Manager Financiën en ICT bij AKROS in Amsterdam (32-36 uur, MT)

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Ben je een ervaren financiële professional en wil je meebouwen aan een moderne en toekomstbestendige maatschappelijke organisatie? Dan hebben wij een hele mooie uitdaging voor jou.

Ter versterking van ons managementteam zoeken wij een:
 

MANAGER FINANCIEN & ICT

(32-36 uur per week)

 

AKROS is een kinderopvang- en welzijnsorganisatie met hart voor mensen. Wij omarmen de verschillen tussen mensen en zien ieders eigenheid als kracht en basis voor een samenleving waarin we op een prettige manier met elkaar kunnen leven. AKROS zit in een uitdagende fase, waarin wij moderniseren en onze kinderopvang steeds meer integreren met het primair onderwijs. Ook ons aanbod op het gebied van taal & participatie voor volwassenen is volop in ontwikkeling. Binnen AKROS gaan we informeel met elkaar om, we zijn echte ‘doeners’, met humor maar respectvol en vanuit een positieve drive.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het proces van planning en control binnen de AKROS-groep, met 5 entiteiten, 22 vestigingen en 240 medewerkers. Je bent aanspreekpunt voor onze externe accountant. Je zorgt voor een gedegen financieel meerjarenbeleid en -prognose, inclusief subsidiebenutting.
 • Je monitort de efficiëntie en effectiviteit van de activiteiten en stelt daartoe begrotingen en rapportages op, waaronder liquiditeitsprognoses en investeringsberekeningen inclusief bijbehorende analyses. Bijvoorbeeld een business case voor een nieuwe kinderopvanglocatie of project. De structuur en het proces van maand- en kwartaalrapportages binnen de groep ga je verder optimaliseren, zodat MT-leden, Locatiemanagers en Projectleiders grip hebben en houden op hun resultaat.
 • Je bent daarnaast verantwoordelijk voor een betrouwbare vastlegging van de bedrijfsadministratie en voor een goede inrichting van de administratieve processen. Je geeft leiding aan de Medewerkers Financiële Administratie (4) en aan een Assistent-Controller.
 • Je rapporteert aan de Directeur-Bestuurder en bent haar financiële klankbord op tactisch en strategisch niveau. Je bent vraagbaak voor MT-collega’s. Daarnaast informeer je de Raad van Toezicht over de inhoud en voortgang van de planning en control cyclus. Je woont structureel de vergaderingen van de audit-commissie en op onderwerp de vergadering van de Raad van Toezicht bij.
 • Je bent verantwoordelijk voor ICT-zaken, die op dit moment bij een externe partij zijn ondergebracht. In 2022 ligt er de uitdaging om het ICT-beleid en functie te evalueren en zo nodig anders in te richten.

Waar kom je te werken?

Je maakt deel uit van het MT dat bestaat uit de Directeur-Bestuurder, Manager Kinderopvang, Manager Kwaliteit en Innovatie, Manager Taal en Participatie en de HR Manager. Ieder heeft zijn eigen focus, maar gezamenlijk ligt er een belangrijke opgave voor verdere modernisering en het leggen van een financieel gezonde basis in de komende jaren.

Zo maak jij het verschil:

Je beschikt over een groot cijfermatig inzicht en ondernemende instelling. Je denkt in oplossingen en weet anderen hierin mee te nemen. Je bent in staat de financiële functie een stap verder te brengen, inhoudelijk en qua systemen en processen. Je bent gedreven om vanuit jouw vakgebied bij te dragen aan het verbeteren van het resultaat van de exploitatie. Terwijl de maatschappelijke doelstelling van AKROS je daarbij nog meer motiveert. Je geeft gemakkelijk leiding aan een team, kunt goed delegeren en weet hoe je medewerkers kunt faciliteren om hun beste werk te leveren.

Wat breng je nog meer mee?

 • Academisch werk- en denkniveau met een afgeronde relevante HBO/universitaire opleiding.
 • Sterk bedrijfsmatig en analytisch inzicht.
 • Ruime ervaring als financieel manager/controller.
 • Gespecialiseerde kennis op het gebied van financiën, formatie, planning & control, subsidies, financiële administratie en bedrijfsvoering.
 • Ervaring en/of aantoonbare affiniteit met ICT.
 • Aantoonbare ervaring met financiële (data)analyse en herstructureringsvraagstukken.
 • Uitgebreide ervaring met moderne geautomatiseerde gegevensverwerking en/of kennis van Afas financieel is een pre.
 • Ervaring in een organisatie met maatschappelijke financiering en/of kinderopvang is een pre.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, mensgerichtheid en sterk in samenwerken.
 • Weet medewerkers te motiveren op basis van vertrouwen en het geven van autonomie in de uitvoering van het werk.
 • Een pragmatische en resultaatgerichte werkwijze.

Ons aanbod

 • Een marktconform salaris gebaseerd op kennis, ervaring en opleiding (CAO Kinderopvang).
 • Werken bij een maatschappelijke organisatie.
 • Samenwerken met een hecht team van enthousiaste collega’s.
 • Een inhoudelijke uitdaging met veel verantwoordelijkheid, waarin je verder gaat ‘bouwen’, invloed hebt op de prestaties van AKROS in de markt en een grote mate van eigen inbreng hebt.
 • Flexibele werktijden met de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken.
 • Goed bereikbaar kantoor in hartje Amsterdam West.

Interesse?

Dan maken wij graag met je kennis! Jouw motivatiebrief met CV ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk en in ieder geval voor 23 december 2021. Sollicitaties worden bij binnenkomst direct in behandeling genomen. Je kunt deze sturen ter attentie van: Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang, Margit de Lange o.v.v. ‘AKFM02’ via het e-mailadres sollicitatie@vanheklelieveld.nl.

Na een voorselectiegesprek met Margit de Lange op het kantoor van Van Hek & Lelieveld Finance & HR in Zoetermeer zal een selectie worden gemaakt van kandidaten die worden uitgenodigd voor een persoonlijk selectiegesprek bij AKROS.

Informatie

Voor eventuele vragen over de inhoud van de functie kun je een app sturen via het nummer 06-174 331 33 of een e-mail sturen met jouw vragen en contactgegevens aan Margit de Lange via het e-mailadres sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Zij zal op een passend moment contact met jou opnemen.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO+, Parttime, HBO, 5-10 jaar, > 10 jaar, Controlling, Financiele Administratie, Gezondheidszorg/Welzijn, Randstad, Controller, Onderwijs/Training, Financieel Manager, Noord-Holland