Finance Traineeship Boskalis

Finance Traineeship Boskalis 

De functie

Ben je recent afgestudeerd aan een financiële opleiding, maar zie je jezelf niet iedere dag strak in het pak naar je werk gaan? Wil je in korte tijd veel leren, meemaken en beleven, maar bij voorkeur niet (altijd) vanuit een standaard kantooromgeving? Hebben projecten zoals de aanleg van vogelparadijs Marker Wadden, de ontwikkeling van de haven van Duqm in Oman of de indrukwekkende dual vessel float-over van de Aasta Hansteen altijd je aandacht getrokken en zou je het liefst zelf op een project aan de slag gaan? We gaan je geen baan aanbieden in de uitvoering van onze projecten, maar we hebben wel een plek voor je binnen het Financiële Traineeship van Boskalis. 

Als Trainee binnen het Finance Traineeship kies je ervoor om als Trainee Project Controller aan de slag te gaan op onze projecten in Nederland, de internationale projecten of op ons hoofkantoor in Papendrecht. Ongeacht je kiest voor een nationale of internationale start van je carrière, je kiest sowieso niet voor een standaard financiële kantoorbaan. 

In de rol van Trainee Project Controller ben je lid van het projectteam. De projectteams werken, vaak onder uitdagende omstandigheden, zelfstandig op locaties in Nederland of ver daarbuiten. Vanzelfsprekend krijgen ze begeleiding van het hoofdkantoor. De projecten waarop je als Trainee Project Controller aan de slag gaat variëren in grootte, complexiteit en duur. Binnen het projectteam ben je de rechterhand van de Projectleider op financieel gebied. Je bent onder andere verantwoordelijk voor de administratie op het project en je draagt zorg voor de financiële rapportage van het project. Daarnaast ben je betrokken bij fiscale en contractuele zaken, treasury en verzekeringen. Als Trainee Project Controller rapporteer je rechtstreeks aan de Project Manager en functioneel aan de Controller van de business unit die verantwoordelijk is voor het gehele project.

Belangrijk om te weten: als je ervoor kiest om op de internationale projecten te starten dan zeg je ‘ja’ tegen een rotatieschema van zes weken op, vier weken af. Dit betekent dat je na zes weken werken, vier weken verlof hebt. Dit geldt uiteraard niet voor de projecten in Nederland of de internationale projecten die vanuit ons hoofdkantoor worden begeleid. 

Wie jij bent 
Je bent iemand voor wie hard werken een vanzelfsprekendheid is en je zoekt niet zo maar een financiële baan. Je wilt graag veel leren, meemaken en beleven en wat jou betreft doe je dat niet vanuit een standaard kantooromgeving. Ook kun je niet wachten om er meer dan 100% tegenaan te gaan om van het Traineeship een groot succes te maken. Hiervoor heb je (sociale) intelligentie, lef, doorzettingsvermogen en een gezonde dosis zelfvertrouwen nodig. Daarnaast:

  • Heb je een HBO- of WO-opleiding afgerond in de richting Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde.
  • Heb je maximaal twee jaar werkervaring.
  • Ben je vanaf september 2018 fulltime beschikbaar én heb je je opleiding volledig afgerond.
  • Spreek en schrijf je net zo vlot in het Engels als in het Nederlands.
  • Heb je een flexibele instelling en reis je graag. Als je voor de Nederlandse variant van het Traineeship kiest, reis je naar de verschillende projecten in Nederland. Kies je voor de internationale variant dan is de hele wereld jouw werkgebied of werk je vanuit ons hoofdkantoor in Papendrecht.

Wij bieden 

  • Een uitgebreid opleidingsprogramma gericht op zowel jouw professionele als persoonlijke ontwikkeling. Je kunt hierbij denken aan trainingen op het gebied van timemanagement, presentatievaardigheden en teamwork. Maar ook veiligheidstrainingen en vakinhoudelijke- en competentiegerichte trainingen.
  • Begeleiding van ervaren professionals en een persoonlijke mentor.
  • Ieder halfjaar een nieuwe, uitdagende werkomgeving op een project in Nederland of het buitenland.
  • Serieuze verantwoordelijkheid. Het klinkt misschien als een cliché, maar vanaf dag één krijg je bij Boskalis echt de ruimte om verantwoordelijkheid te nemen.
  • Marktconform salaris.


Extra informatie 
Solliciteren doe je door je CV en motivatiebrief vóór 1 mei naar ons toe te sturen via de 'Solliciteer' button. Vermeld duidelijk in je brief of je voorkeur uitgaat naar een Nederlandse of internationale functie. Het selectie-event voor het Traineeship vindt plaats op 25 mei 2018, dus blok deze datum alvast in je agenda!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Papendrecht, Traineeship, Starter, Finance Trainee.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, < 1 jaar, Fulltime, HBO, Bouw/Installatie/Infrastructuur, Controlling, Zuid-Holland, Industrie/Techniek, Project Controller