Senior Business Risk Specialist Leven en Pensioenen

Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het risicomanagement, dat spreekt vanzelf. Door je kennis van zaken luisteren mensen graag naar je en volgen ze je advies. Beoordeel nu je kans!

 

a.s.r. Nederland heeft voor haar locatie in Utrecht een vacature voor een

 

Senior Business Risk Specialist Leven en Pensioenen


Over de functie van Business Risk Specialist
Als Senior Business Risk Specialist bij Leven en Pensioenen werk je binnen een dynamisch bedrijfsonderdeel dat volop in beweging is en continu streeft naar verdere verbetering. De Senior Business Risk Specialist rapporteert aan de Business Risk Manager Leven en Pensioenen en is onderdeel van een team van 7 personen binnen Finance & Risk. Binnen a.s.r. vervul je een belangrijke rol bij coördineren en faciliteren van het management bij het beheersen van de risico's en maak je de verbinding tussen de verschillende afdelingen. Samen met je collega's zorg je ervoor dat Risk Management op een kwalitatief hoger niveau komt. De ideale kandidaat is een proactieve en zelfstandige professional met een achtergrond in Risk Management, Control, Accountancy en/of Consultancy. Bij voorkeur heb je kennis van en ervaring met pensioenen en/of verzekeringen. Je bent organisatie sensitief en kunt acteren op verschillende niveaus binnen de organisatie. Je hebt een sterke drive en bent gemotiveerd om jezelf en de organisatie op een hoger plan te brengen de komende jaren. 

Je taken en verantwoordelijkheden

 • zorgdragen voor een ingebed en effectief werkend risk & control raamwerk;
 • faciliteren van risk assessments op strategisch, tactisch en operationeel niveau (o.a. CRSA & ORSA);
 • met Risk Management proactief bijdragen aan strategische pensioenprojecten en productontwikkeling;
 • bevorderen van het risicobewustzijn binnen de organisatie;
 • het reviewen van uitgevoerde controletests;
 • verdere ontwikkeling en implementatie van de vereisten vanuit Solvency II;
 • rapporteren van bevindingen en het monitoren of opvolging geven aan uitgezette acties in de lijn;
 • coaching van de junior en medior medewerkers.


Je talenten

 • WO werk- en denkniveau;
 • 5- 8 jaar relevante werkervaring binnen Risk Management, Control, Accountancy en/of Consultancy;
 • kennis van en ervaring met pensioenen, verzekeringen, risicomanagement en Solvency II;
 • vermogen om mensen in beweging te krijgen en anders te durven denken;
 • analytisch, initiatiefrijk en daadkrachtig;
 • sterke communicatieve / schriftelijke vaardigheden.


Wat biedt a.s.r. jou? 
Werken voor a.s.r. betekent werken in een inspirerende en uitdagende werkomgeving. In een informele sfeer, waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en met vriendelijke, hulpvaardige collega´s. We bieden je een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden. Een goed salaris (bruto € 4.076,- tot € 5.823,- op basis van 38 uur per week), een collectieve pensioenregeling, een vaste 13e maand en een ruim budget voor opleiding en ontwikkeling. We werken tijd- en plaats onafhankelijk. Zo kunnen we onze klant optimaal servicen, ons werk efficiënt doen en creëren we een goede balans tussen werk en thuis. 

Solliciteren op de functie van Business Risk Specialist
Enthousiast geworden? Reageer via de sollicitatiepagina

Mocht je nog vragen hebben neem dan contact op met Heert-Jan Dokter (recruiter), telefoon: 06-22655978 Als onderdeel van onze sollicitatieprocedure vragen wij je een persoonlijkheidsvragenlijst en een capaciteitentest in te vullen. Alle informatie hierover ontvang je van de recruiter. 

Als je bij ons in dienst komt, vragen wij je om de eed of belofte af te leggen. Hiermee committeer je je aan onze gedragsregels. Medewerkers in de financiële sector zijn verplicht om vanaf 1 april 2015 een eed of belofte af te leggen. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Risk Specialist, Risk & Control, Risk Management, Control, Accountancy, Consultancy, WO 0


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 5-10 jaar, Banken, Financiele dienstverlening, Utrecht, Risk Management, Risk Analist