Financieel Adviseur

Over ons
De 10 medewerkers van het team Planning, Control en Advies werken met elkaar samen aan de financiële advisering en het door ontwikkelen van financieel beleid voor de gehele organisatie. Dit met als hoofddoel maatschappelijke taken zo slim mogelijk uit te
 voeren. Dit doen wij in een cultuur van samenwerken en behulpzaamheid.

Krijg jij energie van gemeentelijke financiën? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Financieel Adviseur
36 uur per week

Jouw eerste aandachtsgebied wordt gevormd door de advisering aan een eigen domein en de verschillende teams binnen dit domein. Het speelveld van de gemeente is in ontwikkeling en vraagt de komende jaren om verandering van denk- en werkwijzen. Dit geldt ook voor het financiële vakgebied en geeft zowel dynamiek als dilemma’s, zoals experimenteren vs. control(eren). In deze dynamiek zitten mooie kansen en uitdagingen, die jij weet te herkennen en kan vertalen.

Als (junior) financieel adviseur ben je de schakel tussen financiën, beleidsmedewerkers, managers en het bestuur. Je adviseert en ondersteunt hen bij het vertalen van de beleids- en financiële ontwikkelingen naar de (meerjarige) gevolgen op financieel, organisatorisch of administratief gebied. Jij krijgt energie van nieuwe besluitvorming en weet goed mee te denken zonder de financiële kaders uit het oog te verliezen. Je bent meedenkend maar kritisch en kent de kaders van het financieel beleid.

In deze functie draag je bij aan het uitvoeren van publieke doelstellingen door middel van:

  • adviseren en ondersteunen over college- en raadsvoorstellen en het toetsen van de voorstellen aan de kaders en richtlijnen;
  • adviseren en ondersteunen van afdelingsmanagers m.b.t. de begroting, perspectiefnota, tussenrapportages en jaarstukken;
  • gevraagd en ongevraagd verzorgen van de financiële analyses en op basis daarvan adviseren;
  • ondersteunen bij het opstellen van P&C- documenten en aanleveren van onderbouwingen;
  • toetsen van bijdragen van de afdelingen;
  • signaleren van ontwikkelingen op het vakgebied.


Wat wij vragen
Je hebt een HBO+/WO werk- en denkniveau op het gebied van financiën. Actuele kennis van gemeentefinanciën is een must en je hebt ervaring met het opstellen van beleidsnota’s en (delen van) planning & control producten. Je beschikt over een goed communicatief en analytisch vermogen en kunt bevindingen vertalen in duidelijke conclusies en adviezen. In jouw advisering ben je initiatiefrijk en kritisch opbouwend en in staat om financieel technische onderwerpen te vertalen naar begrijpelijke taal.
Daarnaast kun je omgaan met de tegengestelde belangen tussen organisatie, bestuur en een afdeling in een dynamische omgeving. Met je inlevingsvermogen en overtuigingskracht ben je een stevige adviseur en sparringpartner. Je bent samenwerkings- en ontwikkelingsgericht en verliest daarbij het resultaat, kwaliteit en planning niet uit het oog. Het ontvangen en geven van feedback gaat jou gemakkelijk af.

Wat wij bieden
Contracturen : per week

We zijn een relatief kleine organisatie, daardoor zijn de lijnen kort, ook naar het college en het bestuur. Jouw bijdrage wordt dus gezien en gehoord en we geven je daarbij vertrouwen. Gecombineerd met de veelzijdige financiële vraagstukken, de persoonlijke, prettige sfeer in het team en een manager die ruimte geeft, maar graag meedenkt levert dat jou een interessante en verantwoordelijke functie op.

Waar kun je verder op rekenen?

  • Een salaris van maximaal €5.169 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 11).
  • Een aanstelling voor één jaar, die we daarna, bij goed functioneren, graag omzetten in een vast dienstverband.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen behoefte kunt besteden.
  • Een hybride manier van werken, waardoor je samen je collega’s bepaalt waar, wanneer en hoe je je werk doet.
  • Vergoedingen voor reiskosten, een prima pensioenvoorziening bij het ABP en de mogelijkheid om deel te nemen aan collectieve verzekeringen.
  • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, want we vinden het belangrijk om jou te blijven stimuleren en te laten groeien.


Meer informatie
Meer weten over Velsen en wat collega’s over Velsen zeggen? Check onze website https://www.velsen.nl/bestuur-organisatie/werken-bij-velsen

Wil je meer informatie over deze functie? Bel dan met Kim van Duin, Manager Advies en Projecten, 06 24 88 47 08. Ben je enthousiast? Solliciteer dan vóór 1 februari 2022. Stuur je reactie via het online sollicitatieformulier.

De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 7 februari 2022.

Een door HR afgenomen e-assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Consultancy, Financieel Adviseur, Noord-Holland, Overheid