Controller

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Controller

Het gerechtshof Amsterdam zoekt een controller voor 36 uur per week


Werken bij de Rechtspraak betekent een bijdrage leveren aan een rechtvaardige samenleving. Ook als controller draag je hier actief aan bij. Het gerechtshof Amsterdam behandelt zaken in hoger beroep van de rechtbanken Amsterdam en Noord-Holland. Het hof is gevestigd in het Paleis van Justitie, vlakbij het Centraal Station van Amsterdam. Het hof kent een dynamische en collegiale werksfeer, in een inspirerende en moderne werkomgeving aan de IJ-oever. Het hof verwelkomt graag collega’s van alle achtergronden en oriëntaties en bevordert een cultuur waar ieder zich elke dag veilig, gerespecteerd en gewaardeerd voelt.

Wat je gaat doen

Het gerechtshof zoekt een enthousiaste business controller, die de controllersfunctie verder wil uitbouwen en ontwikkelen. De uitdaging ligt in het begeleiden van de organisatie naar een focus op de lange termijn en het klantgericht inrichten van de managementrapportages.

Als controller ondersteun je het bestuur in haar bestuurlijke verantwoordelijkheid bij de integrale financiële -en beleidscontrol. Daarbij richt je je op een optimaal verlopende planning & controlcyclus, de financiële bedrijfsvoering en het systeem van bestuurlijke informatievoorziening. Dit doe je onder andere door het voorbereiden en ontwikkelen van beleid en het adviseren van het bestuur en het  management. Jij hebt hierbij het overkoepelende, hofbrede overzicht. Ook stel je plannen, rapportages en verslagen op en licht deze (waar nodig) in- en extern toe. Zo nodig maak je vertaalslagen ten behoeve van de specifieke informatievoorziening voor diverse interne gebruikers. Ook werk je samen in adviestrajecten met diverse collega’s van bedrijfsvoering.
De komende jaren ligt, naast het meerjarig denken, de nadruk op de (financiële) resultaatverbetering, onder andere middels het project Tijdige Rechtspraak. Daarnaast denk je mee in het verbeteren van managementrapportages (gericht op meerjarige plannen) en het efficiënter en effectiever inrichten van bedrijfsprocessen.

De controller maakt deel uit van meerdere netwerken met interne en externe relaties van de rechtspraak. Denk aan het landelijk controllersoverleg, contact met het landelijk dienstencentrum (LDCR) en Raad voor de rechtspraak. Daarnaast participeer je in diverse projecten. Tot de contacten horen ook de contacten met de accountant inzake de AO/IB. De grote diversiteit aan contacten op alle niveaus, werken aan diverse landelijke en lokale projecten maken deze functie zeer aantrekkelijk.

De controller stuurt functioneel de medewerkers van het cluster planning & control aan. Je werkt nauw samen met het team advies en beleid van de afdeling bedrijfsvoering. In de afdelingen waar het primaire proces plaatsvindt, heb je frequent contact met de adviseurs bedrijfsvoering. De controller legt verantwoording af aan het bestuurslid met bedrijfsvoering in de portefeuille.

Wat we van je vragen

 • Je beschikt over een goed ontwikkeld financieel en bedrijfsmatig inzicht in de brede zin van het woord, waaronder inzicht in de meest relevante en actuele controllersvraagstukken;
 • Je kunt denken en handelen vanuit een meerjarig perspectief;
 • Je stelt jezelf pro-actief op en bent in staat kansen te zien en verbeteringen aan te brengen;
 • Je bent communicatief vaardig en gericht op samenwerking;
 • Je beschikt over een afgeronde relevante academische opleiding, zoals bedrijfskunde;
 • Je hebt ruime, relevante werkervaring als (business)controller in een vergelijkbare organisatie.


Wat we je bieden

Een functie vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens www.caorijk.nl. We staan in de top 50 van favoriete werkgevers 2021.

 • Als controller kom je bij ons werken voor 32-36 uur per week;
 • De functie is ingeschaald in schaal 12 van de cao Rijk. Het salaris bedraagt minimaal € 3.919,11 en maximaal € 5.825,02 bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • Je ontvangt een individueel keuzebudget (IKB) van 16,37% van het jaarsalaris waarmee je een aantal individuele keuzes kan maken in je arbeidsvoorwaardenpakket. Hierin zijn de vakantie-uitkering en eindejaarsuitkering opgenomen;
 • In eerste instantie ontvang je een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Bij goed en volledig functioneren is (na een jaar) een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd mogelijk. Voor medewerkers binnen de Rijksoverheid hoort wat ons betreft een detachering tot de mogelijkheden;
 • Verlof van 144 vakantie-uren en 21,6 IKB-uren bij een werkweek van 36 uur;
 • Pensioenopbouw bij het ABP;
 • Goede regelingen voor ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en vergoeding woon-werkverkeer.


Interesse?
Ben jij geïnteresseerd in onze vacature voor controller? Dan nodigen we je uit om te solliciteren via de sollicitatiebutton. Dit kan tot en met 10 januari 2022.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 19 januari 2022. Na het eerste gesprek met de selectiecommissie, kan je worden uitgenodigd voor een gesprek met een tweede commissie.

Voor meer informatie over de functie van controller kun je contact opnemen met Sandra de Kruijf, hoofd bedrijfsvoering (telefoon 06-50202548) of Sacco van de Velde, bestuurslid (telefoon 06-21438124). Meer informatie over het gerechtshof Amsterdam vind je op rechtspraak.nl. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Hilde te Braak, senior P&O adviseur (telefoon 06-46182515)

Ben je een verplicht Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Geef dit dan duidelijk aan bovenaan je brief. Wij ontvangen graag een bewijsstuk van je VWNW-status, bijvoorbeeld een besluit. Alleen dan kunnen we je sollicitatie in behandeling nemen.

We vragen je altijd een Verklaring Omtrent Gedrag te overhandigen bij indiensttreding.

Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken.

We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 5-10 jaar, Controlling, Controller, Juridisch, Noord-Holland, Overheid