Business Controller

Business Controller

Wij zoeken
Business controller

Ga je geen uitdaging uit de weg en geef jij graag gevraagd en ongevraagd advies? Houd jij van het meedenken bij en oplossen van financiële- en bedrijfseconomische vraagstukken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen
Je gaat werken in een team van Business controllers waarin iedere controller een aantal BU’s (minimale omvang € 12 miljoen) begeleidt. In het team stemmen we onze werkwijze op elkaar af, informeren we elkaar direct wanneer een onderwerp de afdeling van een collega raakt en dragen zo gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een juiste begroting, tussentijdse prognoses en resultaatbepaling aan het eind van het jaar.
Als Business controller val je hiërarchisch onder het hoofd F&C. Je werk op het grensvlak van financial control, business control en bedrijfsvoeringaspecten en bent als adviseur vanuit de afdeling F&C het eerste aanspreekpunt voor en werkt nauw samen met het management van de BU’s. Ten aanzien van je taken betekent dit, dat je:

 • De gehele planning en control cyclus coördineert van de processen rondom kaderbrief, begroting en jaarrekening.
 • Gevraagd en ongevraagd advies geeft aan het management over de financiële bedrijfsvoering waaronder voorbereiding, bewaking, realisatie van de begroting.
 • Liquiditeitsplanning, investerings- en bedrijfseconomische analyses en kostprijsberekeningen opstelt, inclusief periodieke risicoanalyse en signalering.
 • Stuurinformatie opstelt in de vorm van prognoses en periodieke managementrapportages.
 • Outputinitiatieven financieel-economische toetst; interne accountancy in afstemming met adviezen extern accountant.
 • Een actieve bijdrage levert aan de verdere professionalisering van de financiële afdeling en leiden van en bijdragen aan projecten waaronder aanbestedingen.
 • Intensief samenwerkt met budgethouders en concern Finance t.a.v. de fiscale vraagstukken.


Wij vragen

 • HBO werk- en denkniveau (minimaal  HEAO BE als opleidingsachtergrond).
 • Minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van bedrijfseconomische- concepten.
 • Ruime kennis van en ervaring met Excel en rapportage tools.
 • Analytisch sterk, zorgvuldig, advies- en communicatief vaardig.
 • Samenwerkingsgericht en je kunt goed omgaan met belangen en gesprekspartners op verschillende niveaus.
 • Flexibel en je kunt snel schakelen in wisselende werkomstandigheden.
 • Oplossings- en resultaatgericht.
 • Deelt graag je kennis en ideeën met collega’s en staat open voor andere inzichten en visies.


Wij bieden
Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO Wageningen Research zijn bijvoorbeeld:

 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week,
 • extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief,
 • gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.


Hierbij hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €2836 tot maximaal €4624 bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10). Bovendien is een aanstelling van 0,8 fte bespreekbaar.
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.
Je gaat werken op de groenste en meest innovatieve campus van Nederland, en op een universiteit die voor de 16e achtereenvolgende keer is gekozen tot de "beste universiteit” van Nederland.

Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature neem je contact op met: Stacey Neervoort, afdelingshoofd F&C, telefoonnummer: 0317 483863
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Gert Kreeft, Hoofd HR, telefoon 0317-481139

Solliciteren?
Dat kan direct via de sollicitatie button bij de vacature zodat wij je persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming. Deze vacature staat open tot en met woensdag 19 januari 2022

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Gelijke kansen
Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR. Voor meer informatie hierover ga naar onze inclusiviteits pagina.

Een mooi voorbeeld hoe WUR omgaat met inclusiviteit is te lezen op de pagina werken bij WUR met een functiebeperking.  Werken bij WUR met een functiebeperking - WUR

Wij zijn
Facilitair Bedrijf – Afdeling Finance & Control (F&C)

Het Facilitair Bedrijf (FB) van Wageningen UR is een professionele dienstverlener (>500 medewerkers), verantwoordelijk voor de inrichting van de fysieke en virtuele werkomgeving van medewerkers en studenten en ondersteuning bij het gebruik daarvan. De afdeling F&C (17 medewerkers) bestaat, naast de financiële administratie en project control, uit een team van 4 businesscontrollers die met elkaar verantwoordelijk zijn voor het financieel- en bedrijfseconomisch beleid- en beheer.

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.
Met ongeveer 30 vestigingen, 6.800 medewerkers en 12.900 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR 6 redenen om te werken bij WUR - WUR


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 5-10 jaar, Controlling, Business Controller, Gelderland, Onderwijs/Training