Strategisch Financieel Adviseur, coördinator Planning & Control

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

De gemeente Alphen aan den Rijn is op zoek naar een

Strategisch Financieel Adviseur, coördinator Planning & Control
36 uur

Wij zijn op zoek naar een financieel expert die enthousiast wordt van vakkundige financiële advisering, het opstellen en toetsen van financiële beleidskaders en het zijn van een onmisbare schakel in de P&C cyclus.

Wat ga je doen als Strategisch Financieel Adviseur?
Als financieel expert binnen het team Financieel Beleid & Advies ben je helemaal thuis in de gemeentelijke Planning & Control producten en ben je heel goed in staat om over complexe financiële vraagstukken te adviseren die vanuit de organisatie op je afkomen. Je levert als coördinator een actieve bijdrage binnen het proces van alle P&C producten en bewaak je de kwaliteit en voortgang van deze producten. Dit doe je samen met 2 andere collega’s in het (P&C) team waarvan er 1 collega dezelfde rol als jij vervult en 1 collega ondersteuning biedt aan jullie beiden. Je werkt ook samen met je collega financieel adviseurs en de vakinhoudelijke adviseurs uit de organisatie aan de totstandkoming hiervan. Je neemt initiatief om de kwaliteit van het P&C-proces te verbeteren en je werkt mee aan het innoveren en digitaliseren van de P&C producten. We verwachten dat je affiniteit hebt met het analyseren en bewerken van data om zo tot goede stuurinformatie voor de organisatie te komen. Je adviseert (on)gevraagd het management en bestuur op het gebied van financieel- en bedrijfseconomisch beleid en overziet daarbij de meerjarige financiële gevolgen van beleidsontwikkelingen en bestuurlijke opgaven. Je kijkt hierbij naar organisatorische en landelijke ontwikkelingen en vertaalt deze naar de gevolgen voor de gemeente.

Concreet zijn jouw taken:

  • Je levert als coördinator een actieve bijdrage binnen het proces van alle P&C producten en bewaakt de kwaliteit en voortgang van deze producten.
  • Je hebt een stevige adviserende rol ten aanzien van de gehele P&C cyclus en bijbehorende P&C producten. Hierbij houd jij overzicht over samenhang tussen producten en bijbehorende kaderstelling.
  • Je werkt aan de doorontwikkeling, borging van kwaliteit en digitalisering van de P&C-producten.
  • Je stelt (strategische) kaders op voor de kwaliteit, planning en tijdigheid van deze producten en toets je de opvolging daarvan.
  • Je adviseert (on)gevraagd het management en bestuur op het gebied van financieel- en bedrijfseconomisch beleid. Je kijkt hierbij naar organisatorische en landelijke ontwikkelingen en vertaalt deze naar de gevolgen voor de gemeente.
  • Je fungeert als sparringpartner voor je collega’s, teamleider en de wethouder, waarbij je oog hebt voor de verdere professionalisering van het (strategisch) financieel advies.
  • Je zorgt voor de verbinding met het team Financiële Administratie.
  • Je levert een actieve bijdrage aan het opzetten en (door)ontwikkelen (innoveren) van adequate financiële management- en stuurinformatie.
  • Samen met je collega’s bewaak je de financiële positie van de gemeente Alphen aan den Rijn en adviseer je de teamleider en de collega’s van het team Advies & Beleid Financiën hierover.
  • Ten slotte geef je gevraagd én ongevraagd advies over bedrijfsvoering en projecten met financiële risico’s.


Wie zijn wij?
Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Je werkt binnen onze organisatie altijd in een thuisteam met vakcollega’s en een teamleider. Een groot aantal collega’s werkt aan maatschappelijke opgaven in uiteenlopende vakgebieden. Je krijgt bij ons de kans om op basis van je talent ingezet te worden voor die opgaven en deel uit te maken van diverse samengestelde teams.

Wie ben je? 
Jij hebt een afgeronde HBO of WO opleiding in Financiën of Bedrijfseconomie en minimaal 5 jaar ervaring als financieel adviseur bij een gemeente of andere (semi) overheidsorganisatie. Je hebt ervaring met de gemeentelijke P&C-cyclus. Het BBV heeft geen geheimen voor je. Je weet verschillende belangen goed in te schatten en af te wegen: je hebt een goed gevoel voor politieke, bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen. Je bent flexibel, evenwichtig, accuraat, klantgericht, collegiaal en stressbestendig. Je bent analytisch sterk en je analyses monden uit in een helder advies: je bent communicatief vaardig (in spreken en schrijven) en bent in staat om mensen in beweging te krijgen. Je hebt ervaring met procesverbeteringen en veranderprojecten. Jij staat voor samenwerken, klantgericht, flexibel, lef, transparant en betrouwbaar. Kennis van het programma Key2Financiën is een sterke pré. Ervaring met Excel is een must.

Bovendien verwachten we dat je je herkent in de identiteit van onze organisatie die we hierboven omschrijven.

Werkervaring: 5 jaar
Opleiding: HBO / WO

Wat biedt de gemeente Alphen aan den Rijn jou?
Deze functie is gewaardeerd in schaal 12  en betreft de HR21-functie van functie van Adviseur II  Afhankelijk van competenties en ervaring bieden wij een salaris van minimaal € 4. 279 en maximaal € 5.872 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Tevens bieden wij een Individueel Keuze Budget van 17,05%. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen, vakantie uren van te kopen of in te zetten voor je eigen ontwikkeling.

Onze visie en cultuur zie je terug in onze manier van werken, ons transparante gemeentehuis en dynamische werkomgeving. We hebben flexibele werkplekken en een werkcafé; dé plek voor een inspirerend werkoverleg en toevallige ontmoetingen.

Verder bieden we je diverse opleidingsmogelijkheden zodat je jouw potentie verder kunt ontwikkelen. Kijk voor meer informatie over onze secundaire arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijalphenaandenrijn.nl/arbeidsvoorwaarden

Meer weten?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Hans Nieuwenhuis, teamleider van het team Advies & Beleid Financiën, hij is bereikbaar van maandag t/m donderdag op 06-22880815.

Interesse?
Voel jij je aangesproken? Dan zien we je korte motivatie en cv graag tegemoet. Solliciteren kan t/m 31-01-2022 o.v.v. vacaturenummer 21-144 via onze sollicitatiepagina.

Wij vragen je om in je motivatie aan te geven over welke competenties jij beschikt en hoe die een verschil gaan maken binnen onze organisatie.

Deze vacature is opengesteld voor externe kandidaten. Externe medewerkers die reeds bij ons werkzaam zijn krijgen voorrang in de wervingsprocedure.
Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 5-10 jaar, Consultancy, Gemeente, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Overheid