Senior Financieel Business Partner

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Ben jij de stevige gesprekspartner die proactief het management adviseert over de financiële impact van hun plannen? Zie jij het verbeteren van data gestuurde management informatie als een uitdaging en denk je hier graag in mee?  Ben je daarnaast analytisch en omgevingssensitief? Lees dan verder!

De Veiligheidsregio Kennemerland
De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) werkt voor de negen gemeenten in de regio. Zij bestaat uit GGD (waaronder de Ambulancezorg), de Brandweer, Veiligheidsbureau, Veilig Thuis, de Meldkamer en de ondersteunende afdelingen. Er werken circa 1200 medewerkers (inclusief vrijwilligers). Het verzorgingsgebied van de VRK telt ruim een half miljoen inwoners. Met Tata Steel, het Noordzeekanaal en Schiphol is de Veiligheidsregio Kennemerland één van de meest risicovolle Veiligheidsregio’s in Nederland.
Wij willen ons ontwikkelen naar het regionale kennis-en expertisecentrum voor fysieke veiligheid en publieke gezondheid in Kennemerland! Ons handelen reflecteert onze kernwaarden als VRK(-ers); professioneel, collegiaal, klantgericht en betrouwbaar.

Waar ga je werken?
De afdeling Financiën en Administraties (F&A) maakt onderdeel uit van het Facilitair Bedrijf (FB). Het FB ondersteunt de gehele organisatie op het gebied van Financiën, HR, Informatie en Automatisering, Facilitaire Zaken, Huisvesting, Inkoop, Communicatie en DIV. Het FB bestaat uit bijna 100 medewerkers. Het team F&A zorgt voor de financieel economische ondersteuning en advisering van managers en afdelingen, begrotingen, jaarrekening, (bestuurs)rapportages, financiële analyses en planning, administratie, AO/IC, etc. F&A bestaat uit 18 medewerkers.

Wat ga je doen?
De afdeling F&A binnen de VRK is in ontwikkeling, waarbij de functie senior businesspartner wordt uitgebreid. Om die reden zijn we op zoek naar een stevige proactieve financiële gesprekspartner die de afdeling F&A verder kan helpen in haar ontwikkeling. Je bent de verbindende schakel tussen het management en de bedrijfsvoering. Je vertaalt beleid financieel-economisch zodat in de uitvoering de juiste keuzes gemaakt kunnen worden. Je bent de business partner die in het strategisch proces tijdig aan tafel zit bij het management en als sparringpartner adviseert over de financiële impact van beleid. Denk daarbij aan de doorontwikkeling naar businesspartner en het verbeteren van de Interne Dienstverlening, maar ook bepalen van de structurele impact van de COVID-19 op de Publieke Gezondheid, Brandweerzorg, de Meldkamer en Bevolkingszorg zodat hier in de begrotingscyclus rekening mee gehouden kan worden. Ook regionaal vervul je hierin samen met de twee andere senior collega’s en het afdelingshoofd een proactieve rol. Onderling bepalen we welke aandachtsgebieden binnen de VRK je primaire focus hebben. Uiteraard hoort bij deze functie ook een signalerende rol op het gebied van de correcte uitvoering van het financiële beleid en het mandaat. Je bent coördinator van projecten op het gebied van financiën en bedrijfsvoering zowel bij de afdeling F&A als bij klantafdelingen.  Jouw inhoudelijke en adviserende inbreng op meer datagestuurd adviseren en de daarbij behorende digitaliseringslag wordt zeer gewaardeerd.

Wat zijn de functietaken:

 • Je vertaalt de (complexe) vraag van de klant naar concrete, duidelijke en begrijpelijke adviezen. Je weet hierin hoofd en bijzaken te onderscheiden en draagvlak voor besluitvorming te creëren op verschillende niveaus in de organisatie.
 • Je adviseert en ondersteunt de managers bij de business control en aansturing
 • Je volgt en analyseert complexere ontwikkelingen en evaluaties op het beleidsterrein van financiën.
 • Je analyseert financiële informatie en ontwikkelt mede management- en bestuursrapportages.
 • Je maakt financiële scenario’s, schetst mogelijke gevolgen en beoordeelt financiële risico’s.
 • In samenwerking met de B+V-coördinator stel je onderdelen van de begroting, de meerjarenraming en de jaarrekening op en levert gegevens en toelichtingen aan.
 • Je draagt zorg voor de juiste toepassing van fiscale regelgeving en BBV-voorschriften.
 • Waar nodig treed je op als proceseigenaar voor financieel administratieve processen en ontwikkelingen.
 • Je participeert actief in regionale en landelijke overleggremia en netwerken.
 • Je kunt als projectmanager complexe en zo nodig multidisciplinaire projecten leiden.
 • Je verzorgt de ontwikkeling, planning en coördinatie van complexe en zo nodig multidisciplinaire beleidsprojecten op het gebied van financiën.

Dit breng je mee

 • Academisch werk- en denkniveau en een relevante opleiding op het gebied van financiën,
 • economie en/of bedrijfskunde;
 • Sterke adviesvaardigheden en klant- en resultaatgerichtheid;
 • Veranderkracht en het creëren van draagvlak;
 • Organisatiesensitiviteit en inlevingsvermogen;
 • Analytisch denkvermogen en helicopterview;
 • Proactieve houding gericht op samenwerking en verbinding;
 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
 • Ervaring op de gebieden van de bedrijfsvoering waar de VRK een ontwikkeling in wil maken.

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende baan in een dynamische (crisis)organisatie met brandweer, ambulance en GGD. Het vervullen van een functie in de regionale crisisorganisatie behoort tot de mogelijkheden. Meer informatie zie hiervoor https://www.werkenbijdevrk.nl/informatie  Wij stimuleren dit van harte!
 • Afhankelijk van jouw kennis en ervaring word je ingeschaald in schaal 12 (max. € 5.872, — o.b.v. 36 uur);
 • Je salaris wordt aangevuld met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
 • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen door het volgen van opleidingen, trainingen en workshops, ook op het gebied van vitaliteit;
 • Werkplezier en een organisatie die nog volop in ontwikkeling en lerend is.

Solliciteren?
Enthousiast geworden van de bovenstaande omschrijving en herken jij jezelf hierin? Dan ontvangen wij graag een actueel cv en een motivatiebrief, waarin je aangeeft wat jou aantrekt in de functie, waar je focus ligt en wat je inspireert.

Wil jij eerst meer informatie?
Publiek Netwerk begeleidt de werving en voorselectie namens de Veiligheidsregio Kennemerland. Wil jij meer informatie? Bel of mail dan Karin Noordermeer van Publiek Netwerk: 06 12 92 87 82 of karinnoordermeer@publieknetwerk.nl


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, 1-3 jaar, Advies/Consultancy, HBO, 3-5 jaar, In overleg, Controlling, Corporate Finance, Business Controller, Randstad, Financieel Adviseur, Noord-Holland, Overheid