Adviseur Interne Controle

Adviseur Interne Controle
Dordrecht, 36 uur per week

Wil jij als Adviseur Interne Controle een maatschappelijke impact maken. Wil je dat doen vanuit jouw passie voor (Sociaal Domein) processen? Zoek jij een organisatie die voorop loopt en die aan de vooravond staat van een doorontwikkeling waardoor jij veel ruimte krijgt om zelf jouw functie in te richten? Dan ben jij de collega die wij zoeken!

Wat ga je doen?
Als Adviseur Interne Controle is het jouw uitdaging om aan de voorkant betrokken te worden bij processen, waardoor je de controlfunctie goed en tijdig kunt inrichten.

Jij toetst nieuwe processen vooraf, tijdens het ontwerp (beleid) en achteraf op rechtmatigheidsaspecten. Hierbij heb je oog voor en weet je goed om te gaan met dilemma's die ontstaan bij "werken vanuit de bedoeling" en gestelde wettelijke kaders. Over 2021 gaat de accountant de verantwoording van het college toetsen op getrouwheid. De werkzaamheden van de Adviseur Interne Controle richt zich primair op de voorbereiding van de uiteindelijke verantwoording.

Maar dat is niet alles, want als adviseur interne controle ga je ook aan de slag met:

 • Rapportages maken en afstemmen met directie en de concerncontroller. Het betreft hier bijvoorbeeld IC-jaarplannen inclusief VIC en rechtmatigheidsverantwoording.
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren van het management van afdelingen over mogelijke verbeteringen in processen en controles.
 • Maken van organisatie brede risicoanalyses, steekproeven trekken en adviseren over de beheersbaarheid van de risico’s.
 • Meedenken bij het opstellen van een intern controleplan, bijdragen aan de interne controle rapportage.
 • Het dagelijkse aanspreekpunt voor de accountant in het jaarrekeningproces en bij de interim controles te zijn.


Wat neem je mee?
Jij bent in staat om vanuit de relatie te werken. Hierbij laat je naast inlevingsvermogen ook organisatiesensitiviteit zien. Voor het management en je collega’s ben je een stevige gesprekspartner, gericht op samenwerking, maar zorg je wel voor duidelijke borging van afspraken. Het helpt dat je ingewikkelde zaken simpel weet uit te leggen. Je pakt de regie waar nodig, toont eigenaarschap en zet jouw communicatieve skills in om tot de beste resultaten te komen.

Naast een flexibele en nieuwsgierige instelling, analytische vaardigheden en een nieuwsgierige instelling beschik jij over:

 • minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
 • aantoonbare relevante werkervaring & kennis van interne controle en bij voorkeur ook met systeemcontroles;
 • kennis van en ervaring met procesmanagement.


Waar kom je te werken?
Binnen de SDD valt de Verbijzonderde Interne Controle (VIC) onder de stafafdeling Middelen, die sectoroverstijgend werkt. Het team VIC bestaat uit 4 adviseurs Interne Controle, die ieder processen van de Sociale Dienst (WMO, Werk & Inkomen, Minimabeleid, Schuldhulpverlening en de ondersteunende (PIOFAH) processen) toetsen op rechtmatigheid. Wij zijn een hecht team van zeer bevlogen en betrokken collega's.

Wie zijn wij?
De Sociale Dienst Drechtsteden is een regionale Sociale Dienst en werkt voor zeven gemeenten in de Drechtsteden. Wij zijn in grootte de vijfde Sociale Dienst van Nederland. We bedienen een gebied van 290.000 inwoners. Bij ons werken ruim 450 medewerkers. Samen werken wij aan optimale dienstverlening aan klanten en bezoekers.

De Sociale Dienst Drechtsteden heeft een stevige ambitie en de visie die ertoe moet leiden dat alle inwoners van de Drechtsteden zelfstandig en volwaardig kunnen leven, werken, wonen en meedoen. Waar dat niet lukt, helpen we die mogelijkheden vergroten, waarbij we streven naar het leveren van maatwerk. Daarbij staan drie opgaven centraal: versterken van bestaanszekerheid, ontwikkelen naar werk en zorgen voor ondersteuning.

Wat bieden we jou?
Wij bieden je een uitdagende en veelzijdige functie binnen een klein en hecht team dat samen de schouders eronder zet in een dynamische omgeving die innoveert en voortdurend verandert en daarbij bewust de randen van de wet- en regelgeving opzoekt om onze klanten zo goed mogelijk te helpen.

Je krijgt uitdagende verantwoordelijkheden in een dynamische regionale overheidsorganisatie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:

 • Een werkweek van 36 uur (fulltime) met een salaris van maximaal € 4.048,- (salarisschaal 9, cao sgo) bruto per maand. Een arbeidsmarkttoelage is bespreekbaar.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar. Bevalt het van beide kanten, dan krijg je bij ons een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
 • Opbouw pensioen via ABP.
 • Plaats- en tijdonafhankelijk werken. Je kunt zelf je werktijden bepalen, uiteraard in overleg met teamgenoten, zolang het werk maar af komt.


Wij investeren in opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Wij zorgen er samen met jou voor dat jouw talent optimaal benut wordt, zodat je het beste uit jezelf haalt!

Solliciteren of meer weten?
Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Neem dan contact op met Jacqueline Koopmanschap, Afdelingshoofd Middelen, via 06-83170044.

Solliciteer direct op deze mooie functie! Vul het sollicitatieformulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse voor 11 januari 2022 tegemoet.

Goed om te weten, wij vragen van al onze medewerkers een recente verklaring omtrent gedrag. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Consultancy, Controlling, Zuid-Holland, Financial Controller, Financieel Adviseur, Overheid