Senior Adviseur Planning & Control

Wil jij een bijdrage leveren aan het verbeteren van een belangrijke taak die we als gemeenten hebben: verantwoord en op een inzichtelijke manier omgaan met het publieke geld dat we besteden?  Dan hebben wij  vanuit de BAR-organisatie een mooie kans voor jou. Door pensionering van een van onze collega’s is er binnen ons team in Albrandswaard behoefte ontstaan aan jouw kennis en ervaring op het gebied van Planning & Control.

Voor het team Financieel Specialisten zoeken wij per direct een:

Senior Adviseur Planning & Control

(36 uur/week) / Albrandswaard

Wat ga je doen als Senior Adviseur Planning en Control?
Drie gemeenten financieel gezond houden: dat is de opdracht aan de vijf teams die tezamen het cluster Financiën vormen. Alles wat met financiën te maken heeft, is in dit cluster gebundeld. We zijn verantwoordelijk voor het bepalen van de financiële strategie en adviseren managers, teamleiders en andere medewerkers bij belangrijke beslissingen. We stellen de P&C-producten op voor de drie gemeenten en de gehele BAR-organisatie en verwerken de boekhouding.

Je hebt het totaalbeeld op de gemeentelijke financiën van de gemeente Albrandswaard. Je volgt relevante ontwikkelingen en je bent aanspreekpunt en sparringpartner van de portefeuillehouder Financiën. Je voert waar mogelijk verdere verbeteringen door, zowel als zelfstandig team, maar natuurlijk ook in nauwe samenspraak met alle betrokkenen zoals het Regieteam Albrandswaard en de Planning & Control teams van de andere twee gemeenten.

Daarnaast werk je ook organisatie breed. Je draagt bij aan het continu verbeteren en versterken van de financiële functie. Je participeert o.a. in het project ‘Doorontwikkeling P&C’ met als doel om binnen de drie gemeenten het Planning & control instrumentarium door te ontwikkelen. Het gaat bijvoorbeeld over het verder uitnutten van de functionaliteiten binnen het gezamenlijk P&C softwarepakket, maar ook om het creëren van meer eenheid in de manier waarop de gemeenten hun begroting, tussenrapportages en jaarrekening opstellen. En natuurlijk het onderling goed afstemmen van alle processen voor planning & control.

Wat wij vragen?
Voordat jij solliciteert als onze nieuwe Adviseur Planning en Control, vragen wij het volgende:

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en ruime ervaring met het opstellen van P&C-documenten binnen een grote organisatie met complexe besluitvormingsprocessen;
 • Je hebt ervaring met besluitvormingsprocessen binnen gemeenten, dit is een pré;
 • Je beschikt over een flinke dosis politieke sensitiviteit en bent redelijk op de hoogte van wet- en regelgeving op het vlak van planning & control binnen gemeenten;
 • Je hebt gevoel voor cijfers en het is meer dan handig dat je kunt werken met een softwaretool op het gebied van P&C;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van Planning en Control.

Uiteindelijk gaat het ons vooral om je persoonlijkheid! Zo kun je het voortouw nemen in verandering, ben je op alle niveaus een innemende gesprekspartner en kijk je zowel vanuit een helicopterview als met oog voor detail naar je vakgebied. Daarbij ben je als teamspeler in staat om veel verschillende partijen rond een gezamenlijk doel te verbinden, kun je uitstekend zelfstandig werken, maar ben je ook een inspirerende voortrekker in een team. Innovatief, creatief, communicatief en resultaatgericht, tot slot, zijn kwalificaties waarin jij je zeker herkent.

Wie zijn wij de BAR-organisatie:
De BAR-organisatie is een jonge organisatie met een uniek profiel. Wij zijn de ambtelijke organisatie die werkt voor drie autonome gemeenten met eigen besturen: Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Soms werken deze vergaand samen en soms kiezen ze een hele eigen richting. Als BAR-organisatie stimuleren en ondersteunen we beide en helpen bestuurders en partners hierin de juiste keuzen te maken. Dit alles lees je terug in onze missie.

Werken bij de BAR-organisatie, dat betekent: meer dan 800 medewerkers, allemaal met hun eigen deskundigheid, samen aan de slag voor Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 125.000 inwoners en drie gemeentebesturen: uniek en uitdagend!

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Koen Suijkerbuijk, teamleider Financieel Specialisten, op telefoonnummer 0180 698 483 of via k.suijkerbuijk@bar-organisatie.nl.

Wat hebben wij te bieden?
Je hebt aan de BAR-organisatie een inspirerende werkgever. Je krijgt de ruimte om nieuwe wegen te verkennen en processen te verbeteren. Dit biedt jou veel mogelijkheden om verder te ontwikkelen. Iets waar wij je graag in faciliteren. We doen veel aan opleiding en ontwikkeling en stimuleren mobiliteit, onder meer via onze eigen BAR-academie en het Centrum voor Ontwikkeling en Mobiliteit (COM).

Binnen het cluster Financiën is er een leuke en positieve werksfeer waarbij plezier en hard werken hand in hand gaan! Verder bieden wij het volgende aan:

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd;.
 • afhankelijk van ervaring word je ingeschaald tussen €3.491,- en €5.067,- bruto per maand op basis van een 36 urige werkweek;
 • een individueel keuzebudget (17.05% van het bruto jaarsalaris);
 • deelname aan de ABP-pensioenregeling;
 • reiskostenvergoeding (woon-werkverkeer);
 • ouderschapsverlofregeling.

Solliciteren
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en spreekt de functie je aan, stuur dan voor vrijdag 7 januari 2022 je motivatiebrief en CV zo snel mogelijk door middel van de button ‘solliciteer direct’.

Tijdens de looptijd van de sollicitatieprocedure kan het zijn dat je uitgenodigd wordt voor een sollicitatie gesprek.
Het aanvragen van een VOG is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met het COM via com@bar-organisatie.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Planning & Control, Adviseur Planning en Control, gemeentewerk, financieel, P&C-documenten.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Controlling, Gemeente, Zuid-Holland, Controller, Financieel Adviseur, Overheid