Controller

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Functieomschrijving Controller

Als Controller bij Lovink Enertech ben je primair verantwoordelijk voor financiële analyses en rapportages ten behoeve van de Planning en Control Cyclus. Zo ben je verantwoordelijk voor de financiële afsluiting van de holding en haar werkmaatschappijen. Daarnaast heb je een belangrijke verantwoordelijkheid in het ontwikkelen van de management informatie. Middels deze informatie voorzie je het MT van Lovink Enertech van belangrijke stuurinformatie. Je maakt onderdeel uit van een team van vier collega's, waar je een belangrijke, coördinerende rol hebt richting, en waar nodigt bijspringt op, de Financiële Administratie. Je rapporteert rechtstreeks aan de Financieel Directeur.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Maand-, kwartaal- en jaarafsluiting;
 • Opzetten van de management informatie;
 • Reserveren en boeken van maandelijkse journaalposten;
 • Diverse aangiften, waaronder BTW, CBS en intrastat aangiften;
 • Vaste activa administratie;
 • Inrichten van AO/IC;
 • Projecten, waaronder de selectie én implementatie van een nieuw ERP pakket om zo de financiële afdeling verder te professionaliseren.
   

Lovink Enertech vraagt

Als Controller bij Lovink Enertech kan je (mee) bouwen aan de verdere professionalisering van de financiële afdeling. Daarnaast ben je een belangrijke sparringpartner voor de Financieel Directeur. Je signaleert eventuele afwijkingen in de rapportages tijdig en communiceert deze proactief. Je durft daarbij te delegeren en aan te spreken. Daarnaast ben je een echte zelfstarter en wacht je niet af.

Verder herken je jezelf in het volgende profiel:

 • Afgeronde bedrijfseconomische opleiding op minimaal HBO niveau;
 • Minimaal vijf jaar werkervaring in een financiële rol, bij voorkeur in een industriële omgeving;
 • Communicatief vaardig: voor het ontwikkelen en bespreken van de management informatie ga je actief het gesprek aan in de organisatie;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent in staat om conceptueel te denken en hebt daadwerkelijk gevoel voor cijfers, zowel in begrip als uitvoering;
 • Indien je kennis hebt van (Power)BI is dit een pre.

Tot slot ben je fulltime (40 uur per week) beschikbaar.

Lovink Enertech biedt

Als Controller bij Lovink Enertech, een snel groeiende, internationale en ambitieuze organisatie, word je een zelfstandige functie geboden als rechterhand van de CFO.

Het is daarnaast een functie waarin je jouw Controlling vaardigheden kan combineren met een stuk ontwikkeling en optimalisatie van de management informatie. Je gaat zowel uitdenken als uitvoeren!

Tot slot kan je ook diverse projecten oppakken, ten behoeve van de verdere professionalisering van de afdeling, en heb je een coördinerende rol richting de financiële administratie. Dit maakt deze functie erg breed en daardoor een uitdaging.

Dit alles in een industriële, innovatieve omgeving waar uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden geboden worden, zoals 27 vakantiedagen en 13 atv dagen (bij een fulltime dienstverband), een bonusregeling en de mogelijkheid om verdere opleidingen te gaan volgen (CAO Metalektro).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is ongewenst. 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Energie, Controlling, Financiele Administratie, Controller, Industrie/Techniek, Gelderland, Financial Controller