Senior Financieel Adviseur

Senior Financieel Adviseur
36 uur per week

Omschrijving
Als Senior Financieel Adviseur voor het sociale domein heb je een divers takenpakket. Zo kun jij je op één dag bezighouden met hele uiteenlopende zaken zoals subsidies, onderwijshuisvesting, maar ook met analyses van uitgaven op het gebied van WMO en jeugdhulp.

Wat het werken als financieel adviseur binnen de gemeente Voorschoten uniek maakt, zijn de korte lijnen met bestuurders en teammanagers. Je bent dan ook de sparringpartner voor complexe financiële vraagstukken binnen het MT, het college en de gemeenteraad. Hierdoor heb je een veelzijdige en belangrijke adviseursfunctie.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het bewaken van diverse budgetten en geef je feedback bij het opstellen van beleidsvoorstellen. Uiteraard doe je dit samen met jouw collega’s van het team financiën. Hierbij is het belangrijk dat je je bewust bent van de politiek-bestuurlijke omgeving en toetst of stukken passen binnen de vastgestelde (financiële) kaders.

Jouw werkzaamheden in de praktijk:

 • Je adviseert bij het opstellen van college- en raadsvoorstellen, verbonden partijen (o.a. gemeenschappelijke regelingen) en projecten.
 • Je signaleert risico´s, knel- en/of verbeterpunten.
 • Je volgt en signaleert interne en externe ontwikkelingen en vertaalt deze naar mogelijke (financiële) consequenties voor de gemeente.
 • Je hebt een belangrijke rol in de gemeentelijke planning-en-controlcyclus bij de totstandkoming van de jaarlijkse kadernota, begroting, voor- en najaarsnota en jaarstukken.
 • Je draagt bij aan de totstandkoming van financiële beleidskaders.
 • Naast een inhoudelijke adviseursrol draag je ook bij aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van het team en de samenwerking met andere afdelingen en bestuur.


Functie-eisen
In jouw functie is het essentieel dat je stevig in je schoenen staat en weet waar je het over hebt. Je neemt verantwoordelijkheid en geeft zelfverzekerd advies. Hierbij ben je goed in staat om eerst de verbinding (relatie) te leggen en vervolgens over te gaan op te inhoud. Je bent absoluut een teamplayer aangezien je met veel verschillende collega’s en lagen in de organisatie samenwerkt. Je weet op een gestructureerde wijze en met een goede bewaking van tijdslijnen de doelen te bereiken. Je vindt het daarnaast fijn om soms even flink de diepte in te gaan voor bijvoorbeeld een analyse.

 • Je beschikt over hbo+-/wo-werk- en -denkniveau met een financieel-economische achtergrond.
 • Je hebt ervaring in diverse functies binnen gemeentefinanciën.
 • Actuele kennis van het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV).
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en bent politiek - en omgevingssensitief.
 • Je benadert vraagstukken integraal, vanuit een helikopterview en schakelt hierin makkelijk.
 • Je bent analytisch sterk, neemt initiatief en bent flexibel.
 • Je bent energiek en beschikt over de humor en relativeringsvermogen.


Waarom is deze functie iets voor jou?
Deze functie is een goede match met jou als je van een informele cultuur houdt. Maar ook enthousiast wordt als je ruimte krijgt om na te denken hoe processen en producten verbeterd kunnen worden. Je ervaring hebt in een dynamische overheidsomgeving en je graag verder wilt inzetten voor het maatschappelijk belang. Daarbij is verantwoordelijkheid nemen heel gewoon voor jou.

Ons aanbod
Een mooie en veelzijdige functie in een organisatie waarin met plezier gewerkt wordt. We hebben uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzebudget, flexibele werktijden en ruime ontwikkelfaciliteiten met uitzicht op een vast dienstverband. Jouw salaris is maximaal € 5.247, - bruto per maand (salarispeil 1 december 2021- bij 36 uur) met daarbij een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% waar mee je bijvoorbeeld extra vrije dagen kunt kopen, een studie kunt betalen of je kunt dit bedrag laten uitbetalen. Je IKB bestaat onder andere uit je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring.

Verder kan je denken aan:

 • Een sportbijdrage van € 300,- bruto per jaar, ongeacht of je parttime- of fulltime werkt.
 • Een reiskostenvergoeding of thuiswerkvergoeding.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
 • Een tegemoetkoming in de zorgkosten van minimaal € 168,- bruto per jaar.
 • Flexibele werktijden.
 • Thuis werken.
 • Hybride laptop plus smartphone.
 • Prima opleidingsfaciliteiten en mogelijkheden om je binnen onze organisatie te ontwikkelen.


Het gemeentehuis ligt in het centrum van het dorp. Deze kun je bereiken met het openbaar vervoer. Als je met de auto naar ons kantoor komt, dan kun je op het parkeerterrein van de gemeente of in de nabije omgeving gratis parkeren.

Onze organisatie
De gemeente Voorschoten werkt vanuit drie kernwaarden: vakkundig, betrouwbaar en in eenvoud.

Dit betekent onder andere dat we goede dienstverlening leveren, afspraken nakomen, efficiënt werken en zaken niet onnodig ingewikkeld maken. We werken op onderdelen opgavengericht en in samenwerking met inwoners, ondernemers en andere samenwerkingspartners.

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers goed in hun vel zitten en het naar hun zin hebben. Je krijgt daarom bij ons de kans om je talenten veelvuldig in te zetten. Er is een prettige, informele werksfeer en we bieden veel ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Jouw werkplek
De organisatie is onderverdeeld in vier domeinen: Mens en Samenleving, Fysieke Leefomgeving, Organisatie en Publiek en Bestuur. Je komt te werken bij het domein Organisatie in het team Financiën en HR. Het team telt ongeveer 20 medewerkers. Het team Financiën is nog volop in ontwikkeling, waarbij er genoeg ruimte is om hier samen aan te werken. Gezien je brede rol heb je veel contact met collega’s van verschillende afdelingen.

Kijk ook op www.voorschoten.nl/werken-bij-voorschoten voor meer informatie over ons.

Enthousiast?
Solliciteer dan door jouw cv en motivatie uiterlijk in te sturen op 11 februari 2022. Dit kan via het sollicitatieformulier. Voor vragen kun je contact opnemen met Jacko van der Windt, teammanager Financiën & HR, via 06-53406377.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, HBO+, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, > 10 jaar, Corporate Finance, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Overheid