Adviseur Finance (32/36 uur)

Binnen de afdeling Bedrijfsvoering ontstaat door pensionering medio 2022 een vacature voor:

Een enthousiaste, proactieve en collegiale

adviseur

Finance (Treasury) (32-36 uur)


Wie zijn wij?
Area verhuurt en beheert zo’n 8.700 woningen in Uden, Veghel en omstreken. Onze wortels en onze toekomst liggen in deze omgeving. We willen dat mensen hier goed kunnen wonen, in levendige dorpen en prettige wijken. Een woonomgeving waar het veilig voelt, in een buurt waar bewoners oog hebben voor elkaar. Samen laten we wonen leven. Area baseert haar denk- en werkwijze op de kernwaarden Hartelijk, Verbindend en Uitdagend.

Medewerkers van Area (Areanen) staan op een hartelijke en positieve manier in het leven en vinden het belangrijk dat ze een maatschappelijk belang dienen. Het zijn professionals en ze doen er alles aan om het gezamenlijke doel te bereiken. Ze nemen collega’s en bewoners serieus en staan open voor een goed gesprek en een verstandig advies. Areanen werken graag samen om zo samen te verbeteren. Daardoor worden processen efficiënter en effectiever en onze bewoners steeds beter bediend vanuit verschillende kanalen. We werken vanuit onze ‘bedoeling’ aan betaalbaar en duurzaam wonen voor mensen die ons ècht nodig hebben.


Wat ga je bij ons doen?
Als adviseur Finance heb je een brede functie binnen de afdeling Bedrijfsvoering. Samen met 2 collega’s adviseurs Finance (Fiscaliteit en Vastgoedwaardering) behandel je alle financiële taken en vraagstukken van de organisatie. Ons doel is om gezamenlijk een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering na te streven, het continue verbeteren van de organisatie geeft je energie. Daartoe zoeken we een ervaren collega die zich prettig voelt in een brede rol invulling.

Jij bent het aanspreekpunt op het gebied van de kasstromen en de lening portefeuille van Area. Vanuit de expertise Treasury stel je in deze functie de (geplande) kasstroomoverzichten op, de treasury rapportages op en het treasury beleid (statuut en jaarplan). Met jouw kennis en ervaring weet jij de interne klant (zoals projectmanagers) optimaal te bedienen en de juiste vragen te stellen. Je onderhoudt contact met de externe treasury adviseur, je vertaalt markt- en specifieke sectorontwikkelingen naar Area en voert alle treasury activiteiten conform de werkprocessen uit.

Daarnaast houdt je je gedurende het kalenderjaar bezig met de (fiscale en commerciële) vastgoed- en projectadministratie en met het opstellen van de meerjarenbegroting en de jaarrekening samen met je collega’s van Financiën. Ook behoort hiertoe het verzorgen van de jaarlijkse verantwoording aan de Autoriteit Woningcorporaties via de dPi en dVi.

Je vervult graag een brede en ondersteunende rol binnen het team Finance. Je hecht waarde aan een goede en open verbinding met de rest van de organisatie en werkt vanzelfsprekend graag samen.

De belangrijkste onderdelen van de functie zijn:

  • Jij bent de treasury expert, daartoe
    • Monitor je de kasstroom ontwikkelingen vertaald deze naar prognoses (planning) en zet deze af tegen de realisatie
    • Ben je verantwoordelijk voor het opstellen (en uitvoeren) van de financieringsvoorstellen, de treasury rapportages en het treasury jaarplan;
    • Bereid je de Treasury adviescommissie voor en plant deze;
    • Je bent contactpersoon richting de externe treasury adviseur;
  • Jij stelt de jaarlijkse (meerjaren)begroting op en bewaakt de budgetbesteding in samenspraak met manager bedrijfsvoering.
  • Jij stelt de jaarlijkse sectorspecifieke verantwoordingsrapportages op (dPi, dVi)
  • Je voert de regie over de door de afdeling vastgoed aangeleverde liquiditeitsprognose voor vastgoedprojecten voor de volledigheid en juistheid in relatie tot financieringsvoorstellen.
  • Je bent een gesprekspartner van jouw directe collega’s en de projectmanagers Vastgoed.
  • Je bent sparringpartner en back-up voor jouw directe collega’s op het gebied van fiscaliteiten en vastgoedwaardering.

 

Verder vragen we?

  • Je beschikt over HBO+ werk- en denkniveau met achtergrond in bedrijfseconomie en/of accountancy;
  • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden om jouw kritische blik goed over te brengen;
  • Je schakelt gemakkelijk op verschillende niveaus en bent relationeel sterk; je weet intern klantverwachtingen te managen, maar ook op een juist wijze Area haar belangen te behartigen bij onze leveranciers;
  • Je bent stressbestendig en werkt vanuit een probleemoplossende houding, dit vul je aan met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen;
  • Je hebt bewezen ervaring rondom treasury, vastgoed- en projectadministratie, het mede opstellen van de begroting, de externe verslaggeving en de sectorspecifieke rapportages (dPi, dVi).
  • Kennis van de financiële ins en outs van een woningcorporatie is een sterke pré

 

Wat mag je van ons verwachten?
We verwachten veel van onze medewerkers en daar staat tegenover dat je ook veel terugkrijgt, zo bieden we:

  • Een uitdagende functie in een steeds complexer wordende omgeving. Een baan in een moderne, open maatschappelijke onderneming met gezonde ambities.
  • Een leuke, afwisselende baan voor 32 tot 36 uur per week. Het exacte aantal contracturen komen wij in onderling overleg overeen.
  • De aanstelling vindt plaats op basis van de CAO Woondiensten in schaal J (€ 3763,- - € 5083,- op basis van een 36-urige werkweek), afhankelijk van kennis en ervaring, voor de duur van 1 jaar, met intentie tot verlenging.
  • Aantrekkelijke opleidingsmogelijkheden, coaching on the job en aandacht voor jouw soft skills (intervisie/coaching).

Ben jij de proactieve adviseur Finance (Treasury) die wij zoeken?

Voor informatie over deze functie kan je contact opnemen met Nellie Essens (Adviseur Finance, Treasury)  of met Aline van Oosten (Manager Bedrijfsvoering) via telefoonnummer 0413-388044.

Herken je jezelf in dit profiel en wil je solliciteren? Dan nodigen we je van harte uit om vóór 21 januari 2022 jouw CV + motivatiebrief te mailen naar hrm@areawonen.nl onder vermelding van vacature Adviseur Finance.

De gesprekken zullen plaatsvinden op 27 januari 2022.

Een diplomacheck en VOG kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, Parttime, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Dienstverlening algemeen, Financiele Administratie, Gelderland, Financieel Adviseur, Noord-Brabant, Onroerend Goed