HR Cost Controller

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Avans Hogeschool heeft een vacature voor de functie van

HR Cost Controller
Breda | 0.8 – 1,0 fte

Jij ziet de gehele financiële kant van onze HR Business. Zo ben je in staat om om kosten en risico's in te calculeren. Daarmee houd je Personeel en Organisatie in control én draag je bij aan onze professionalisering.

Mooi werk
Je mag pionieren in ons nieuwe team HR Cost Control dat in beweging is naar zelforganisatie. Daarin heb je de kans om nieuwe structuren aan te brengen. Controleren, signaleren, adviseren, regisseren en processen verbeteren; het komt allemaal aan bod.

Het kader: maar liefst 3000 medewerkers, die allemaal maandelijks betaald moeten worden. Dat is een behoorlijke loonsom, inclusief pensioenen en sociale verzekeringen, en dus ook een groot deel van de totale kosten van Avans. Des te belangrijker dat we die kosten helder inzichtelijk en onder controle hebben.

Maar er is meer. Zo controleer je ook de financiële aansluiting salarisverantwoording en de afdrachten van onze buitenlandse medewerkers. Je maakt een controleplan, voert deelwaarnemingen uit op de salarisverwerkingen en WKR. En ook beoordeel je beslisbrieven van het UWV over personele voorzieningen. Jij checkt of alle financiële boekingen naadloos aansluiten op de registratie in het bronsysteem en op de rapportages.

Een veelomvattende verantwoordelijkheid dus. Maar op je lijf geschreven, want jij volgt graag alle ontwikkelingen in je vak, in de wet- en regelgeving en in alle financiële HR-regelingen. Welke HR-ontwikkeling er ook speelt, binnen of buiten Avans, jij vertaalt dat meteen naar eventuele financiële consequenties. En zie je de kans, dan pak je die als het gaat om kostenreductie. Zo help je onze organisatie verder.

Jouw plek als HR Cost Controller binnen Avans
Je vindt je plek binnen onze Diensteenheid Personeel & Organisatie (DP&O). DP&O bestaat uit de teams Advies & Consultancy, Services, Ontwikkelen@Avans, Health Services, Analyse, HR Cost Control en Staf. Vanuit DP&O adviseren en begeleiden we medewerkers, management en College van Bestuur van Avans Hogeschool op alle deelgebieden van HRM. Zelforganisatie, strategisch HRM, duurzaamheid en kwaliteit zijn de belangrijkste thema’s waar we ons als diensteenheid op richten. 

Het team HR Cost Control wordt jouw uitvalsbasis. Dit team bestaat uit 3 collega’s. We houden ons naast HR Cost Control bezig met managementinformatie. Hoewel we allemaal met heel verschillende taken bezig zijn, zetten we allemaal onze eigen kwaliteiten en kennis in om het team te versterken. Dat doen we door de beweging te maken naar zelforganisatie en ruimte te maken voor teamontwikkeling.

We bieden je
Een omgeving waar je de vrijheid krijgt om dingen te ontdekken en te verbeteren; zo halen we het beste uit je. We faciliteren je in jouw continue ontwikkeling, waarmee jij vervolgens bijdraagt aan onze verdere vakinhoudelijke en technische professionalisering. Verder bieden we je:

  • Een maandsalaris van minimaal € 3.638,- tot maximaal € 5.026,- bruto bij een fulltime aanstelling (schaal 11 cao hbo).
  • Een eindejaarsuitkering, die ongeveer gelijk is aan een 13de maand.
  • Allereerst een jaarcontract. Onze intentie is om na 2 jaar een vast contract te bieden, als alle omstandigheden dat toelaten.
  • Een contract als Beleidsadviseur. Dit is de officiële naam van de functie.

Jij past bij ons
Jij bent een ster met data en weet financiële cijfers via scherpe analyses om te toveren tot slimme acties om processen te verbeteren. Jij overziet het hele proces en grijpt direct in als deadlines op het spel komen te staan. Tegelijk heb je ook oog voor detail. Verder heb je: 

  • Een bachelor of master in bedrijfskunde, controlling of vergelijkbaar.
  • Ruime ervaring in een vergelijkbare functie binnen een grote omgeving.
  • Alle actuele zaken op een rijtje als het gaat om wet- en regelgeving in financiën, loonheffingen, pensioenen en sociale werknemersvoorzieningen.
  • Goed ontwikkelde skills in Excel Wizard en Microsoft BI.
  • Ervaring met het financieel pakket Business World van Unit 4 en eventueel Proquro en/of HR2Day. Dat zou echt top zijn.

Vernieuwend Avans
Groot, maar kleinschalig. Betrokken. Persoonlijk. Dat is Avans. Hier kun je jezelf zijn. Je krijgt met jouw unieke ideeën en inzichten bij ons alle ruimte. Dat past bij ons lerende en ondernemende karakter. We bieden optimaal flexibel onderwijs in co-creatie met het werkveld. En we veranderen continu mee met de wereld om ons heen. We willen steeds meer  maatwerk aanbieden, waarbij studenten gedeeltelijk zelf hun eigen leerroute bepalen. Dat is onze Ambitie voor 2025. Ontdek Avans als werkgever via deze verhalen

Draag bij aan onze ambitie
Zie je een mooie rol voor jezelf in het nóg verder professionaliseren van ons onderwijs? Solliciteer dan uiterlijk 9 januari 2022 via de sollicitatiebutton. Vertel ons in je motivatie waarom jij zin hebt in deze uitdaging. Heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Janneke Verschoor, Senior Coördinator team Analyse, 088-5256549.

Wij doen ons best om je binnen 2 weken na de sluiting van de vacature een update te geven over jouw sollicitatie. Avans is van 23 december tot en met 1 januari gesloten.

Wij vinden onze kandidaten zelf, dus met acquisitie doen we niets


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, Audit, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Auditor, Financiele Administratie, Financial Controller, Noord-Brabant, Onderwijs/Training