Senior adviseur Interne Beheersing

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Senior adviseur Interne Beheersing

Ruim 90 rijkskantoren en 40.000 rijksambtenaren faciliteren. Dat vraagt om een adequaat intern controleplan dat goed opgezet en uitgevoerd wordt. Ga jij als senior adviseur interne beheersing bij de shared service organisatie Centrum voor Facilitaire Dienstverlening in Utrecht de uitdaging aan om onze kwaliteit en procesbeheersing te verbeteren?

Dit doe je bij de Belastingdienst
De shared service organisatie Centrum voor Facilitaire Dienstverlening (SSO CFD) levert producten en diensten op het terrein van huisvesting, informatiehuishouding, facilitaire dienstverlening en inkoop. Dit doen we voor medewerkers van zowel de Belastingdienst, Douane en Toeslagen als andere rijksdiensten. Jij komt te werken voor het cluster Interne Beheersing, binnen het team Businesscontrol, Interne Beheersing en Risicomanagement. Ons doel? Het realiseren van de strategische doelen en naleven van de kaders.

Als senior adviseur interne beheersing voer je samen met collega's de (verbijzonderde) interne controles uit. Daarbij rapporteer je over je controlebevindingen en aanbevelingen. Je signaleert afwijkingen en draagt bij aan de opvolging van die aanbevelingen. Op basis van de risicoanalyse van de processen denk je actief mee over de opzet en inrichting van het controleplan. Ook verzorg je de interne controledossiers voor de toezichthouders zoals de centrale directie Control en Financiën en de Auditdienst Rijk. Je beheert die dossiers en toetst mede de kwaliteit daarvan. Samen met de collega’s uit het team en de rest van de organisatie ga je voor het gezamenlijke resultaat. Daarbij durf je door te pakken en gevoelige zaken aan te kaarten. Met jouw energie, enthousiasme, doorzettingsvermogen en inzicht overwin je weerstand en overtuig je onze medewerkers van het belang van interne beheersing.

Een bijzondere baan, omdat...

 • Het onderwerp interne beheersing op dit moment volop in de schijnwerpers staat.
 • Je onderdeel bent van het financiële en bedrijfskundige geweten van het management dat ondersteunt bij zowel het aansturen van het dienstonderdeel als het managen van risico’s.
 • Je voldoening haalt uit de resultaten die je boekt. Dit doe je samen met je collega’s binnen het team en elders in de organisatie.
 • Je terechtkomt in een uitdagende beheeromgeving binnen een groot facilitair bedrijf dat volop in beweging is. Dat biedt jou kansen, uitdagingen en mogelijkheden om je te ontwikkelen.


“Samen met je collega’s zorg jij voor een adequaat intern controleplan en lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteitsverbetering en beheersing van onze processen. En niet onbelangrijk: over 2022 kan onze directeur mede op basis van jouw werk een eerste incontrol-verklaring afgeven.” Raymond, coördinator interne beheersing bij de Belastingdienst.

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt wo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met interne beheersing, waaronder interne controles op de financiële beheersing.
 • Je hebt kennis van en ervaring met proces- en risicomanagement.
 • Je hebt ervaring met SAP.
 • Je bent bekend met het three-lines-of-defence-model.
 • Je hebt bij voorkeur een relevante opleiding gevolgd in de richting van bedrijfseconomie, bedrijfskunde of accountancy.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van uitvoeringsorganisaties en facilitaire bedrijfsvoering.


Jouw competenties

 • overtuigingskracht
 • plannen en organiseren
 • organisatiesensitiviteit
 • analyseren
 • samenwerken


De afdeling - SSO Facilitaire Dienstverlening
Shared Service Organisatie Centrum Facilitaire Dienstverlening (SSO CFD) levert producten en diensten op het gebied van de bedrijfsvoering aan medewerkers van de Belastingdienst, Douane, Toeslagen én andere rijksdiensten. SSO CFD is een concerndienstverlener en voert samen met collega-concerndienstverleners de regie op het gehele pakket van de rijksbrede facilitaire dienstverlening.

Bij SSO CFD staat voor iedere medewerker het belang van de klant voorop. Wij voegen waarde toe aan de doelen en processen van onze klanten door hen te ondersteunen op het gebied van facilitaire dienstverlening, huisvesting, inkoop en informatiehuishouding. Zo kunnen onze klanten zich maximaal richten op hun primaire proces.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
 • Op 17 januari 2022 vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.


De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren bij de Belastingdienst
Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

 1. Sollicitatie + selectie
 2. Voorselectietest
 3. Sollicitatiegesprek
 4. Assessment
 5. Arbeidsvoorwaarden


Meer over de sollicitatieprocedure?
Sabine Saad, adviseur Werving & Selectie
06 - 11 79 60 87

Meer over de vacature?
Beschier de Korte, manager Financiën en Interne Beheersing
06 - 11 02 96 09


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, 3-5 jaar, Consultancy, Bedrijfsadviseur, Utrecht, Randstad, Overheid