Senior financieel adviseur

Senior financieel adviseur
36 uur per week

Als senior financieel adviseur werk je samen met je collega’s van het team Financiën aan kaderstelling, advisering en de totstandkoming van de P&C-producten van de gemeente Voorschoten. Je adviseert managers en bestuurders op (complexe) vraagstukken en voert overleg met de verschillende afdelingen. Je bent je bewust van de politiek-bestuurlijke omgeving en toetst of stukken passen binnen de vastgestelde (financiële) kaders. Dit betekent in de praktijk dat:

 • Je adviseert bij het opstellen van college- en raadsvoorstellen, verbonden partijen (o.a. gemeenschappelijke regelingen) en projecten.
 • Je signaleert proactief risico´s, knel- en/of verbeterpunten.
 • Je volgt en signaleert interne en externe ontwikkelingen en vertaalt deze naar mogelijke (financiële) consequenties voor de gemeente.
 • Je hebt een belangrijke rol in de gemeentelijke planning-en-controlcyclus bij de totstandkoming van de jaarlijkse kadernota, begroting, voor- en najaarsnota en jaarstukken.
 • Je draagt bij aan de totstandkoming van financiële beleidskaders.
 • Naast een inhoudelijke adviseursrol draag je ook bij aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van het team en de samenwerking met andere afdelingen en bestuur.


Functie-eisen

 • Je beschikt over wo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en bent politiek- en omgevingssensitief.
 • Je benadert vraagstukken integraal, vanuit een helikopterview en schakelt hierin makkelijk.
 • Je bent communicatief, legt makkelijk contact, betrekt mensen en weet draagvlak te creëren met mensen binnen en buiten de organisatie en je wordt gewaardeerd als gesprekspartner.
 • Je bent iemand die het leuk vindt om samen te werken en toe te werken naar een concreet resultaat.
 • Je bent analytisch sterk, neemt initiatief en bent flexibel.
 • Je bent energiek en beschikt over de humor en relativeringsvermogen.


Ons aanbod
Een mooie en veelzijdige functie in een organisatie waarin met plezier wordt gewerkt. Het salaris is maximaal € 5.247,- bruto per maand (salarispeil 1 december 2021) bij een fulltime dienstverband (36 uur). We bieden een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.

We hebben uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een Individueel Keuzebudget van 17,05% van het salaris, flexibele werktijden en ruime ontwikkelfaciliteiten.

Onze organisatie
Na een periode van samenwerking met de gemeente Wassenaar zijn we per 1 september als zelfstandige gemeente verder gegaan. We werken vanuit onze drie kernwaarden: vakkundig, betrouwbaar en in eenvoud. Dit betekent onder andere dat we goede dienstverlening leveren, afspraken nakomen, efficiënt werken en zaken niet onnodig ingewikkeld maken. We werken op onderdelen opgavengericht en in samenwerking met inwoners, ondernemers en andere samenwerkingspartners.

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers goed in hun vel zitten en het naar hun zin hebben. Je krijgt daarom bij ons de kans om je talenten veelvuldig in te zetten. Er is een prettige, informele werksfeer en we bieden veel ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Jouw werkplek
De organisatie is onderverdeeld in vier domeinen: Mens en Samenleving, Fysieke Leefomgeving, Organisatie en Publiek en Bestuur. Je komt te werken bij het domein Organisatie in het team Financiën en HR. Het team adviseert over en implementeert heldere organisatie brede afspraken op financieel en HR-gebied. Denk aan de juiste toepassing van wet- en regelgeving, zoals het besluit begroting en verantwoording en de financiële verordening. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de beheersing, optimalisering en het transparanter maken van de financiële en HR-werkprocessen. Ook de organisatie, coördinatie en uitvoering van de P&C-cyclus is onze verantwoordelijkheid evenals de uitvoering van de personele-, salaris- en financiële administratie. Het team telt ongeveer 20 medewerkers.

Solliciteren
Enthousiast? Solliciteer dan door jouw cv en motivatie uiterlijk in te sturen op 5 december 2021 via het sollicitatieformulier. Voor vragen kun je contact opnemen met Jacko van der Windt, teammanager Financiën en HR, via 06-53406377. De selectiegesprekken zijn op dinsdag 7 december a.s. in de middag. Kijk ook op www.voorschoten.nl voor meer informatie over onze organisatie.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 3-5 jaar, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Consultancy, Gemeente, Zuid-Holland, Randstad, Financieel Adviseur, Overheid