Financieel Controller

Stichting Kinderpostzegels geeft kinderen in binnen- en buitenland kansen op een betere toekomst. Met onze projecten stimuleren we gelijke ontwikkelingskansen voor ieder kind. Stichting Kinderpostzegels is bekend van de Kinderpostzegelactie, een oer-Hollandse traditie waarbij kinderen sinds 1949 de straat op gaan om producten te verkopen voor kinderen die het moeilijk hebben. Nu is Stichting Kinderpostzegels een hooggewaardeerde NGO met 35 vaste medewerkers, vele partners en € 15 miljoen inkomsten. In 2021 zijn we een nieuwe weg ingeslagen met uitdagende, bredere doelstellingen voor positionering, fondsenwerving, verkoopactiviteiten en kinderparticipatie.

Stichting Kinderpostzegels is volop in ontwikkeling en vanwege het vertrek van een van onze collega’s is er ruimte ontstaan voor een Financieel Controller (32 – 36 uur per week).

Binnen financiën gaat het om professioneel advies op basis van scherpe en heldere analyses. Als Financieel Controller ben je verantwoordelijk voor het inrichten, uitvoeren en bewaken van de Planning- en Control Cyclus en de inrichting en uitvoering van AO/IC (Administratieve Organisatie en Interne Controle) processen binnen Stichting Kinderpostzegels. Daarnaast ben je in staat om complexe vraagstukken goed samen te vatten en te presenteren aan het MT.

In deze functie ben je onder andere verantwoordelijk voor:
• het functioneel aansturen van twee collega’s;
• het adviseren en ondersteunen van het management ten behoeve van de financiële beheersing en sturing;
• het opstellen van de jaarlijkse begroting, de interne maand- en kwartaalrapportages;
• het opstellen en analyseren van prognoses;
• de uitvoering van diverse interne controles;
• het verzorgen van de jaarrekening;
• het contact met de accountant;
• deelname aan diverse (interne) projectteams.

Financiën valt onder de afdeling Bedrijfsvoering, waaronder ook projectcontrol, ICT en HR vallen. De afdeling bestaat uit tien medewerkers. Het team is nog volop in ontwikkeling. Vanuit jouw rol draag je bij aan de verdere inrichting en professionalisering van het team en het onderdeel Financiën. In deze rol heb je de nodige vrijheid en ontwikkelingsmogelijkheden om verder te groeien binnen jouw vakgebied. Je rapporteert aan het Hoofd Bedrijfsvoering. 

Gevraagde kennis en ervaring

Uiteraard blink jij uit met jouw stevige analytische en financiële kennis. Je durft verder te kijken dan de rest, zowel wanneer het gaat over de kleinste details als het oppakken van verbetermogelijkheden op de afdeling. Met andere woorden, je bent iemand die zelfstandig veel voor elkaar krijgt en initiatief durft te nemen. Je bent een stevige en doortastende persoonlijkheid, die zich prettig voelt in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Je bent in staat om je werkzaamheden zo te plannen dat je tijdig, samen met je team, de juiste en volledige financiële informatie aanlevert aan de verschillende stakeholders (MT, RvT, accountant enz.). Verder beschik je over:

• Een afgeronde financiële- of bedrijfseconomische studie (HBO+).
• Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
• Kennis van AO/IC- en planning- en control principes;
• Aantoonbare ervaring met het opstellen van jaarrekeningen volgens richtlijn RJ 650;
• Kennis van Excel en ERP-systemen, affiniteit met IT;
• Kennis van Visma en PowerBI is een pré;
• Vaardigheid in het opstellen van (financiële) rapportages;
• Een hands-on mentaliteit, type ‘meewerkend voorman’.

Wat bieden wij jou?

Het betreft een aanstelling voor 32 – 36 uur per week, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren bestaat daarna de mogelijkheid tot een vast dienstverband. Inschaling van het salaris vindt plaats volgens schaal 11 van de CAO Jeugdzorg (afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4896,00 op basis van 36 uur p/w). De CAO Jeugdzorg kent ook ruimhartige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een uitstekende pensioenregeling en een eindejaarsuitkering. De standplaats voor deze functie is Leiden.

Procedure

We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk zondag 7 december via ons online sollicitatieformulier. Kandidaten die worden geselecteerd voor de tweede gespreksronde krijgen een assessment aangeboden. Het resultaat van dit assessment wordt als input gebruikt voor het tweede gesprek. Het kunnen overleggen van minimaal twee referenties en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maken tevens onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure.

Meer weten?

Heb je inhoudelijke vragen over vacature neem dan contact op met Merlijn van Steveninck, merlijn@kinderpostzegels.nl.
Heb je vragen over de procedure, dan kun je contact opnemen met Kim van Leeuwen, HR Adviseur op +31 71 525 98 38 of  via hr@kinderpostzegels.nl.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Controlling, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Randstad, Controller, Financial Controller, Non-profit organisaties