Strategisch financieel adviseur

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Strategisch financieel adviseur
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, directoraat-generaal Overheidsorganisatie

Functieomschrijving
Klaar voor een onafhankelijke adviesrol met rijksbrede impact, waarin je ook jouw controllersachtergrond maximaal benut? Word strategisch financieel adviseur bij de directie CIO Rijk in Den Haag. Als spin in het web van deze groeiende directie adviseer jij gevraagd en ongevraagd over (financiële) impact van beleidskeuzes. En zo bouw je met je collega’s aan een moderne, transparante en digitaal weerbare overheid.

Je neemt deel aan het overleg van het directieteam en adviseert op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Jouw positie is onafhankelijk, want je legt rechtstreeks verantwoording af aan de directeur. Waarover je adviseert? Bijvoorbeeld over bijstelling van beleid, tussentijdse reallocatie van financiële middelen of voorstellen voor budgetten. Naast adviseren heb je een andere belangrijke taak: je ondersteunt bij het realiseren van de planning-en-controlprocessen en -producten.

Als strategisch financieel adviseur werk je nauw samen met de directiesecretaris / manager bedrijfsvoering die verantwoordelijk is voor de operationele taken rond inhuur en inkoop door het secretariaat en afdelingssecretarissen. Samen zorg je voor correcte medewerkers- en formatieoverzichten. De directiesecretaris kan rekenen op jouw advies in operationele en tactische financiële vragen omwille van een efficiënte bedrijfsvoering. Ondertussen adviseer je afdelingshoofden, programmamanagers en dossierhouders over ontwerpbegrotingen. Je draagt bij aan de samenvoeging hiervan tot conceptdeelbegrotingen. Zijn er tegengestelde belangen? Dan zorg jij voor goede afstemming. Ook zoek je actief de samenwerking met de directie Financieel-Economische Zaken (FEZ) en met collega’s in de keten. Met FEZ bespreek je financiële vraagstukken.

Mede dankzij jou is goede besluitvorming in het directieteam mogelijk en behalen we doelstellingen rechtmatig en doelmatig. Voor je collega’s ben je een vraagbaak met brede kennis van financiële processen rond administratieve organisatie / interne controle (AO/IC). Daarmee draag je bij aan continue verbetering.

Daarnaast stel je de managementrapportage van de directie op. FEZ levert hiervoor de data aan. Ook ben je verantwoordelijk voor het meerjarig bestedingsplan en jaarverantwoording van de directie en draag je bij aan de Jaarrapportage Bedrijfsvoering Rijk.

Je adviseert over onder andere het financieel besturingsmodel en de kostenverdeelnotitie, mogelijkheden op gebied van financiële dekking, het controlsysteem en de inrichting van de projectadministratie. Je werkt nauw samen met andere beleidsdirecties, waaronder de zusterdirectie Digitale Samenleving, en je adviseert bij strategische budgetaanvragen binnen en buiten het directoraat-generaal Overheidsorganisatie. De afgelopen periode betekende dit bijvoorbeeld een rol op de fiches voor de kabinetsformatie.

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo- of wo-diploma, bij voorkeur aangevuld met een postdoctorale opleiding tot registercontroller of Certified Public Controller.
  • Je hebt meerdere jaren relevante werkervaring in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving.
  • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van de rijksfinanciën.
  • Je bent vaardig in het adviseren over financiële aangelegenheden, het analyseren van beleidsvoornemens en het opstellen van cijfermatige analyses en adviezen.
  • Je bent in staat om verantwoordingsverslagen, managementrapportages en prognoses op te stellen.
  • Je kunt in verschillende omstandigheden op een effectieve wijze communiceren met collega’s.
  • Je bent goed in samenwerken op operationeel, tactisch en strategisch niveau.
  • Je bent een doorzetter met overtuigingskracht, flexibiliteit en organisatiesensitiviteit.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau:
schaal 12, schaal 13
Salarisomschrijving: Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
Maandsalaris: Min €3.919 – Max. €6.547 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 1 jaar
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Dienstverband: 1 mnd proeftijd met 1 jr contract en de optie voor vast dienstverband.

Solliciteren?
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, directoraat-generaal Overheidsorganisatie nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 5-10 jaar, Consultancy, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Overheid