Senior Adviseur Planning, Control en Advies

Over ons
De 10 medewerkers van het team Planning, Control en Advies werken met elkaar aan de financiële advisering en het door ontwikkelen van financieel beleid voor de gehele organisatie. Jouw eerste aandachtsgebied wordt gevormd door de P&C cyclus, waarbij zowel de coördinatie als het toetsen van input vanuit de verschillende domeinen als de vernieuwing van de processen om de hoek komt kijken.

Ben jij een financieel adviseur die warm loopt voor de planning en control cyclus?  Dan hebben wij een leuke functie voor jou!

Een functie met veel eigen verantwoordelijkheid in een organisatie met korte lijnen.

Senior Adviseur Planning, Control en Advies

Als Senior PCA adviseur krijg je energie van het sparren over organisatie brede beleidsontwikkelingen. Jij bent degene die het financiële beleid van onze organisatie verbetert en verder vorm geeft. Daarnaast draag je verantwoordelijkheid voor het coördineren en realiseren (en evalueren) van P&C-producten zoals de kadernota, begroting, jaarrekening en de bestuur rapportages.
Er wordt om jouw inbreng gevraagd waarbij je niet alleen kritisch moet zijn op de inhoud maar ook een creatieve bruggenbouwer bent die denkt in oplossingen en in staat is om deze oplossing uit te werken in de P&C cyclus. Je adviseert over en schrijft stukken van de financiële P&C documenten en bestuurlijke stukken. Zijn er ontwikkelingen in het vakgebied? Dan komen verbetervoorstellen onder andere van jou!
Je werkt samen met de collega’s in het team en op basis van jouw ervaring en kennis ben je in staat om inhoudelijke sturing te geven op de inzet van de financieel adviseurs en de dossiers waar zij mee werken.  Ondertussen bewaak je de financiële positie van de gemeente, brengt risico’s in kaart en maakt analyses ten behoeve van de gemeentelijke visie. Daarnaast geef je strategisch advies over vraagstukken met betrekking tot financiële ontwikkelingen zowel binnen de ambtelijke- als de bestuurlijke organisatie.

Wat wij vragen
In deze functie helpt het jou en de organisatie wanneer je ervaring hebt met gemeentelijke financiën en daarbij ook affiniteit met politiek bestuurlijke processen. Je hebt een academisch werk- en denkniveau op het gebied van financiën en ervaring met het opstellen van de planning en control-documenten en financieel strategische vraag- en beleidsstukken.
Zoals je misschien ook al hebt kunnen concluderen uit de omschrijving van een ‘creatieve bruggenbouwer’ denk en handel je team-overstijgend en beschik je over een goed analytisch vermogen. Je bent communicatief sterk en kunt bevindingen vertalen in duidelijke conclusies en adviezen waarin je; initiatiefrijk en kritisch opbouwend bent en in staat om financieel technische onderwerpen te vertalen naar begrijpelijke taal.

Wat breng je in elk geval mee?

  • Je kunt omgaan met verschillende belangen tussen organisatie, bestuur en teams in een dynamische omgeving.
  • Met je inlevingsvermogen en overtuigingskracht ben je een stevige adviseur en sparringpartner.
  • Je bent samenwerkings- en ontwikkelingsgericht en verliest daarbij het resultaat, de kwaliteit en planning niet uit het oog.


Waar kun je verder op rekenen?
We zijn een relatief kleine organisatie, daardoor zijn de lijnen kort, ook naar het college en het bestuur. Jouw bijdrage wordt dus gezien en gehoord en we geven je daarbij  vertrouwen. Gecombineerd met de veelzijdige vraagstukken, de persoonlijke, prettige sfeer in het team en een manager die ruimte geeft, maar graag meedenkt levert dat jou een interessante en verantwoordelijke functie op.

Wat wij bieden
Contracturen : per week

  • Een salaris van maximaal €5.872 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 12).
  • Een aanstelling voor één jaar  die we daarna, bij goed functioneren, graag omzetten in een vast dienstverband.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen behoefte kunt besteden.
  • Een hybride manier van werken, waardoor je zelf voor een groot deel kunt bepalen waar, wanneer en hoe je je werk doet.
  • Vergoedingen voor reiskosten, een prima pensioenvoorziening bij het ABP en de mogelijkheid om deel te nemen aan collectieve verzekeringen.
  • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, want we vinden het belangrijk om jou te blijven stimuleren en te laten groeien.


Meer informatie
Wil je meer informatie over deze functie? Bel dan met Kim van Duin, manager bedrijfsvoering, op (06) 24 88 47 08. Wil je meer informatie over het werken bij Velsen?
Kijk dan op onze site: https://www.velsen.nl/bestuur-organisatie/werken-bij-velsen

Ben je al enthousiast? Solliciteer vóór 1 februari 2022 via het online sollicitatieformulier.

De eerste gesprekken staan gepland in de week van 7 februari 2022.

Een kort, door de afdeling HR afgenomen e-assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 5-10 jaar, Consultancy, Controlling, Financieel Adviseur, Noord-Holland, Overheid