Business Controller

Wij zijn Renewi en wij streven ernaar het meest toonaangevende waste-to-productbedrijf te zijn door bij te dragen aan een duurzame samenleving. Wat bedoelen we met waste-to-product? Bij Renewi richten we ons exclusief op het verkrijgen van waarde uit afval in plaats van het verbranden of storten van afval. Van de 15 miljoen ton afval die we jaarlijks verwerken, wordt 90% gerecycled of gebruikt voor energieherwinning. Daarop willen we verder bouwen. En daar hebben we jou bij nodig!


Renewi heeft voor haar locatie in Amsterdam een vacature voor een

Business Controller
Fulltime
Regio Noord Holland

In deze uitdagende rol ben je mede verantwoordelijk voor het vormgeven van de opzet en uitvoering van de administratieve organisatie, interne controle en de financieel-administratieve processen binnen de Regio Randstad Noord, area Amsterdam. 

Je rapporteert aan de Regio Controller en je bent samen met een Assistent Controller en een aantal Accounting employees het financiële hart van de Area. Als business partner geef je financiële ondersteuning aan de General Area Manager en heb je korte lijnen met het hoofd bedrijfsadministratie. De werkzaamheden zullen grotendeels plaatsvinden vanuit Amsterdam (2 vestigingen), maar er bestaat ook de mogelijkheid dat je werkt vanuit andere vestigingen binnen de regio/area. 

Wat ga je doen als Business Controller?

 • In overleg met de Regio Controller coördineren en uitvoeren van de planning & control cyclus (budgettering, forecasting).
 • Je levert een bijdrage aan de verbetering van het financieel resultaat van de area en vertaalt dit beleid naar concrete activiteiten en projecten op het gebied van financiële structuur.
 • Je organiseert en implementeert P&L gedreven verbeterprojecten, interne controle procedures en financiële rapportages voor de area.
 • Waar nodig acteer je als ‘meewerkend voorman’ binnen het administratieve proces om de juistheid, volledigheid en tijdigheid daarvan te waarborgen.
 • Je onderhoudt en ontwikkelt de methodieken, middelen, procedures, templates en rapportages voor het opstellen, doorrekenen en analyseren van budgetten, forecasts en periodieke managementrapportages en -presentaties voor de area ten behoeve van de realisatie van onderbouwde en gedocumenteerde business planning en performance meting (Revenue, EBIT, CAPEX etc.) van de area.
 • Je levert een bijdrage aan verbeterprojecten binnen de area, met als doel het optimaliseren van de werkprocessen en het verbeteren van het resultaat van het bedrijfsonderdeel.


Jouw profiel
Opleiding:
Je hebt een afgeronde master opleiding dan wel een vergelijkbaar denk - en werkniveau verkregen door ervaring. 

Ervaring:
Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie. 

Persoonlijkheid:

 • Je hebt affiniteit met en kennis van systemen en ‘lean & mean’ processen en begrijpt het samenspel tussen commercie en operations.
 • Je bent analytisch sterk en bent in staat overzicht te houden, boven de materie uit te stijgen en prioriteiten te stellen. Tegelijkertijd ben je in staat om ‘diep de inhoud in te gaan’ waar nodig.
 • Je hebt een gestructureerde, feitelijke en planmatige aanpak met de wil om je echt te verdiepen in de business en business drivers om het verhaal achter de cijfers te doorgronden.
 • Je bent in staat om ideeën en concepten te vertalen naar werkbare/uitvoerbare plannen, gericht op output en resultaat bereiken.
 • Je bent zelfstandig, helder in je communicatie, een goede luisteraar, nuchter. Daarnaast beschik je over een natuurlijke zelfverzekerdheid en ben je niet bang voor discussie.
 • Last but not least: je hebt passie voor je vak en zoekt een inhoudelijke uitdaging.


Wat biedt Renewi jou?
Werken aan onze doelstellingen doen we niet alleen, maar samen met energieke en toegewijde collega’s die net als jij het verschil willen maken. Vanzelfsprekend ontvang je een passend salaris en goede arbeidsvoorwaarden . Daarnaast vertrouwen we op je kunde en kennis, waardoor je kunt rekenen op veel vrijheid en zelfstandig werken. Dat betekent dat iedere dag anders is. Dat je kunt blijven groeien, vakmatig en persoonlijk, in een no-nonsense organisatie die volop in beweging is. De structuur binnen onze organisatie is plat; je begeeft je in een open en informele omgeving waar snel en duidelijk wordt gecommuniceerd. 

Zin om ons team te komen versterken en samen deze mooie uitdaging aan te gaan?
Reageer dan uiterlijk 22 maart a.s. door je CV en Motivatie te uploaden via onze sollicitatiepagina. Geef in je motivatiebrief aan waarom jouw ervaring aansluit bij deze functie. We willen graag weten wie jij bent, waar jouw kracht ligt en waarom jouw volgende uitdaging bij ons zou moeten zijn. 

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Lisette van de Sande of Christel Jongh, beiden bereikbaar via 040-7514000. 

Wij hebben de eerste gespreksronde gepland op 27 maart met eventuele uitloop naar 29 maart a.s. 

Is de geschetste functie niet de jouwe, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan vooral door. 

Deze vacature verschijnt tegelijkertijd intern en extern. Bij gelijke geschiktheid gaat een interne kandidaat voor. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Controller, Business Controller, Financieel Controller, Finance Professional
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 5-10 jaar, Controlling, Industrie/Techniek, Financial Controller, Noord-Holland