Investment Manager

Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Nederland NV - Oost NL - heeft ruimte voor een ervaren

Investment Manager
een Ondernemende Investeerder met Ontwikkelkracht

40 uur

verbindend – breed denkend - maatschappelijk betrokken

Je krijgt de kans om mee te werken aan de ontwikkeling en uitvoering van Perspectieffonds Gelderland (PFG), waarover Oost NL het fonds- en programmamanagement voert. Een uniek fonds met een maatschappelijke missie.

Heb jij een ondernemende geest, begrijp je hoe publiek ondernemerschap werkt, raak je gefascineerd door publiek private financieringen die gefocust zijn op maatschappelijk rendement? Dan is deze functie iets voor

De investment manager die wij zoeken is in staat om een businesscase te ontwikkelen en ‘investor ready’ te maken én is in staat om de businesscase te positioneren in het krachtenveld waarbinnen gewerkt wordt (het hierboven genoemde integrale programma).
Dat betekent dat je in deze rol zowel kennis van en ervaring met het ontwikkelen van businesscases en projecten alsook kennis en ervaring met het financieren ervan moet hebben.

Kortom:

  • Is deze combinatie je op het lijf geschreven?
  • Werk je makkelijk samen in verschillende gremia en weet je die met elkaar in verbinding te brengen?
  • Heb jij een ondernemende geest, begrijp je hoe publiek ondernemerschap werkt, raak je gefascineerd door publiek private financieringen die gefocust zijn op maatschappelijk rendement?
  • Heeft het proces en de begeleiding van financieringstransacties voor jou geen geheimen?
  • Neem jij weloverwogen, met alle risico’s in beeld, een gedurfd besluit?


Dan komen wij graag met jou in contact om te bekijken of wij een match zijn.

Jouw werk

  • Als investment manager van Perspectieffonds Gelderland ben je samen met het team verantwoordelijk voor het acquireren van leads/projecten.
  • Samen zetten wij onze ontwikkelkracht in om tot financierbare businesscases te komen.
  • Je bent een verbinder, zet samen met collega’s/netwerk jouw ontwikkelkracht in om ondernemers verder te helpen bij de ontwikkeling van hun innovatieve bedrijfs-/productplannen. Een goede landing en/of vestiging in Gelderland hoort ook bij dit integrale programma.
  • Je bent verantwoordelijk voor het investeringsproces (risicoanalyse, due diligence, structureren van de investering, zorgdragen voor goede interne en externe rapportages en goedkeuringen). Je begeleidt en beheert deze investeringen, met als doel bij te dragen aan maatschappelijke uitdagingen en de revolverendheid van het fonds.
  • Uiteraard werk je intensief samen met het team PFG, maar ook met alle andere zeer ervaren en professionele collegae binnen Oost NL en externe partijen.


Wat neem jij mee:

  • Een afgeronde hbo-/wo-opleiding;
  • Een aantoonbaar, bewezen scherp oog voor de financiële kant van business cases;
  • Passende en ruime (10 jaar+) werkervaring, zodat je goed en vertrouwd aan kunt schuiven bij ondernemers, in zowel de ontwikkelings- als de onderhandelingsfase;
  • Kennis van/ervaring met het opzetten van PPP’s (Publiek-Private-Partnerschap) is een pre;
  • Ervaring met het structureren van (complexe) projecten en financieringen;
  • Ervaring met dealmaking en dealstructuren is een voorwaarde;
  • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheid in het Nederlands en het Engels;
  • Een relevant netwerk.


Als persoon

  • ben je zelfstandig, initiatiefrijk, voortvarend, en open minded;
  • heb je een positief-kritische blik en een onafhankelijke oordeelsvorming;
  • zie je kansen en mogelijkheden maar zorg je dat je de risico’s ook goed in beeld hebt.
  • vind je het logisch om samen te werken en kennis te delen met collega’s, teams en externen;
  • ben je een verbinder en zie je alle mogelijke kruisbestuivingen binnen jouw en ons netwerk snel voor je;
  • heb je gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en organisatiesensitiviteit;
  • ben je maatschappelijk betrokken, wil je graag bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen en kun je dit goed koppelen aan economische uitgangspunten;
  • wil je Oost NL graag vertegenwoordigen in onze mooie regio.


Hoe doen wij ons werk?
Onze drie kernwaarden zijn integer, betrokken en vindingrijk en dat betekent dat de manier waarop wij zaken doen, voor ons net zo belangrijk is als financiële resultaten en maatschappelijk rendement (onze bijdrage aan de economie en werkgelegenheid in Gelderland en Overijssel).

Prettig werken vinden we belangrijk. Je kunt dan ook rekenen op aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en een flexibele werkomgeving met volop mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een eigen laptop, telefoon, thuiswerkvergoeding, een extra vergoeding voor kinderopvang en de mogelijkheid om parttime te werken is er een goede werk- en privébalans.
Wij hebben een mooie regeling voor zowel woon/werk- als zakelijke kilometers. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van het openbaar vervoer dat 100% wordt vergoed.

Over Oost NL
Oost NL is dé ontwikkelingsmaatschappij voor de provincies Gelderland en Overijssel (Oost-Nederland) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Wij zijn een onderneming met publieke aandeelhouders, gericht op het versterken van de economie en werkgelegenheid in een regio. Wij zijn een neutrale speler in de regio en hebben geen winstoogmerk. Wij nemen een onafhankelijke maar verbindende positie in tussen overheden, kennisinstellingen en ondernemers in het regionale ecosysteem van Oost-Nederland.

Oost NL werkt vanuit een maatschappelijke missie: bijdragen aan nieuwe doorbraken die we moeten en kunnen maken in Food, Health, Tech en Energy op weg naar een Duurzame Samenleving.

Bedrijven uit Oost-Nederland die actief zijn op deze maatschappelijke uitdagingen, helpen wij door samen te Innoveren, te Investeren en te Internationaliseren. We doen dit door samenwerken en kennisdelen tussen ondernemers te stimuleren, innovatieprojecten te begeleiden, (buitenlandse) bedrijven aan te trekken, campussen, open innovatiecentra en fieldlabs te ontwikkelen en risicodragend te investeren in kansrijke en innovatieve ondernemingen.

De missie van PFG is,
zoveel mogelijk bijdragen aan een gezond, veilig, schoon en welvarend Gelderland.

Het realiseren van oplossingen voor de grote maatschappelijke opgaven waarvoor Gelderland zich gesteld ziet, vraagt om een actieve rol van de overheid. Om nieuwe ideeën en oplossingen te introduceren en op te schalen, is PFG ontwikkeld. Daarmee nemen we drempels in het ontwikkelen en financieren van businesscases weg.

De visie van PFG is
dat businesscases als onderdeel van integrale programma’s een grotere kans op maatschappelijk en economisch rendement hebben.

Een integraal programma bestaat uit onderling samenhangende projecten, businesscases, financieringen en activiteiten (evenementen, marketing & communicatie e.d.).
Door de samenhang versterken ze elkaar, geven ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en creëren ze de randvoorwaarden voor het bewerkstelligen van maatschappelijke en economische impact, een aantrekkelijk vestigingsklimaat en investeringsbereidheid.

Cultuur van Oost NL
Oost NL en haar mensen zijn vitaal, ambitieus en ondernemend. Onze organisatie wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van veel kennis en kunde en de zich continu ontwikkelende diverse netwerken. Onze mensen zijn betrokken en enthousiast, hebben een grote maatschappelijke drive en geven energie. Er is diversiteit in gender, leeftijd en lengte van dienstverband.

Activiteiten
Oost NL voert haar activiteiten uit via drie bedrijfsonderdelen die geïntegreerd met elkaar samenwerken: Capital, Business Development en International.

Standplaats: Apeldoorn
Werkgebied: Gelderland en Overijssel
Salaris: Het bruto maandsalaris voor een ervaren investment manager is uiteraard afhankelijk van relevante kennis en ervaring en ligt doorgaans tussen de € 6.700,- en € 7.700,- bij een fulltime dienstverband.
Vakantiedagen: 37 bij een fulltime (40 uur) dienstverband.

Wil je meer informatie?
Neem dan gerust contact op met Freek Welling (06 – 8185 7315) of Pieter Dillingh (06 – 5161 8513), management team PFG.

Reageren?
We nodigen je van harte uit om voor te reageren voor 5 december 2021. Je kunt je CV en motivatiebrief via onze sollicitatiepagina uploaden.

De reactietermijn is tot en met 5 december 2021.
Dinsdag 7 december gaan wij de ontvangen reactie bekijken.
Diegene die uitgenodigd worden voor eerste gesprek worden hierover telefonisch benaderd.
De eerste gesprekken vinden plaats op 14 december.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Investment, Investment Management, Projectfinanciering, Investeerder, hbo, wo


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, > 10 jaar, Risk Management, Gelderland, Financieel Manager, Zakelijke dienstverlening