Projectcontroller

Projectcontroller
36 uur per week
Vacaturenummer 77041


Als (Sr.) projectcontroller op het fysieke domein ben jij bekend met stedelijke ontwikkeling, woningbouw- en infrastructurele projecten en risicomanagement. Word jij de bewaker van de realisatie van projecten binnen de gestelde inhoudelijke en financiële kaders en zoek je complexiteit, zowel vanuit de inhoud als het proces. Dan komen wij graag in gesprek met jou!

Wat ga je doen?
Als ervaren (sr.) Projectcontroller is het jouw uitdaging om zowel opdrachtnemers als opdrachtgevers te adviseren bij hun projecten. Je brengt de risico’s en kansen aan bod en weet als sparringpartner jouw argumenten uitstekend onder woorden te brengen.

Je vervult de control-rol voor verschillende complexe projecten binnen de stedelijke ontwikkeling op het fysieke domein (o.a. grondexploitaties) en werkt zowel vanuit de inhoud als vanuit het proces. Door de veelzijdigheid in deze functie werk je nauw samen met veel collega’s. Dat is nog niet alles, als (sr.) projectcontroller ga je ook aan de slag met:

  • Het deelnemen aan de meest essentiële project- en/of werkgroepen binnen het project en ben je deelgenoot van de risicosessies.
  • Gevraagd en ongevraagd advies geven aan de (project)managers met betrekking tot alle GROTICK-aspecten van het project.
  • Advisering op de inrichting van de projectadministratie.
  • Het beoordelen van de kwaliteit van de rapportages, prognoses en bijdragen vanuit de projecten zowel richting de P&C documenten als de projectrapportages.
  • Toetsing van budgetaanvragen/opdrachten, college- en raadstukken (projectbeheersing en risicomanagement) en weet je deze toepasbaar te maken binnen de (BBV)regelgeving en de planning-encontrolcyclus van de gemeente.


Wat neem je mee?
Jij bent een spontane collega met een gezonde dosis humor en flair en hebt het lef om anders te denken en te doen! Daarvoor is het belangrijk dat je initiatiefrijk bent, oplossingsgericht en beschikt over goed analytisch denkvermogen. Jij zet jouw stevige persoonlijkheid en overtuigingskracht in om het beste resultaat te halen. Dat jij ervaring hebt met het werken in een complexe (politiek-/bestuurlijke omgeving) helpt jou hierbij. Je bent in staat om in jouw rol de aanjager én uitvoerder te zijn.

Daarnaast beschik je over:

  • Een afgeronde hbo+-of wo-opleiding.
  • Minimaal 4 jaar gerichte werkervaring met grote en/of complexe projecten op het fysieke domein in een vergelijkbare functie.
  • Actuele kennis van gemeentelijke financiën en regelgeving (o.a. BBV) of de bereidheid om deze kennis te vergaren.
  • Goed ontwikkelde adviesvaardigheden, die je zowel mondeling als schriftelijk laat zien.
  • Ervaring met (gemeentelijke) grondexploitaties is een pre.


Waar kom je te werken?
Je gaat aan de slag binnen het team Planning & Control van het cluster Versterking Bestuur & Organisatie (VBO). In het team zijn 21 enthousiaste, zelfstandige en vakkundige professionals werkzaam. Wij werken buiten de projectteams nauw samen met andere teams uit het cluster VBO, zoals de projectadministratie en Control & Strategie.
Het team Planning & Control is in 2018 voortvarend gestart met het traject van zelforganisatie. Dit betekent dat we met elkaar de verantwoordelijkheid nemen om de best mogelijke kwaliteit te leveren voor onze stad. Hiervoor heerst bij ons een open sfeer, waarin we elkaar helpen en van elkaar leren door het delen van ervaringen.

Wie zijn wij?
De gemeente Dordrecht. Niet zomaar een stad. Een eiland. Een stad met verborgen kwaliteiten. Een stad waar bijzondere dingen gebeuren. Maar waarover Dordtenaren niet opscheppen.
Werken voor Dordrecht is extra leuk, omdat de stad precies de juiste schaalgrootte heeft: de stad biedt complexe grootstedelijke uitdagingen en tegelijkertijd is de organisatie compact genoeg om slagkracht en korte lijnen te behouden. Dordrecht is daarmee de perfecte omgeving om jouw talent voor in te zetten. Er gaat een stad voor je open.

Wat bieden we jou?
We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen om de ambities van Dordrecht te realiseren! Daarnaast bieden wij jou goede arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • Een afwisselende functie en uitdagende functie voor 36 uur per week
  • Inschaling is afhankelijk van ervaring en kennis en bedraagt maximaal € 5.169,- bruto per maand in schaal 11 en maximaal € 5.872,- bruto per maand in schaal 12 (bij een 36-urige werkweek, cao gemeenten).
  • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden; 100% vergoeding bij reizen met het ov, extra verlofdagen, pensioenregeling bij het ABP, tegemoetkoming in de zorgverzekering en een generatiepactregeling.
  • Je beschikt over een Individueel Keuzebudget van 17,05% van jouw bruto jaarsalaris.
  • De mogelijkheid om flexibel thuis te werken.
  • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden om het beste uit jezelf naar boven te halen.


Solliciteren of meer weten?
Ben jij, na het lezen van deze vacature enthousiast over deze mooie baan? Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Neem dan contact op met Lianne Edelschaap via 06-11701685 of met Hans Veeke op 06-10673663. Kijk ook op www.werkenbijdordrecht.nl voor meer informatie over werken bij onze organisatie.

Gelijk solliciteren op deze functie kan ook! Vul het sollicitatieformulier in voor 18 januari 2022 en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Controlling, Gemeente, Zuid-Holland, Randstad, Overheid, Project Controller