Medewerker Huuradministratie

Medewerker Huuradministratie
36 uur | Utrecht

Kun jij je schriftelijk en mondeling bijzonder goed uitdrukken en huurders op een empathische wijze te woord staan? Houd je van een administratie die perfect op orde is? Wil jij jezelf verder ontwikkelen in de wereld van huurincasso en iets leren over het afrekenen van service- en stookkosten, dan zoeken we jou!

"De huurder op 1”. Dat is ons motto. Heb jij een gezonde dosis inlevingsvermogen? Kun jij je schriftelijk en mondeling bijzonder goed uitdrukken? Kun je huurders op een empathische wijze te woord staan? Vind je het een sport om te zorgen dat de administratie perfect op orde is? Wil jij jezelf verder ontwikkelen in de wereld van huurincasso en iets leren over het afrekenen van service- en stookkosten, dan zoeken we jou!

Over Mitros
Mitros is met ruim 28.000 woningen de grootste woningcorporatie in Utrecht en Nieuwegein. Eén op de zes mensen in Utrecht en Nieuwegein woont in een huis van Mitros. Als maatschappelijk ondernemer werkt Mitros voortvarend aan de verbetering van het wonen in de stad. Wij willen behoren tot een van de best gewaardeerde corporaties van Nederland. Onze 370 medewerkers doen hun werk met oog voor de klant en collega’s. Mitros verwacht van haar medewerkers een resultaatgerichte houding en een vernieuwende blik. We hebben een informele organisatiecultuur met korte lijntjes en veel ruimte voor eigen initiatief. 

Wat ga je doen?
Mitros is op zoek naar een Medewerker Huuradministratie met een focus op incasso. In deze functie werk je nauw samen met de andere medewerkers van de klantenadministratie. Jouw werkzaamheden zijn veelzijdig: je werkt mee in het incasso-proces, beantwoordt vragen van klanten over hun betalingsregelingen of afrekening stook & servicekosten en treft betalingsregelingen. Je helpt mee aan de werkzaamheden rondom de jaarlijkse afrekeningen van de stook- en servicekosten. Je behandelt bezwaren huurverhoging, verzoeken huurverlaging en huurbevriezing.

Kortom, jij bent de spin in het web op de klantenadministratie. Klik hier om een mooie indruk te krijgen van hoe team klantenadministratie de administratieve spil is van Mitros.

Je houdt je als medewerker huuradministratie onder andere bezig met het:

 • Bewaken van betalingsachterstanden en beslissingen nemen om een volgende stap te nemen in het incassoproces;
 • Uitvoeren van het incassoproces, waaronder het versturen van herinneringen en aanmaningen en telefonisch contact met huurders;
 • Controleren van de stook- en servicekosten;
 • Uitzoeken van de vragen die voortkomen uit betalingsachterstanden, betalingsregelingen en stook- en servicekostenafrekeningen;
 • Afhandelen van telefonische- en schriftelijke vragen van huurders, bewindvoerders en het incassobureau.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
In deze functie heb je verschillende werkzaamheden, je dagen zijn daarom heel afwisselend. Ons doel is altijd om de huurder zo goed mogelijk te helpen. Hierbij heb je niet alleen contact met huurders, maar ook met het incassobureau, gemeenten, schuldhulpverleners en zorgverleners. Er komen allerlei situaties voorbij. Het is daarom belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst en dat je niet bang bent om het gesprek aan te gaan. Je vindt het leuk om mensen te helpen, maar ook om te zoeken naar de beste oplossingen in verschillende situaties. Je werkt mee aan het maken van een juiste en tijdige afrekening van de servicekosten. Soms is het een hele puzzel, maar jij vindt het een uitdaging om deze op te lossen! Daarnaast verwerk je alle informatie heel nauwkeurig in onze systemen.

Wie ben jij?
Jij bent positief en klantgericht. Daarnaast ben je betrokken en flexibel. Je bent digitaal vaardig en vindt het leuk om te leren. Je investeert in je eigen persoonlijke ontwikkeling. Je bent assertief en kan de leiding nemen en houden in een gesprek. Je bent goed in het schrijven van brieven. Je gaat voor een doelgerichte samenwerking. Je bent een aanwinst voor het team doordat je initiatief neemt om de samenwerking en het proces te verbeteren. Je bent een snelle leerling, die zelfstandig kan werken. 

Daarnaast vragen wij:

 • Opleiding HBO/MBO+ richting Financieel/ Sociaal;
 • Digitaal vaardig;
 • Ten minste 2 tot 5 jaar werkervaring;
 • Ervaring in incasso-werk is een pré;
 • Ervaring met Empire of Creditmanager is een pré.

Ons aanbod
Als je bij ons aan de slag gaat, bieden we jou:

 • Een jaarcontract, met een intentieverklaring om deze bij goed functioneren om te zetten in een vast contract;
 • Een dienstverband van 36 uur per week;
 • Uitdagende werkzaamheden binnen een enthousiast team en veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Salaris volgens de CAO Woondiensten functieschaal G, (min € 2.934,- en max € 3.592,-). Inschaling is afhankelijk van relevante kennis en ervaring;
 • Met een dosis gezonde ambitie kun jij jezelf verder ontwikkelen tot specialist incasso of specialist service & verbruik.

Reageren?
Breng je alles mee wat we vragen en liefst nog meer? Ben je een inspirerende en enthousiaste collega? Heb je lef en een enorme wil om het elke dag weer een beetje beter te doen? Dan ga je bij Mitros een fantastische tijd tegemoet.

Ben je enthousiast geworden en wil je onze nieuwe collega worden? Reageer dan uiterlijk 23 januari via onderstaande sollicitatiebutton.

Heb je eerst nog vragen?
Neem dan contact op met Remco Mulder (teammanager Klantenadministratie) via 06-20062608.

Een integriteitsonderzoek maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Trefwoorden: medewerker, huuradministratie, administratie, mbo+, hbo, ervaren, incasso, finance, Utrecht, vacature, fulltime


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, 1-3 jaar, € 2.000 - € 3.000, HBO, 3-5 jaar, In overleg, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, MBO, 5-10 jaar, Utrecht, Debiteuren Administratie, Financiele Administratie, Randstad, Non-profit organisaties, Overheid