Procesregisseur / Senior Financial Controller

Procesregisseur / Senior Financial Controller
28-36 uur per week

Wil jij binnen de gemeente Sliedrecht meewerken aan het verder ontwikkelen en uitlijnen van financiële processen? Vind je het leuk om collega's mee te nemen in veranderingen? En ben je een ervaren financial controller? Dan zoeken wij jou!

Waar kom je te werken?
Je wordt onderdeel van het team Financiën en Control. Ons team bestaat met jou erbij uit 9 gedreven professionals in een mooie mix van jong en oud, te weten 3 Business Controllers; 3 Financial Controllers; 1 Financieel Ondersteuner en 1 Adviseur Administratieve Organisatie/Interne Controle. Wij zijn de partner voor onze interne en externe stakeholders op het gebied van financiën en planning & control, ieder vanuit zijn rol en verantwoordelijkheid. Als team hebben we een jaar van verandering en versterking achter de rug en we willen ons nog verder ontwikkelen om onze partners op een steeds betere wijze van dienst te kunnen zijn. Er ligt een verbeterplan met verbeteracties om meer toekomstbestendig te gaan werken en de financiële functie nog sterker te maken. Jij als aanjager neemt het voortouw om het team daarin mee te krijgen. Je bent het aanspreekpunt voor het team, ze weten dat ze bij jou terecht kunnen. Er heerst een open en informele sfeer binnen het team.

Sliedrecht
Sliedrecht is een dorp met 25.000 inwoners en ligt aan een van de drukst bevaren rivieren van Nederland, de Beneden Merwede. Er is veel ondernemerschap, van oudsher in de maritieme sector.
De gemeente Sliedrecht werkt op bestuursniveau nauw samen met de omliggende Drechtsteden, maar heeft door de jaren heen haar eigen karakter weten te behouden. Sliedrecht is een zelfstandige gemeente. Groot genoeg voor voorzieningen en bedrijvigheid op stadsniveau, maar klein genoeg voor dat eigen dorpse karakter.

Sliedrecht zet sterk in op de veranderende rol van de overheid: de samenleving staat centraal. Dat betekent dat primair gedacht wordt vanuit maatschappelijke vraagstukken en opgaven (buiten). De concrete doelstellingen en de wijze waarop het college van B&W invulling geeft aan deze nieuwe rol stelt hoge eisen aan de ambtelijke organisatie. Kernopgaven voor de komende jaren tot 2030 zijn gelegen in de ruimtelijke ontwikkeling (substantiële uitbreiding van het woningcontingent); veiligheid en inclusiviteit; het realiseren van een betrokken en ondernemend klimaat en het realiseren van een slagvaardige organisatie.

Wat ga je doen?
Als procesregisseur / senior financial controller is het jouw uitdaging om de financiële processen in onze organisatie verder te ontwikkelen en uit te lijnen. Je krijgt een veelzijdige functie, waarbij je met drie hoofdtaken aan de slag gaat, te weten:

 1. Het coördineren en regisseren van de planning-en-controlcyclus.
 2. Eerste aanspreekpunt voor organisatorische vraagstukken in relatie tot het vakgebied. Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor het team en (interne) klanten.
 3. Je bent als ervaren meewerkend voorman/-vrouw op de financiële deelgebieden ook contactpersoon voor onder meer Servicegemeente Dordrecht, Accountant, de Provincie, Ministeries en overige partijen.
 4. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de wethouder Financiën, wat ook betekent dat je eigenaarschap toont bij het wekelijks portefeuilleoverleg met de wethouder en de Controller.


Naast deze taken ga je je als ervaren lid van het team, die de nodige senioriteit uitstraalt, ook richten op de verbeteringen die doorgevoerd zullen worden. Je vindt het leuk om vernieuwend te denken en collega's daarin mee te nemen. Je bezit van nature een mentorrol en je neemt jouw collega's op een coachende wijze mee in veranderingen.

Wat neem je mee?

 • Hbo+-/wo-werk- en -denkniveau met financieel-economische achtergrond.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Gevorderde kennis van BBV.
 • Kennis van hoe een gemeente werkt.


Jij bent een ervaren adviseur die proactief, besluitvaardig en communicatief sterk is. Hierbij zet jij in op het creëren van draagvlak en verbinding met oog voor onderlinge verhoudingen. Je gaat klantgericht en omgevingsbewust te werk, geholpen door jouw oog voor onderlinge verhoudingen en politieke sensitiviteit. Plannen en organiseren van het werk is voor jou een vanzelfsprekendheid.

Wat bieden we jou?
Naast een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 28 tot 36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband, kun je rekenen op:

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.372 (schaal 11). Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring, arbeidsmarkttoelage behoort tot de mogelijkheden.
 • Opleidingsmogelijkheden om te blijven groeien in je vak.
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Dit budget mag je bijvoorbeeld inzetten voor:
  • Extra verlofdagen.
  • Een fietsregeling.
  • Het inkopen van extra pensioen.
  • Een bijdrage aan sportgerelateerde zaken.
 • Flexibel werken met de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Woon-werk reiskostenvergoeding. Reis je met het openbaar vervoer? Dan krijg je deze kosten 100% vergoed.
 • Ouderschapsverlof.
 • Pensioenregeling bij ABP.
 • Collectieve premiekorting bij zorgverzekeraar IZA, Menzis of CZ.
 • Een werkgeversbijdrage voor tegemoetkoming in de zorgverzekering.


Solliciteren of meer weten?
Ben je enthousiast geworden? Reageer dan tot en met 15 mei 2022 via het sollicitatieformulier.

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Tom van Kraaij, teammanager financiën en control a.i.. Hij is bereikbaar via 06 49 02 46 31. Kijk op www.werkenbijdrechtsteden.nl/organisaties/gemeente-sliedrecht voor meer informatie over werken bij onze organisatie.

Acquisitie stellen wij niet op prijs!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, Parttime, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, > 10 jaar, Controlling, Zuid-Holland, Controller, Financial Controller, Overheid