Hoofd Concernstaf / Concerncontroller

Winterswijk is een vitale gemeente in de Achterhoek met bijna 30.000 inwoners. Ons centrum onderscheidt zich door een groot winkelaanbod en goede horecagelegenheden. Verder hebben wij uitstekende voorzieningen op het gebied van onderwijs, cultuur, zorg, sport en recreatie. Ons prachtige buitengebied, dat is uitgeroepen tot Nationaal Landschap, is geliefd bij fietsers en wandelaars. Voor ondernemers zijn er goede vestigingslocaties beschikbaar en we investeren in de kwaliteit van onze bedrijventerreinen.

Samen met onze betrokken inwoners, bedrijven en instellingen werken wij voortdurend aan een optimale leefbaarheid en goed bereikbare voorzieningen. In een vitaal Winterswijk blijft het ook in de toekomst prettig wonen, werken, ondernemen en recreëren! De gemeente Winterswijk is uitgeroepen tot Beste Werkgever 2017-2018. Kortom, voor mensen die willen werken bij een ambitieuze gemeente heeft Winterswijk veel te bieden.

De gemeentelijke organisatie blijft zich volop ontwikkelen. Voor jou ligt er een aantal uitdagingen.
Je regisseert en bewaakt met de algemeen directeur de ‘strategische agenda voor de organisatie’ en de ‘agenda voor de bedrijfsvoering’ voor de komende jaren. Daarbij is het met partners werken aan de ontwikkeling van de gemeente via het ‘Opgavegericht werken’ een belangrijke pijler in je werk. Daar hoort ook de monitoring van de strategische opgaven bij. In de bedrijfsvoering zijn voor jou de doorontwikkeling van de informatievoorziening en controlling/audit mooie opdrachten.

De gemeente Winterswijk zoekt een:

Hoofd Concernstaf/Concerncontroller:
36 uur per week (tijdelijk met uitzicht op vast dienstverband)

Jouw functie:

 • Je manifesteert je als inhoudelijk sparringpartner en autonoom strategisch adviseur naar de algemeen directeur, het managementteam en het college van B&W. Je hebt in het bijzonder contact met de wethouder financiën. Je adviseert het college van B&W en het managementteam bij complexe financieel-economische en bedrijfskundige vraagstukken. Je voert de regie op de totstandkoming van producten in het kader van de P&C-cyclus.
 • Je geeft leiding aan de Concernstaf (circa 25 medewerkers). Je bent een betrokken, resultaatgerichte en coachende leidinggevende. Je motiveert en inspireert de medewerkers van de Concernstaf. Je hebt een goed oog voor de talenten en ontwikkelingsmogelijkheden van medewerkers en faciliteert daarin. Samen met het college en het managementteam draag je zorg voor samenhangende en integrale advisering in strategie en bedrijfsvoering. Kortom, als manager en als concerncontroller heb je twee, sterk met elkaar verbonden, kerntaken.
 • Je bent gericht op samenwerking en in staat om zowel binnen de organisatie als daarbuiten ‘verbinding’ te regisseren. Uiteraard ben je ook zelf in staat om de organisatie te vertegenwoordigen en te positioneren in relevante externe netwerken, waaronder de provincie en de regio Achterhoek.
 • Je bent een inhoudelijk gedreven stevige adviseur én een resultaatgerichte leidinggevende op het gebied van strategie, control en bedrijfsvoering. Op basis van scherpe analyses ben je in staat gericht te adviseren en interventies te doen om gestelde doelen te behalen. Je kent je vakgebied en bent gericht op continue verbetering en ontwikkeling. Je zoekt verbinding, maar je weet ook wanneer het nodig is om voet bij stuk te houden en waar nodig te confronteren of te escaleren. Je denkt in oplossingen en je bent niet bang om, waar nodig, tegen de stroom in te gaan.


Welke eisen stellen wij:

 • Je hebt ruime ervaring met coachend leidinggeven op gebied van strategie, control en bedrijfsvoering.
 • Je hebt een wo- werk- en -denkniveau met stevige bedrijfseconomische en bedrijfskundige componenten in achtergrond en opleiding.
 • Je beschikt over aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie en specifiek in een ambitieuze politiek-bestuurlijke omgeving.
 • Je hebt uitgebreide kennis van financiën en bedrijfsvoering, relevante wet- en regelgeving en de P&C-processen binnen de publieke sector.


Competenties:

 • Je beschikt over de vaardigheden om de Concernstaf en de control-functie binnen en buiten de organisatie stevig en herkenbaar te positioneren.
 • Je bent politiek-, bestuurlijk- en organisatiesensitief.
 • Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden.
 • Je beschikt over excellente communicatieve vaardigheden.
 • Je bent een open en transparante persoonlijkheid.


Arbeidsvoorwaarden:
Het functieprofiel Concerncontroller is van toepassing. We bieden een tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast en een bruto maandsalaris van maximaal € 6.574,- (functieschaal 14) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast bieden wij een Individueel Keuze Budget (IKB) van 16,8%. De inschaling is onder andere afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie:
Voor meer informatie over de gemeente kun je kijken op de website www.winterswijk.nl.Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Alwin Oortgiesen, gemeentesecretaris-algemeen directeur. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Christian Smits (HR-adviseur). Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 0543-543543.

Solliciteren?
Je sollicitatie met motivatie en cv kun je uiterlijk tot en met 20 maart 2018 sturen naar via het online sollicitatieformulier, t.a.v. dhr. A. Oortgiesen.
De gemeente Winterswijk streeft naar meer diversiteit van haar personeelsbestand. Mensen met een migratieachtergrond worden uitdrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op maandagochtend 26 maart 2018 en woensdagochtend 28 maart 2018. De tweede ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op vrijdag 6 april 2018. Screening van de sollicitant maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Controlling, Gemeente, Controller, Gelderland