeringen en een goede verlofregeling.

Een dag uit het leven van de strategisch financieel beleidsadviseur
Het is een lekkere lentedag. Je komt binnen in het gemeentehuis van Hillegom waar je ‘teamvlek’ zit. Je pakt koffie op de overloop, sluit je laptop aan en bekijkt je email. Om 09.00 uur sluit je aan bij het wekelijkse adviseursoverleg. Hierin worden elke week de belangrijkste werkzaamheden doorgenomen en informeren de adviseurs elkaar over ontwikkelingen en andere relevante zaken. Hierna overleg je via Teams met de concerncontroller over het thema risicomanagement.

Samen bespreek je hoe dit onderwerp op een innovatieve manier ingebed kan worden in de organisatie. Jullie spreken af dat jij het plan van aanpak maakt. Je maakt alvast een start met het opstellen van een stappenplan. Na een lunchwandeling met je collega’s bereid je je voor op het overleg over de implementatie van de aanbevelingen van de gezamenlijke raadswerkgroep planning en control. Je bent namelijk projectleider voor deze implementatie. Later vanmiddag heb je een eerste overleg met de gemeenteadviseurs en enkele teammanagers. Tijdens dit overleg presenteer je de opbrengst van de sessies in de raadswerkgroep. Met een mooie werkvorm neem je de projectgroep mee in de vertaling naar de planning en control cyclus. Je zorgt ervoor dat iedereen zich committeert aan de aanpak en dat iedereen weet wat te doen. Aan het einde van de dag beantwoord je nog een paar belangrijke mails. Hierna sluit je af en ga je voldaan naar huis.

Match?
Je bent goed ingevoerd in gemeentefinanciën en je voelt je thuis in het complexe krachtenveld van de ambtelijke en politiek-bestuurlijke omgeving. Je hebt overzicht en weet met jouw enthousiasme en verbindende kwaliteiten mensen mee te krijgen. Innoveren en ontwikkelen is beslist aan jou besteed. Daarnaast beschik je over:

 • wo- werk- en denkniveau
 • minimaal vijf jaar relevante werkervaring bij een gemeente
 • ideeën voor verbetering van processen en ontwikkeling van beleidsinstrumenten
 • analytisch denkvermogen
 • goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden
 • overtuigingskracht

Waarom kiezen voor het team Financiën?
Het team Financiën (26fte) bestaat uit twee clusters: Advies en Planning & Control (APC) en Administratie & Beheer (A&B).

Een uitstekend gevoel voor cijfers is onze basis. Zonder dat geen begroting, jaarrekening of tussenrapportages. Maar daarmee zijn we er niet. We zijn een team in opbouw. We hebben een ontwikkelopgave op diverse terreinen. Het toekomstplan waarin dit staat beschreven gaan we  uitvoeren. We zorgen er daarnaast voor dat alle financiële processen van de vier organisaties op rolletjes lopen. We adviseren de organisatie, management en besturen over de cijfers. Ook nemen we iedereen mee in de ontwikkelingen op financieel gebied. We denken mee bij projectvoorstellen. Wij overzien de hele breedte van het financiële werkveld. We zorgen voor een gezonde, financiële basis. En in alles houden we de kwaliteit van de output en de dienstverlening voor ogen. We komen met creatieve en ongewone oplossingen. In ons team wordt ieders inbreng gewaardeerd. Die van jou zeer zeker ook. Je krijgt alle ruimte om voorstellen voor verbetering te doen.

HLTsamen: inventief, krachtig en verbindend
Drie gemeenten, vijf dorpen met meer dan 80.000 inwoners; 60 km2 kernen, woonwijken, polders, wegen en uitgestrekte bollenvelden die juist nu een explosie van kleur zijn. Goed bereikbaar vanuit plaatsen als Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer en Hoofddorp. En dichtbij steden als Haarlem, Den Haag en Leiden. Hier werkt HLTsamen. Met 470 collega’s werken we voor Hillegom, Lisse en Teylingen. We adviseren de bestuurders van deze gemeenten én voeren de gemaakte keuzes uit. We zijn groot genoeg om specialist te kunnen zijn en klein genoeg om zichtbare impact te hebben in de gemeenten waar we werken. We bundelen kennis en menskracht. We zijn creatief in de oplossingen die we bieden. Ook jouw ideeën en initiatieven zijn daarin zeer welkom! We zijn volop in ontwikkeling. Daardoor zijn er mooie kansen voor jou en ons om echt het verschil te maken.                                                               

Ja! Dit is mijn baan
Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Karel van Leeuwen, teammanager Financiën, op t.: 0252-537319. Of solliciteer direct. Ga dan vóór 5 mei 2022 naar Werken in het Westen en stuur ons je motivatie en CV. Een referentiecheck en een screening maken deel uit van de sollicitatieprocedure. Ja, ik solliciteer via onze sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, 3-5 jaar, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Consultancy, Gemeente, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Randstad, Financieel Adviseur, Financieel Medewerker, Overheid