Senior Assistent Accountant - Health Care

Jouw uitdaging

Je beschikt over een aantal jaren werkervaring bij een middelgroot of groot accountantskantoor  en bent toe aan een volgende stap in jouw carrière. Je vindt het interessant om diverse soorten beoordelings- en assurance opdrachten uit te voeren maar je ziet je zelf ook in een andere rol, het verbeteren van de administratieve processen en inrichting van administraties en rapportages bij klanten . Als Senior Assistent Accountant op onze afdeling krijg je de mogelijkheid onze klanten op dit gebied te adviseren. Met jouw kennis en ervaring weet jij de assistent accountants te coachen in hun dagelijkse werk en help je hen in hun verdere ontwikkeling. Jouw klantenportefeuille bestaat voor een groot deel uit zorgondernemers en 1e lijns zorgaanbieders, maar daarnaast is er ook een goede mix met profit , zodat je je, naast een onderscheidende specialisatie ook nog breed kunt ontwikkelen.  

Een greep uit je dagelijkse werkzaamheden

 • Je voert beoordelings-en samenstelopdrachten zelfstandig uit en rapporteert hierover aan de manager.
 • Je voert subsidieopdrachten uit en adviseert klanten tevens over de opzet van de verantwoordingen.
 • Je stelt samen met een team complexe financiële overzichten op , bijvoorbeeld financiële businesscases ten behoeve van een financiering.
 • Je bouwt samen met collega’s aan inzichtelijke managementrapportages voor onze klanten.
 • Je signaleert verbeterpunten en adviseert klanten op het gebied van het inrichten van de administratieve organisatie.
 • Je reviewt de werkzaamheden van de Assistent Accountants en verzorgt best practice sessies.
 • Je richt je op het continue verbeteren van de processen binnen BDO.

De werkomgeving
Wij bieden een professionele werkomgeving waarin we informeel met elkaar omgaan en je jezelf kunt zijn. Binnen de Line of Service Accountancy & Bedrijfsadvies kennen we een splitsing in een accountancypraktijk en een bedrijfsadviespraktijk. Jij maakt deel uit van het accountancyteam van de vestiging Tilburg. Dit team bestaat uit ongeveer 20 financiële specialisten die samen verantwoordelijk zijn om op een efficiënte wijze kwalitatief hoogwaardige financiële diensten te verlenen aan onze klanten. We zijn een heel open team, iedereen hoort erbij. Ook tijdens de Corona-tijd hebben we veel aandacht om het teamgevoel vast te houden. Om in verbinding met elkaar te blijven hebben we het werk dusdanig ingericht dat je dagelijks in contact staat met jouw collega’s. Daarnaast organiseren we regelmatig gezellige digitale borrels, zodat ook de informele sfeer behouden blijft.  

Onze Health Care klanten
Onze controleplichtige Health Care klanten zijn kleinere zorgstichtingen en zorgondernemers . Naast de beoordelingsopdrachten en verplichte controles staan wij hen met onze dienstverlening bij om hun financiële bedrijfsvoering te optimaliseren. Daarnaast hebben we ook niet controleplichtige  klanten, waarvan wij de internal audits uitvoeren en maandelijks de managementrapportages verzorgen.

Dit ben jij

Je bent een ambitieuze en gedreven collega die staat voor het leveren van de beste service en kwaliteit naar onze klanten. Voor jou is het tevens belangrijk om onderdeel te zijn van een leuk team waarin je je veilig voelt en waarmee je ontspannen samenwerkt. In de Health Care gelden voor bepaalde rapportages landelijke deadlines. Je vind het een uitdaging om je werkzaamheden binnen de gegeven tijd af te ronden.
Verder ben je:

 • geïnteresseerd in de  health care branche en hebt het liefst ook ervaring in deze branche;
 • heb je affiniteit met assurance en wet- en regelgeving binnen de health care branche;
 • gestart met de praktijkopleiding van de post-hbo AA-opleiding of studerend voor een post-hbo-opleiding Financial Controller en beschikt over minimaal 4 jaar relevante praktijkervaring. Of je bent afgestudeerd hbo Bedrijfseconomie/Finance & Control en hebt minimaal 4 jaar relevante werkervaring;
 • procesmatig in je werken en denken;
 • professioneel, positief en toegankelijk in de overleggen en omgang met klanten en collega’s;
 • proactief in het zoeken naar oplossingen en  nieuwe mogelijkheden voor onze klanten;
 • ambitieus en gedreven in je persoonlijke en professionele ontwikkeling;
 • een teamspeler, binnen ons eigen team, in de samenwerking met collega’s van andere Lines of Services en met onze klanten;
 • vaardig met IT-applicaties. 
 • woonachting in de omgeving Tilburg.

Dit bieden wij

Binnen BDO is er veel aandacht voor talentmanagement. We helpen je bij het herkennen, ontwikkelen en benutten van je talenten en vaardigheden, zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk vlak. De BDO Talentacademie biedt hiertoe een breed scala aan trainingen en praktijkervaringen. Daarnaast volg je in deeltijd, op kosten van BDO, een relevante externe vervolgopleiding. Je kunt hierbij denken aan een post-hbo AA-opleiding (praktijkstage) of een post-hbo Financial Controller.

Uiteraard bieden we je als Senior Assistent Accountant een goed salaris en een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een aantrekkelijke pensioenregeling, 32 vakantiedagen, een fiscaal onbelaste vergoeding van maximaal € 25,00 per maand voor de abonnementskosten van de sportschool, korting op de (collectieve) ziektekostenverzekering via CZ of Zilverenkruis/Achmea en een laptop/tablet van BDO.

Interesse?

Ben je toe aan een nieuw carrièreperspectief en wil jij je horizon verbreden? Laat dan je CV en motivatiebrief achter via de solliciteerbutton. We streven er naar om je binnen tien werkdagen te voorzien van een reactie.

Heb je behoefte aan meer informatie of wil je meer weten over de mogelijkheden bij BDO? Neem dan contact op met Nienke Krouwels (Senior Corporate Recruiter). Je kunt Nienke bereiken via Nienke.Krouwels@bdo.nl040 - 368 94 00 of stuur een WhatsAppbericht.

Een online assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. In dit assessment worden acht competenties gemeten die belangrijk zijn voor deze functie en je verdere loopbaan.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Actuariaat, Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Financiele dienstverlening, Financiele Administratie, Noord-Brabant, Senior Assistent Accountant