Adviseur Planning & Control

Adviseur Planning & Control
Nieuwsgierige en stevige sparringpartner voor schooldirecties

Functieprofiel
Gaat jouw hart sneller kloppen van de getallen achter een organisatie? Heb je een scherp oog voor gevoeligheden in (onderwijs)organisaties en schroom je niet om de vinger op de zere plek te leggen? Ben jij de ervaren financieel specialist met brede financiële en bedrijfseconomische kennis die ervoor zorgt dat de Carmelscholen 'in control' blijven?

Als Adviseur Planning & Control ben je werkzaam bij het bestuursbureau van Stichting Carmelcollege. Je houdt je voornamelijk bezig met het opstellen van begrotingen, diverse financiële rapportages en jaarrekeningen. Voor deze werkzaamheden ben je het eerste aanspreekpunt voor meerdere Carmelscholen. Als teamspeler ga je open en transparant te werk en heb je steeds de intentie om processen en resultaten te verbeteren. Mogelijke risico's breng je haarscherp in beeld. Je analyseert periodiek de financiële situatie van de scholen en de Stichting en rapporteert/adviseert hierover aan het management. Dat de analyses vanwege de complexe organisatiestructuur en de organisatorische processen niet altijd even makkelijk zijn, zie je niet als een probleem maar juist als een gave uitdaging.

Elke dag naar hetzelfde kantoor, saai? Bij Stichting Carmelcollege niet, want één of twee dagen per week werk je als accountmanager op een van de Carmelscholen. De overige dagen werk je op het bestuursbureau in Hengelo, waar je met zeven andere collega’s (vakspecialisten en accountmanagers) de afdeling P&C vormt. In deze veelzijdige baan werk je ook veel samen met collega’s uit de verschillende teams van het bestuursbureau, diverse bestuursorganen, kennisnetwerken en multidisciplinaire teams met externe deskundigen en organisaties. Kortom: een uitdagende baan met volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen!

Verantwoordelijkheden

 • Opstellen van begrotingen, financiële rapportages en jaarrekeningen.
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren van meerdere schooldirecties.
 • Deelnemer in diverse projectteams gericht op verbetering.
 • Actieve bijdrage leveren aan het ontwikkelen van financieel-economisch beleid.
 • Rapporteren aan de Teamleider Formatie & Financiën.


Wij vragen

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau, richting Accountancy, Bedrijfseconomie of soortgelijk. Een afgeronde HOFAM-opleiding is een sterke pre.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een middelgrote organisatie met een complexe organisatiestructuur.
 • Affiniteit met het onderwijs is een must.
 • Ervaring met het ontwikkelen van beleid rondom complexe thema’s.
 • Goede communicatieve en adviesvaardigheden.
 • Een scherp oog voor verschillende belangen en goed ontwikkelde antenne voor gevoeligheden in de organisatie.
 • Dienstverlenende en servicegerichte houding.
 • Type: deskundig, adviesvaardig, nieuwsgierig, overtuigend en flexibel.


Wij bieden
Bij deze uitdagende baan hoort een passende beloning. Conform de cao VO ontvang je een salaris van maximaal € 4.639 bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 11). Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, prima pensioenregeling, tegemoetkoming in de reiskosten, korting op premie ziektekostenverzekering, smartphone, notebook, opleidingsmogelijkheden en diverse andere voordelen waaronder een zeer ruim aantal vakantiedagen.

Bedrijfsomschrijving
Tot Stichting Carmelcollege behoren 12 instellingen voor voortgezet onderwijs met in totaal ruim 50 schoollocaties, circa 4.300 medewerkers en ruim 38.000 leerlingen. Als adviseur Planning & Control ben je werkzaam in het team Formatie en Financiën op het bestuursbureau van de Stichting. Het bestuursbureau is het centrale dienstverlenende orgaan van de Stichting. Naast team Formatie & Financiën zijn op het bestuursbureau ook de teams Advies & Support, Huisvesting & Facilities, ICT en de stafafdelingen Communicatie en Bestuurssecretariaat gehuisvest. Met circa 100 collega’s werk je in een historisch pand dat van binnen is verbouwd tot een moderne, eigentijdse kantooromgeving. De cultuur op het bestuursbureau is informeel, men hecht veel waarde aan betrokkenheid en verbondenheid. Dit blijkt zeker ook tijdens de verschillende activiteiten zoals de jaarlijkse uitgaansdag voor personeel, de personeelsavond, het kerstdiner en diverse andere gezamenlijke activiteiten.

Stichting Carmelcollege biedt een afwisselende baan bij een lerende, veelzijdige organisatie waar veel ruimte is voor eigen (inhoudelijke) ontwikkeling. Flexibele werktijden en opleidingsmogelijkheden die voor de functie van belang zijn, zijn bespreekbaar.

Geïnteresseerd?
Stichting Carmelcollege heeft aan Siebert & Wassink opdracht gegeven om de juiste kandidaat te werven en selecteren. ‘Organisaties met talent versterken’ is de bedoeling van Siebert & Wassink Personeelsadvies. Met een breed palet aan HR-instrumenten, waaronder assessments, werving & selectie, organisatie- en leiderschapsontwikkeling, coaching en outplacement, helpt Siebert & Wassink organisaties om het juiste talent te scouten, optimaal te benutten en teamsucces duurzaam te vergroten. Als businesspartner van haar klanten in Twente en De Achterhoek, doet Siebert & Wassink alles wat het resultaat nodig heeft.

Reageren op deze functie kan tot 26 maart 2018 via het online sollicitatieformulier. Het streven is om de sollicitatieprocedure voor 1 mei 2018 af te ronden.

Neem voor meer informatie contact op met onze adviseur Pieter-Bas van Vliet, via 053-4803550.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, € 2.000 - € 3.000, HBO, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, > 10 jaar, Consultancy, Controlling, Financieel Adviseur, Onderwijs/Training, Overijssel