Business controller

Als business controller bij VluchtelingenWerk analyseer je de ene dag aangeleverde cijfers en schrijf je een advies voor de managers die jij ondersteunt. De volgende dag ben je op pad en adviseer je op locatie de managers over de te nemen vervolgacties. Vervolgens kom je met je collega’s van het team Control bij elkaar om trends te bespreken en verder te werken aan een dashboard voor managers. De ochtend erna werk je aan de business case voor de nieuwe offerte die we gaan uitbrengen in een gemeente. Die middag signaleer je dat een van de productgroepen die je onder je hoede hebt, afwijkt van de begroting en gaat het gesprek hierover aan. Kortom: geen dag is voor jou hetzelfde.

Wat ga je doen?
Naast het opzetten en coördineren van de planning- en controlcyclus draag je bij aan de optimale inrichting van de primaire bedrijfsprocessen en verantwoordingsprocessen van VluchtelingenWerk. De organisatie heeft veel verschillende financiers met diverse verantwoordingseisen. In deze nieuwe en uitdagende functie bij VluchtelingenWerk vervul je o.a. de volgende belangrijke taken:

• Je coördineert de planning- en controlcyclus en je ondersteunt managers met het opstellen van de begroting, maakt managementrapportages, verschillenanalyses en daaruit resulterende prognoses.
• Je assisteert bij het opstellen van de jaarrekening voor jouw onderdeel.
• Je adviseert managers over financiële en controlvraagstukken, je analyseert rapportages en zorgt voor sluitende business cases.
• Je vertaalt conclusies en analyses uit de rapportage van de financiële administratie naar een advies voor het management.

Wie ben jij?
Je hebt HBO+ werk- en denkniveau met een vakgerichte opleiding financieel management, controlling of bedrijfskunde. Ook heb je kennis van en ervaring met planning- en controlcycli, het opstellen van managementinformatie en bedrijfsvoerings- en verantwoordingsprocessen. Je slaat Vacature een brug tussen financiën en business door de organisatiestrategie te vertalen in de benodigde stuurinformatie en gaat hier het gesprek over aan. Je hebt uitstekende kennis van Excel, AFAS Financieel en data-visualisatietools en -pakketten. Het is een pré als je ervaring hebt met subsidies, de RJ640 of RJ650. Je bent in staat om goede analyses te maken van bedrijfseconomische vraagstukken, signaleert tijdig risico’s en neemt initiatief om werkprocessen te verbeteren. Verder ben je zeer nauwkeurig en heb je uitstekende adviesvaardigheden. Je werkt niet alleen graag samen met je teamleden maar ook met andere teams en levert als sparring partner een actieve bijdrage aan het gezamenlijke resultaat.

Wat we bieden
VluchtelingenWerk biedt een salaris tussen € 2.884,- en € 4.252,- bruto per maand (schaal 9), op basis van een 36-urige werkweek. VluchtelingenWerk kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Sociaal Werk, zoals een individueel keuzebudget (IKB) waarbij je maandelijks 17,05% over je bruto maandsalaris opbouwt. De precieze invulling van werktijden en werkplaats is in overleg, waarbij je de mogelijkheid hebt om flexibel en hybride te werken. Aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.

Over de organisatie en jouw team
Overal ter wereld moeten mensen vluchten voor hun leven vanwege oorlog, politiek geweld, hun seksuele geaardheid, afkomst of religie. Wie in Nederland terechtkomt, kan rekenen op de ondersteuning van VluchtelingenWerk. Van aankomst tot zelfredzaamheid. Daar zetten 12.500 bevlogen vrijwilligers en honderden betaalde krachten zich dagelijks voor in.

Op dit moment bereiden we een grote fusie voor waarbij alle regionale stichtingen en het landelijk bureau van VluchtelingenWerk samensmelten tot één stichting op 1 januari 2022. Deze fusie leidt tot nieuwe teams met nieuwe opdrachten waarbij veel opgezet en gepionierd moet worden.

Jij komt als business controller in het nieuwe team Control terecht met zes andere collega’s. Dit team valt onder de directie Bedrijfsvoering. Je werkt nauw samen met de senior business controller en de andere teamleden. Je legt verantwoording af aan de manager Control.

Heb je belangstelling?
Lees eerst de uitgebreide functiebeschrijving. Herken je je in de beschrijving en wil je graag bij VluchtelingenWerk werken? Stuur dan je sollicitatie vóór 10 januari a.s. naar werkenbij@vluchtelingenwerk.nl t.a.v. Karin Potma (manager Control per 1 januari 2022), onder vermelding van functie, vacaturenummer 17 en vacaturebron. Heb je nog aanvullende vragen over de functie, mail dan ook naar het genoemde mailadres. Online screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure

VluchtelingenWerk Nederland nodigt mensen met een vluchtelingenachtergrond nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Acquisitie n.a.v. de advertentie wordt niet op prijs gesteld, delen in je netwerk wel


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, < 1 jaar, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, Parttime, € 2.000 - € 3.000, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Controlling, Business Controller, Non-profit organisaties, Noord-Holland