Financieel-economisch medewerker

Financieel-economisch medewerker
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Functieomschrijving
Als financieel-economisch medewerker ben je vanuit het Economic Networks Abroad HQ verantwoordelijk voor het financieel beheer van de kosten van het landbouwattachénetwerk. Met 120 uitgezonden en lokale medewerkers verbindt het netwerk Nederlandse producten, kennis en innovaties aan internationale uitdagingen en kansen in het agro- en natuurdomein. Dankzij jouw inzet als financiële vraagbaak draag jij vanuit Den Haag met het netwerk bij aan het verdienvermogen van Nederland in het buitenland.

In deze afwisselende baan krijg je een breed pakket aan werkzaamheden op financieel-administratief gebied. Zo plan, rapporteer en verantwoord je volgens de opdrachtcyclus. Je controleert proactief of de opdrachten van het landbouwattachénetwerk (LAN) in lijn lopen met de cyclus en je stuurt bij als dat nodig is. Dat doe je in overleg met de controller en de coördinator van het LAN.

Je zorgt voor de juiste externe en interne rapportages op opdrachtniveau en voor het opstellen van uitputtingsramingen voor het LAN en het programma Internationale Agroketens (PIA) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Je handelt de jaarlijkse loonkosten, 3W-facturen en PIA-facturen af in BAS. Ook voer je de KMA (Kwaliteit Medewerker Administratie) in EBS voor LAN-opdrachten. En je monitort de administratieve verwerking van inkopen en de voortgang van het inkoopaanvraagproces. Verder maak je je de Aanvullende CAO Rijk Uitzendingen en het Handboek LAN eigen, en doe je voorstellen voor nieuwe instructies. En je verzorgt de financieel-administratieve afhandeling van de reizen van de medewerkers.

Na een leertraject ben je verantwoordelijk voor het financiële deel van de jaarplancyclus voor het LAN en houd je je onder meer bezig met budgetten. Dan ben je ook de financiële vraagbaak van het LAN-netwerk.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt ervaring met (controle op) de financiële administratie van een netwerk van kantoren in het buitenland.
 • Je hebt goede kennis van BAS en MS Office-applicaties, en je bent een expert in Excel.
 • Je hebt goede kennis van de verrekeningssystematiek van de Financiële Services Organisatie.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.
 • Je hebt een goed gevoel voor cultuurverschillen.

Competenties

 • plannen en organiseren
 • samenwerken
 • analyserend vermogen
 • stressbestendigheid
 • oordeelsvorming
 • resultaatgerichtheid
 • flexibiliteit
 • klantgericht

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau:
schaal 9
Maandsalaris: Min €2.881 – Max. €4.070 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Na sluitingsdatum zijn de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer te zien. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Solliciteren?
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financieel Medewerker, Overheid