Senior medewerker financiële administratie

Senior medewerker financiële administratie
32-36 uur

Als Senior medewerker financiële administratie heb je een veelzijdig takenpakket binnen de financiële administratie en op het gebied van functioneel applicatiebeheer. Je bent in staat het totaaloverzicht te houden, onderlinge verbanden te zien en kan je hoofd- en bijzaken scheiden. Ook wordt van je verwacht dat je meedenkt en adviseert over de financiële administratie en het functioneel applicatiebeheer (voor de applicaties SAP/Civision en LIAS).

Je bent onder andere verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:

  • De periodieke afsluitingen van de financiële administratie.
  • Het maken van financiële overzichten ten behoeve van de begroting en de jaarrekening.
  • Het waarborgen van een actuele, juiste en volledige financiële administratie.
  • Het opstellen en verwerken van memoriaalboekingen en begrotingswijzigingen.
  • De juiste verwerking van zaken als de activa, reserves en voorzieningen, werkkostenregeling etc. in de financiële administratie en in de P&C producten.
  • Het samenstellen van dossiers voor de accountantscontrole.
  • Benodigde rapportages en managementinformatie, en bouwt indien nodig query’s en adviseert over deze rapportages.
  • Op basis van de ervaringen van de gebruikers en andere belanghebbenden richt je de werkprocessen in (gegevensvelden, faseringen, sjablonen en stuurrapportages) en zie je toe op goed gebruik van de applicaties.
  • Implementatie van nieuwe versies van de software, waarvoor je regelmatig contact hebt met de leverancier van de software.


Kortom je fungeert als vraagbaak en kunt financiële gegevens vertalen naar informatie voor de gebruikers, financieel adviseurs en teammanagers. Ook adviseer je over het rekeningschema en de toepassing van het besluit begroting en verantwoording (BBV). Al met al zorg je er samen met je collega’s voor dat onze financiële administratie actueel, juist en volledig is. Daarnaast zorg jij er samen met je collega’s voor dat door het gebruik van de applicaties Civision/SAP en LIAS iedereen beter het werk kan doen.

Functie-eisen

  • Je beschikt over een afgeronde financiële of economische hbo-opleiding.
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken bij een gemeente, maar dit is geen vereiste.
  • Je hebt affiniteit met ICT en bent digitaal vaardig.
  • Je bent communicatief en kan goed samenwerken.
  • Je kan hoofd- en bijzaken goed onderscheiden.
  • Je gaat nauwkeurig te werk.
  • Je bent integer en kan goed met vertrouwelijke informatie omgaan.
  • Je draagt bij aan het team door een kritisch opbouwende blik.


Ons aanbod
Een mooie en veelzijdige functie in een organisatie waarin met plezier wordt gewerkt. Het salaris is maximaal € 4.561, - bruto per maand (salarispeil 1 december 2021) bij een fulltime dienstverband (36 uur). We bieden een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
We hebben uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een Individueel Keuzebudget van 17,05% van het salaris, flexibele werktijden en ruime ontwikkelfaciliteiten.

Onze organisatie
Na een periode van samenwerking met de gemeente Wassenaar zijn we per 1 september als zelfstandige gemeente verdergegaan. We werken vanuit onze drie kernwaarden: vakkundig, betrouwbaar en in eenvoud. Dit betekent onder andere dat we goede dienstverlening leveren, afspraken nakomen, efficiënt werken en zaken niet onnodig ingewikkeld maken. We werken op onderdelen opgavengericht en in samenwerking met inwoners, ondernemers en andere samenwerkingspartners.

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers goed in hun vel zitten en het naar hun zin hebben. Je krijgt daarom bij ons de kans om je talenten veelvuldig in te zetten. Er is een prettige, informele werksfeer en we bieden veel ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Kijk ook op www.voorschoten.nl/werken-bij-voorschoten voor meer informatie.


Jouw werkplek
De organisatie is onderverdeeld in vier domeinen: Mens & Samenleving, Fysieke Leefomgeving, Organisatie, en Publiek & Bestuur. Je komt te werken bij het domein Organisatie in het team Financiën & HR. Het team adviseert over en implementeert heldere organisatie brede afspraken op financieel en HR-gebied. Denk aan de juiste toepassing van wet- en regelgeving, zoals het besluit begroting en verantwoording en de financiële verordening. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de beheersing, optimalisering en het transparanter maken van de financiële en HR-werkprocessen. Ook de organisatie, coördinatie en uitvoering van de P&C-cyclus is onze verantwoordelijkheid evenals de uitvoering van de personele-, salaris- en financiële administratie. Het team telt ongeveer 20 medewerkers.

Solliciteren
Enthousiast? Solliciteer dan door jouw cv en motivatie uiterlijk in te sturen via het sollicitatieformulier op 16 december 2021. Voor vragen kun je contact opnemen met Jacko van der Windt, Teammanager Financiën & HR, via 0653406377.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Noord-Holland, Financieel Medewerker, Overheid