Gemeenteadviseur Financiën

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

HLTsamen is op zoek naar een

Gemeenteadviseur Financiën
36 uur

Snap jij dat je mensen niet overtuigt met spreadsheets en grafieken, maar dat een helder verhaal, zonder jargon, wonderen doet? En heb je er lol in om jouw klanten op die manier te winnen voor je adviezen? Dan is de functie van gemeenteadviseur geknipt voor jou!

Jij bent de schakel tussen HLTsamen en het college en de raad
Als gemeenteadviseur ben je aanspreekpunt en adviseur voor de gemeente Teylingen. Dat betekent dat je:

 • De gemeentesecretaris en de wethouder financiën van Teylingen op financieel vlak adviseert.
 • Trends en ontwikkelingen op het gebied van financiën vertalt naar financieel beleid dat relevant is voor de praktijk van je klanten. Ook zorg je ervoor dat dit beleid geïmplementeerd wordt.
 • Als producteigenaar Planning & Control (P&C) de regie hebt op de juistheid en kwaliteit van elk P&C-product voor Teylingen (zoals de begroting, jaarrekening en tussenrapportages).
 • Eindredacteur bent voor de P&C-documenten en college- en raadsvoorstellen van de P&C-documenten.
 • Overlegpartner bent voor de domeinadviseurs financiën.
 • Je werk doe je in samenspraak met de andere gemeenteadviseurs, de strategisch adviseur financiën en met ondersteuning van de P&C-coördinator en financieel domeinadviseurs.

Dit kun je verwachten
Je krijgt in eerste instantie een contract voor 1 jaar. Zijn we aan het eind van die periode allebei tevreden? Dan volgt een vaste aanstelling. Daarnaast krijg je:

 • Een salaris van maximaal € 5.169,- per maand.
 • Een persoonlijk budget van ruim 17%, dat je naar eigen inzicht kunt besteden, onder andere voor de aankoop van extra verlofuren.
 • Een uitstekende verlofregeling.
 • Flexibele werktijden
 • Een telefoon en laptop van de zaak en goede thuiswerkfaciliteiten om waar en wanneer je wilt je werk te kunnen doen. We werken namelijk daar waar dat voor het werk of voor ons persoonlijk het beste werkt. En dat is niet per definitie op kantoor.
 • Veel ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling en eigen initiatief.
 • Een ruime werkgeversbijdrage in de opbouw van je pensioen via ABP, een bijdrage in de premie voor je ziektekostenverzekering, een vergoeding voor je reiskosten woon-werkverkeer als je naar kantoor komt (19 cent per kilometer tot maximaal 40 km per werkdag of volledige vergoeding reiskosten 2de klas als je met het openbaar vervoer komt) en een thuiswerkvergoeding voor de dagen die je thuis aan het werk bent.
 • Een afwisselende baan in een leuk team en een organisatie die volop in ontwikkeling is.

Een dag als gemeenteadviseur
Het zijn hectische tijden. Daarom begin je vandaag vroeg. Om 7:30 uur ga je met een kop koffie op je thuiswerkplek zitten en start je je laptop op. Je begint met je mail. Sinds de uitbraak van de pandemie heb je meer e-mails dan ooit. Voor je het weet, is het 9:00 uur en begint het digitale overleg, waar alle gemeenteadviseurs, de strategisch adviseur, de coördinatoren P&C en de domeinadviseurs aan deelnemen. Grappig om collega’s in hun thuissituatie te zien. Sommigen dragen echt andere kleding dan op kantoor. Jullie wisselen even hoe jullie er vandaag bijzitten, praten elkaar bij over de laatste ontwikkelingen en stemmen de werkzaamheden af.

Daarna werk je even aan de kadernota. Je verwerkt de gegevens die de verschillende domeinen hebben aangeleverd. En dan is het alweer tijd om naar Teylingen te vertrekken, waar je om 10:30 uur verder praat met de wethouder over de onderwerpen die deze week en de komende maand aan de orde zijn. Om 12:30 uur zijn jullie klaar. Tijd voor de lunch.

Na je lunchwandeling ga je zitten op de werkkamer, die je van tevoren had gereserveerd en lees je de richtlijnenbrief voor de eerste tussentijdse rapportages van de drie gemeenten. Je opmerkingen geef je per mail door aan de coördinatoren P&C.

Dan ga je weer verder met de kadernota. Daar komen nog steeds berichten voor binnen. Er zijn er een paar waarover je telefonisch overlegt met de domeinadviseur Maatschappelijke Ontwikkeling.

Als laatste actie van vandaag bereid je de vergadering van de portefeuillehouders financiën (van de drie gemeenten) van morgen voor. De dag is om voor je er erg in hebt. Tijd voor een welverdiende vrije avond.

Jouw blauwdruk
Je excelleert in financiële vakkennis en doorgrondt de wereld achter de cijfers. Je begrijpt de onderlinge samenhang en weet wat ‘jouw’ gemeentesecretaris en ‘jouw’ wethouder belangrijk vinden. In je advisering houd je daar rekening mee. Zo nodig houd je hen een spiegel voor en bied je tegenspel. Je bent een ‘regisseur’ in hart en nieren. Je staat stevig in je schoenen en waar dat kan, ben je een tikkeltje eigenwijs. Je voelt je als een vis in het water in een politiek-bestuurlijke omgeving. Natuurlijk ken je de fijne kneepjes van het politieke spel. Je reageert op kansen en bedreigingen, vóórdat ze zich daadwerkelijk voordoen. Daarnaast beschik je over:

 • Een werk- en denkniveau op minimaal hbo-niveau.
 • Vijf jaar relevante werkervaring bij een gemeente, bijvoorbeeld als domeinadviseur
 • Actuele kennis van alle relevante financiële wet- en regelgeving.

Team Financiën
Het team Financiën (26fte) bestaat uit twee clusters: Advies & Planning & Control (APC) en Administratie & Beheer (A&B). We zijn een team in opbouw. Een uitstekend gevoel voor cijfers, dat is onze basis; zonder dat geen begroting, jaarrekening of tussenrapportages. Maar daarmee zijn we er niet. We hebben een ontwikkelopgave op verschillende terreinen. Daarvoor voeren we een ontwikkelplan uit. Daarnaast zorgen we ervoor dat alle financiële processen van de vier organisaties op rolletjes lopen. We adviseren de organisatie, management en besturen over de cijfers en nemen iedereen mee in de ontwikkelingen op financieel gebied. We denken mee bij projectvoorstellen. Wij overzien de hele breedte van het financiële werkveld. We zorgen voor een gezonde, financiële basis, in alles. En in alles houden we de kwaliteit van de output en de dienstverlening voor ogen. We komen met creatieve en ongewone oplossingen. Elke dag is anders. En elke dag doen we ons werk met plezier.

HLT samen: inventief, krachtig en verbindend
In 2017 ontstaan uit een fusie tussen de ambtelijke organisaties van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Sindsdien zetten we ons met zo’n 470 collega’s in voor drie gemeentebesturen, drie gemeenteraden, tienduizenden inwoners, ondernemers, verenigingen, maatschappelijke organisaties en onze collega’s. Omdat we voor drie gemeenten werken, bundelen we kennis en menskracht. Zo helpen we de inwoners van onze gemeenten vooruit. We zetten ons voor 100% voor hen in en zijn creatief in de oplossingen die wij bieden voor maatschappelijke vragen. We adviseren de bestuurders van deze gemeenten én voeren de gemaakte keuzes uit. Op dit moment zijn we bezig met een traject om de organisatievisie voor 2025 vast te stellen. Hierbij kijken we ook naar de inrichting van de organisatie en naar een goede balans in taak- en rolverdeling voor medewerkers en management.

Ja! Dit is mijn baan
Heb je nog vragen? Bel dan met Pieter Jan Gutter, teammanager Financiën, op 06-11 23 94 55. Of solliciteer direct via onze sollicitatiepagina! Reageer dan voor 6 december 2021. Stuur ons je cv en een korte motivatie. Een referentiecheck maakt deel uit van de procedure.

We werven tegelijkertijd in- en extern. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 5-10 jaar, Gemeente, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Randstad, Financieel Adviseur, Overheid